به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا)، طرح بومی سازی تجهیزات مخابرات نوری طی ۲۱ ماه با هدف تامین بخشی از هزینههای مورد نیاز برای اجرای پروژه ملی «توانا» با موضوع طراحی، تولید و فروش تجهیزات و ارائه خدمات سیستمهای انتقال DWDM انجام گرفت.
از نقاط مثبت این طرح، دانش کاملا بومی ساخت تجهیزات است که اشتغال برای حدود ٥٠ نفر از نخبگان کشور را در حوزه شبکههای مخابراتی، الکترونیک و نرمافزار به دنبال داشته و باعث کاهش حدود ٧٠ درصدی خروج ارز از کشور شده است.
این طرح پیرو قرارداد منعقد شده با شرکت ارتباطات زیرساخت در قالب پروژه توانا (شامل ۱۰۰ شهر نیمه شرقی کشور) با هدف استقرار تجهیزات مخابرات نوری با ظرفیت ٤٠٠ گیگابیت بر ثانیه و قابل توسعه به ٨٠٠ گیگابیت برثانیه و با سیستم مدیریت شبکه به صورت کلید در دست (Turnkey) با حمایت ۳۰ میلیارد ریالی صندوق صحا انجام شده است.
علی علویان مجری طرح با اشاره به اینکه این محصول، یک محصول زیرساختی برای انتقال انبوه اطلاعات از طریق فیبرنوری است، تصریح کرد: این محصول قادر است اطلاعات با سرعت Gbps٤٠٠ با استفاده از یک زوج فیبرنوری را با استفاده از تکنیکهای بسیار مدرن و پیشرفته انتقال دهد و تا برد حداقل ١٥٠ کیلومتر نیاز به تقویتکننده بین راهی ندارد. به دلیل تکنولوژی بسیار بالای این محصول، ارزش افزوده زیادی برای کشور دارد.
وی با بیان اینکه تعداد محدود تولیدکنندگان این محصول در دنیا، امکان صادرات آن را به سایر کشور ها را رقم خواهد زد، خاطرنشان کرد: با افزایش درخواست انتقال اطلاعات در بستر شبکههای کامپیوتری و مخابراتی در دنیا و محبوبیت تبادل اطلاعات در بین اقشار جامعه با استفاده از شبکههای اجتماعی متنوع، بازیهای کامپیوتری، تلویزیونهای مبتنی بر پروتکل اینترنتی و امکان انتقال فایلهای چند رسانهای، نیاز به افزایش پهنای باند توسط سرویس دهندههای مخابراتی و اینترنتی به شدت افزایش پیدا کرده و زیرساختهای قبلی پاسخگوی این حجم انبوه تبادل اطلاعات نیست.
علویان با تاکید براینکه حرکت به سمت افزایش ظرفیت تبادل اطلاعات توسط شرکت های مخابراتی – زیرساختی اجتناب ناپذیر است، افزود: شبکه ارتباطی کشور برای انتقال اطلاعات بین ایستگاههای ارتباطی در داخل شهرها، بین شهرها و نیز بین کشورها نیاز به یک مسیر مطمئن و با ظرفیت بالا دارد. این نیاز صرفا با بهرهبرداری از آخرین تکنولوژی های موجود با استفاده از فیبرنوری، که سریعترین و با ظرفیتترین و مطمئنترین روش ممکن است، حاصل میشود. از این رو انتقال اطلاعات از طریق فیبر نوری نیاز به تجهیزات خاصی دارد که بتواند با یک زوج از فیبر نوری انبوهی از اطلاعات را از نقطهای به نقطه دیگر منتقل کند که جدیدترین روش این انتقال، DWDM نام دارد.
نظر شما