۱۲ مرداد ۱۳۹۴، ۶:۴۱

مهر گزارش می‌دهد؛

مارکده روستایی در دل زاینده‌رود/ تجربه گردش در مارپیچ رودخانه

مارکده روستایی در دل زاینده‌رود/ تجربه گردش در مارپیچ رودخانه

شهرکرد - مارکده روستایی تاریخی است که در پیچ و خم رودخانه زاینده رود قرار گرفته است و جانمایی آن بر روی زمین به گونه‌ای است که رودخانه زاینده رود دور آن می‌چرخد.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: روستای مارکده یکی از روستاهای تاریخی شهرستان سامان استان چهارمحال و بختیاری است و در کنار رودخانه زاینده رود قرار گرفته است. مارکده در یکی از پیچ و خم های دره و رودخانه زاینده رود قرار دارد.

زیبایی خیره کننده روستای مارکده به گونه ای است که رودخانه زاینده رود در همه طرف روستا دیده می شود و به نظر می رسد که روستا در محاصره رودخانه قرار گرفته است. این رودخانه پر آب ترین قسمت رودخانه زاینده رود به شمار می رود؛ به طوری که خروش و زیبایی و پر آبی رودخانه زاینده رود در این منطقه کشور به زیبایی دیده می شود.

اطراف رودخانه را هم باغات گسترده و درختان بلندی فرا گرفته است که زیبایی رودخانه زاینده رود را چندین برابر کرده است.

مارکده

مارکده یک هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارد و بین پنج روستای پیرامون خود پر جمعیت تر است. مارکده روبروی روستای قوچان واقع شده به گونه ای که عرض رودخانه فاصله بین دو روستا محسوب می شود و مجموعا نزدیک به دو هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارند.

روستاهای همسایه غربی گرمدره و روستاهای همسایه شرقی صادق آباد و یاسه چای هستند.

شغل اصلی مردم روستای مارکده باغداری است و محصولات بادام، هلو، گردو، آلوچه، زردآلو و ... تولید می کنند که بیشتر محصولات آنها در شهرهای نجف آباد و اصفهان عرضه می شود.

روستای مارکده از طریق جاده آسفالت به شهر های بن، شهرکرد، سامان، تیران، نجف آباد، اصفهان، شهرک سد زاینده رود مرتبط است. مردم مارکده برای انجام کارهای اداری به سامان و شهرکرد و کارهای تجاری به نجف آباد و اصفهان رفت و آمد می کنند.

منطقه به دلیل کوهستانی، سرسبزی و نزدیکی به رودخانه و داشتن باغ های سر سبز، توریستی است. مردمان روستاهای منطقه همه ترک زبان و از ترک های ایل قشقایی هستند که صدها سال پیش که برای ییلاق به این محل می آمده اند و ماندگار شده اند. ولی روستای مارکده در میان این روستاها متفاوت است چون بیش از نیمی از مردمانش فارس زبان و نیمی دیگر ترک زبان اند.

مارکده

طبیعت تابستانی روستای مارکده

اجاره خانه های روستای مارکده به گردشگران

دهیار روستای مارکده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای مارکده از طریق یک پل به روستای قوچان که در آن طرف رودخانه است اتصال پیدا می کند.

کریم شاهسوند مارکده عنوان کرد: روستای مارکده و روستای قوچان منطقه گردشگری بسیار زیبایی ایجاد کرده اند که زمینه توسعه گردشگری دارد.

وی با بیان اینکه گردشگران بسیاری در روزهای تعطیل به روستای مارکده سفر می کنند، افزود: بسیاری از اهالی روستای مارکده خانه های دو طبقه در روستا ساخته اند که یک واحد طبقه اول را خود ساکن هستند و واحد طبقه دوم را به گردشگران منطقه اجاره می دهند.

وی گفت: قرار گرفتن این روستا در پایین یک کوه  و کنار رودخانه زاینده رود منطقه گردشگری بسیار زیبایی ایجاد کرده است.

وی تاکید کرد: یک حمام تاریخی در این روستا وجود دارد که با مرمت آن می توان در مسیر توسعه گردشگری روستا از آن بهره گرفت.

فرماندار شهرستان سامان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به زیبایی های گردشگری شهرستان سامان، اظهار داشت: شهرستان سامان به واسطه داشتن طبیعت سرسبز و وجود رودخانه پر آب زاینده رود، از زیباترین منطقه گردشگری استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رود.

سعید صالحی اظهار داشت:  وجود بناهای تاریخی در کنار جاذبه های طبیعی از ظرفیت های منطقه به شمار می رود که نقش مهمی در ورود مسافر و گردشگر دارد.

روستای مارکده ظرفیت توسعه گردشگری دارد

وی عنوان کرد: در این شهرستان در کنار رودخانه زاینده رود، روستای های کوچک و بزرگ بسیاری وجود دارد که هر کدام جاذبه های گردشگری خاص خود را دارند.

فرماندار شهرستان سامان با اشاره به روستای مارکده، اظهار داشت: روستای مارکده یکی از زیباترین روستاهای منطقه است که در کنار رودخانه زاینده رود قرار گرفته است.

وی عنوان کرد: این روستا زمینه توسعه گردشگری دارد و باید به ظرفیت روستا گردی این روستا توجه شود.

مارکده

فرماندار شهرستان سامان بیان کرد: فاصله روستای مارکده تا مرکز بخش سامان ۳۵ کیلومتر و تا شهرکرد ۶۰ کیلومتر است که دسترسی به آن را آسان کرده است.

روستای مارکده از ظرفیت رودخانه، باغات گسترده میوه، بافت قدیمی و تاریخی و... برخوردار است که باید برای معرفی این روستا بیشتر کار شودوی بیان کرد: نزدیکی به شهرهای استان اصفهان نیز از ظرفیت های منطقه به شمار می رود که باید از این ظرفیت برای ورود مسافر و گردشگر بیشتر به و افزایش درآمد مردم بهره گرفت.

صالحی با اشاره به اینکه تابستان و بهار، فصل گردشگری شهرستان سامان است، عنوان کرد: از ابتدای سال تاکنون مسافران بیشماری وارد منطقه شده اند و از زیبایی های منطقه لذت برده اند.

فرماندار شهرستان سامان بیان کرد: در تعطیلات عید فطر امسال ورود مسافران به منطقه بسیار زیاد بود به طوری که در بسیاری از نقاط ترافیک جاده ای ایجاد شده بود.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری نیز به خبرنگار مهر گفت: روستا گردی یکی از ظرفیت های گردشگری استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رود.

بهمن عسگری سوادجانی بیان کرد: در چهارمحال و بختیاری حدود ۹۰۰ روستا وجود دارد که هر کدام از این روستاها زیبایی گردشگری و تاریخی خاصی دارند.

مارکده

طبیعت زمستانی روستای مارکده

وی بیان کرد: روستاهای منطقه سامان به واسطه وجود رودخانه زاینده رود و آب و هوای خنک از جذابیت بیشتری برخوردار هستند و گردشگران و مسافران در طول سال به ویژه فصل بهار و تابستان از این روستاها بازدید می کنند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد:روستای مارکده از توابع شهرستان سامان یکی از زیباترین روستاهای منطقه است که می تواند در مسیر توسعه گردشگری قرار گیرد.

بهمن عسگری اظهار داشت: این روستا از ظرفیت داشتن رودخانه، باغات گسترده میوه، بافت قدیمی و تاریخی و... برخوردار است که باید برای معرفی آن بیشتر کار شود.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: معرفی روستاها و ظرفیت های گردشگری آنها از مهمترین عوامل در توسعه گردشگری و روستاگردی در استان به شمار می رود.

خبرنگار: بهاره صمیمی

کد خبر 2872662

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha