به گزارش خبرنگار مهر، روستاي چخماقلو از توابع بخش مركزي شهرستان مانه و سملقان كه در حدود 20 كيلومتري آشخانه مركز اين شهرستان واقع شده، در دوران دفاع مقدس با داشتن هزار و 200 نفر جمعيت، 33 شهيد، 25 جانباز و دو آزاده را تقديم نظام و انقلاب كرده است.
با در نظر گرفتن تعداد جمعيت، در اين روستا از هر 36 نفر يك نفر در راه انقلاب و ميهن شهيد شده و علاوه بر اين 25 جانباز، دو آزاده و 150 ايثارگر ديگر نيز از اين روستاي كوچك در ميدان هاي نبرد، عليه دشمن اين آب و خاك جنگيده اند.
بنا بر اعلام بنیاد شهید و امور ایثارگران؛ چخماقلو به نسبت جمعيت بيشترين تعداد شهدا را در كشور به خود اختصاص داده و به همين دليل نيز نام دارالشهدا براي اين روستاي كوچك كوهستاني پيشنهاد شده است.
اين روستا كه زادگاه عالم رباني شيخ حسن داوري؛ هم درس مقام معظم رهبري در حوزه علميه مشهد نيز به شمار مي رود از شمال با روستاهای شیرآباد و اسلام آباد و شهر آشخانه، از جنوب با شهر شوقان، از شرق با گرمک و از غرب نيز با روستاهای هاور و درکش همسایه است.
در مهر ماه سال گذشته و در جريان سفرمقام معظم رهبري به خراسان شمالي، حجت الاسلام محمدحسن رحیمیان، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان نماينده ويژه معظم له از اين روستاي شهيدپرور بازديد كرد.
وي در اين سفر عنوان كرد كه اين روستا در مقايسه با ميانگين كل كشور كه از هر 240 نفر تقريبا يك نفر به شهادت رسيده است؛ شش برابر ميانگين كشوري شهيد تقديم كرده و به عبارت ديگر اين روستا رتبه اول تعداد شهدا را در جمهوري اسلامي ايران دارد.
غبار محروميت بر چهره دارالشهدا
با وجود اين افتخارات، پس از اتمام جنگ تحميلي روستاي چخماقلو ساليان دراز در محروميت و مهجوريت زيست، مردم صبور، سخي و سخت كوش اين روستاي كوهستاني محروم از امكاناتي نظير راه مناسب، برق، آب آشاميدني مناسب، گاز و ... درد خود را به خدا و شهداي خود مي گفتند و چندان سهمي از سازندگي نبردند.
در آن سال ها هيچ صدايي از هيچ سري برنخواست اما اندك اندك شماري از مسئولين پاي به درون اين روستاي سراسر افتخار و حماسه نهادند و آرام آرام امكانات زندگي مطلوب تر نيز مسير اين روستا را در پيش گرفت.
برق در سال 78، تلفن در سال 82، لوله كشي آب آشاميدني در سال 85 و سپس شمار ديگري از امكانات نظير دبستان تازه ساز و مدرسه راهنمايي دخترانه و پسرانه، پست بانک، خانه بهداشت، حمام عمومی، گلزار شهدا، نانوايي، خانه عالم و ... در اين روستا فراهم شد و شرايط سخت زندگي اندكي تسهيل يافت.
اما با اين وجود هنوز بزرگترين مشكل اين روستا يعني عدم وجود راه دسترسي مناسب با توجه به كوهستاني بودن منطقه و بارش برف سنگين در زمستان همچنان به قوت خود باقي ماند.
كلنگ زني گازرساني و راه روستاي چخماقلو
در چند روز گذشته پروژه گازرساني و راه روستاي چخماقلو از محل اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب به خراسان شمالی، با سفر استاندار اين استان به شهرستان مانه و سملقان كلنگ زني شد.
استاندار خراسان شمالي در حاشيه مراسم كلنگ زني اين پروژه ها، با بيان اينكه خانواده شهدا عزت نظام اسلامي هستند، گفت: شهدا در اوج مظلوميت در دوران سلطه بدخواهان، بر قله تعهد ايستادند و شجاعانه به فرمان امام(ره) لبيك گفتند.
محمود احمدي بيغش سلاح مردم ايران در برابر دشمن را سلاح اعتقاد و التزام به دين و مذهب دانست و اظهار داشت: جواناني كه عاشقانه جان خود را براي آزادي و حريت مردم ايران در طبق اخلاص گزاردند، بي ترديد در اوج شور و شعور الهي بوده اند.
وي يكي از وظايف اصلي مسئولين را معرفي روح شهادت طلبي و ايثار ملت ايران، به تمام دنيا دانست.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی افزود: اين روستا با وجود داشتن جمعيت هزار و 200 نفري در دوران دفاع مقدس، 33 شهيد را تقديم نظام اسلامي کرده و در این راستا به عنوان روستاي نمونه در سطح كشور شناخته شده است.
وی با بیان اینکه برای نام جدید این روستا، دارالشهدا پيشنهاد شده است، افزود: وجود 25 جانباز، دو آزاده و 150 ايثارگر از ديگر افتخارات اين روستا به شمار مي رود.
احمدی بیغش گفت: با اين وجود اين روستا از امکاناتي چون راه و گاز محروم بوده که با کلنگ زنی پروژه های راه و گازرسانی به این روستا امیدواریم که شاهد افتتاح و بهره برداری از این پروژه ها در دهه مبارک فجر امسال باشیم.
وی تصريح کرد: در ديدار اخير با رئيس سازمان بنياد شهيد، تقاضا شده است تا رئيسجمهور در سفر به خراسان شمالي از اين روستاي شهيد پرور که افتخاري براي خراسان شمالی است، بازديد کند.
بر پایه این خبر، پروژه طرح گاز رساني به روستای چخماقلو مشتمل بر اجرای 37 كيلومتر شبکه و نصب 510 انشعاب است که با صرف اعتباری بالغ بر 38 ميليارد ريال، 625 خانوار از نعمت گاز بهره مند خواهند شد.
در سفر استاندار خراسان شمالی به روستای چخماقلو، عمليات اجرايي پروژه راه این روستا، به طول 18 کیلومتر با اعتباري بالغ بر 30 میلیارد ریال نيز كلنگ زني شد .
استاندار خراسان شمالی برگزاری جلسه شورای اداری در این روستا را از برنامههای پیشبینی شده به منظور ارج نهادن به مقام شهدا و مردم شهیدپرور چخماقلو برشمرد.
وی همچنین از مدیران دستگاههای اجرایی خراسان شمالی خواست تا از خدمات دهی به مردم این روستای شهیدپرور در بخشهای مختلف کوتاهی نکنند.
جاذبه هاي گردشگري چخماقلو
در حال حاضر روستای چخماقلو با حدود سه هزار نفر جمعیت در حاشیه جاده آسیایی و در کوهپایه های رشته کوه آلاداغ واقع شده و شغل اکثر مردم آن نیز کشاورزی و دامداری است.
با توجه به موقعیت روستای کوهستانی چخماقلو، این روستا دارای جاذبه های گردشگری فراواني است و در صورتي كه راه دسترسي به آن اصلاح و آسفالت شود مي تواند گردشگران زيادي را به خود جذب كند.
"سر چاویان" محلی در کوه های روبروی چخماقلو است كه مردم روستا همه ساله 13 فروردين ماه به آنجا رفته و روز طبیعت خود را سپری می كنند.
در اين روز در اين محل زيبا، مراسم كشتي با چوخه با شركت جوانان و پهلوانان اين روستا و روستاهاي مجاور برگزار مي شود.
از ديگر زبیایی هاي این منطقه می توان به چشمه اي فصلی اشاره کرد که در بهار به صورت فواره اي از زمين مي جوشد و آب فرواني به جريان مي افتد كه گذر از آن براي كودكان و كهنسالان دشوار است.
یخچال طبیعی يكي ديگر از زيبايي هاي طبيعي اين روستا به شمار مي رود که در حد فاصل چخماقلو و شهر شوقان واقع شده و حتی در ایام گرم تابستان نیز یخ دارد.
"کور کن"( سنگ سوراخ) يكي ديگر از مكان هاي زيباي اين روستا به شمار مي رود كه در حد فاصل چخماقلو و هاور واقع شده و از آنجا اشراف کاملی بر روستای هاور و مناطق اطراف وجود دارد.
نظر شما