به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نیروی دریایی ارتش، امیر حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش در همایش روز ملی خلیج فارس که در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد گفت: تئوری بازگشت به دریا و قدرت دریایی از تدابیر مقام معظم رهبری است که سربازان نیروی دریایی برای تحقق آن هیچ تذکر خارجی را نمی پذیرند.
وی افزود: ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز آمریکا و ۵۰ درصد از انرژی مورد نیاز غرب اروپا از طریق خلیج فارس تأمین می شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه خلیج فارس ۴۵ درصد از ذخایر گاز دنیا را دارد، عنوان کرد: خلیج فارس به عنوان انبار نفت جهان ۷۵ درصد از نفت غرب و ۸۰ درصد از نفت آسیای جنوبی شرقی را تأمین می کند و ۴۱ درصد از صادرات نفت از این طریق انجام می شود.
دریادار سیاری با بیان اینکه در حال حاضر نیروی دریایی در منطقه ای بیش از ۱.۳ برابر خاک جمهوری اسلامی ایران مستقر است، گفت: امروزه هر کشوری که از نظر دریاها پیشرفت کند از نظر دفاع جلوتر است. همچنان که اگر نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران در خلیج عدن حضور نداشته باشند، دزدان دریایی اقتصاد را فلج می کنند.
وی با اشاره به اینکه نیروی دریایی بیش از ۲۹۰۰ فروند کشتی تجاری و نفتکش را با موفقیت جابه جا کرده است، بیان کرد: تئوری بازگشت به دریا و قدرت دریایی از تدابیر مقام معظم رهبری است که سربازان نیروی دریایی برای تحقق آن هیچ تذکر خارجی را نمی پذیرند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه مقام معظم رهبری، ایران را یک کشور دریایی قلمداد کرده اند، عنوان کرد: کشور دریایی ایران دارای چند مؤلفه از جمله موقعیت جغرافیایی، مشخصات فیزیکی، وسعت دریایی سرزمینی و خط مشی دولتمردان جمهوری اسلامی ایران در رأس آن ها مقام معظم رهبری است.
امیر دریادار سیاری با اشاره به اینکه ۹۰ درصد صادرات و واردات کشور از طریق دریا انجام می شود، افزود: ایران دارای ۷۰ درصد مرز زمینی و ۳۰ درصد مرز دریایی است درحالی که تنها ۱۰ درصد مبادلات از طرق خشکی انجام می شود و این ناشی از مقرون به صرفه بودن تجارت دریایی است.
وی با بیان اینکه تجارت دریایی بستری برای گسترش اسلام و فرهنگ ایرانی اسلامی به آسیای جنوب شرقی و شرق آفریقا است، عنوان کرد: مردم در بنادر مختلف رفتار ملوانان آمریکایی را با ملوانان ایرانی مقایسه می کنند و این فرصتی برای همدلی و همزبانی و انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی به کشورهای دیگر است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه تلاش در جهت توسعه دریا محور رسالت نیروی دریایی است، گفت: خط مقدم دفاع از خلیج فارس، دریای عمان است؛ باید همواره به عنوان تعیین کننده عقبه سیاسی کشور و براساس تدابیر مقام معظم رهبری برای حفظ منافع کشور در این منطقه حضور داشته باشیم.
دریادار سیاری با بیان اینکه نیروی دریایی بنابه فرمایش مقام معظم رهبری دارای اهمیت نظامی، سیاسی، علمی و بین المللی است، افزود: جمهوری اسلامی ایران از مکان های بسیار مهم دنیا به شمار می آید که باید برای دستیابی به قدرت دریایی گذشته بیش از پیش تلاش کرد. وی ادامه داد: حضور پرتغالی ها و به دنبال آن ها انگلیس و آمریکا حاکی از حضور همیشگی استکبار در منطقه خلیج فارس است؛ انگلیسی ها همیشه تئوری دور کردن یک ملت از سواحل و کاهش قدرت دریایی را برای دستیابی به قدرت پیش می گرفتند.
وی به اهمیت دریاها اشاره کرد و افزود: تسخیر دریاها توسط انسان، نقش حیات بخش دریاها در چرخه حیات انسان و جانوران، بهره برداری اقتصادی از دریاها، توسعه مدنیت در حاشیه نوار ساحلی، توسعه اقتصادی و اشتغال زایی، استفاده از منابع غذایی، نقش دفاعی دریاها، نقش دریاها در انتقال فرهنگ و دانش، استفاده از انرژی دریایی، سیر و سیاحت با مشاهده چشم اندازهای طبیعی دریاها از جمله اهمیت دریاها است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه دریای خزر با ۲۰ درصد حاکمیت برای ایران دارای اهمیت بسیاری است، عنوان کرد: دریای خزر با مساحت ۲ برابر و عمق ۱۰ برابر خلیج فارس از نظر منابع نفت و گاز و موقعیت ارتباطی برای جمهوری اسلامی ایران دارای اهمیت بسیاری است.
دریادار سیاری با اشاره به برگزاری سومین همایش توسعه سواحل مکران و اقتدار ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۹۵، افزود: نیروی دریایی دارای ناوگان نظامی برای ایجاد امنیت، ناوگان تجاری برای رونق اقتصادی و فناوری و صنایع دریایی مربوط به دانشگاه ها و علم و صنعت است؛ باید توجه داشت که افزایش قدرت دریایی و به دنبال آن اشتغالزایی نیازمند فرهنگ دریایی است.