رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: تجربه بازسازی مدارس تخریبی را در بیمارستانهای فرسوده کشور پیاده خواهیم کرد چرا که طرح مقاوم‌سازی و بهسازی ایران الگوی نمونه‌ای در دنیا به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس حسین باقری در حاشیه دومین جلشه شورای عالی مدیریت بحران که روز سه شنبه در وزارت کشور برگزار شد با اشاره به مصوبات امروز جلسه شورایعالی مدیریت بحران کشور گفت: مقرر شد تا اعتبار کلانی در قالب یک برنامه سه ساله به منظور رفع نیاز و تجهیز سیستم ارتباطی و سامانه‌های فرماندهی بحران و کنترل مدیریت بحران اختصاص یابد.

وی در مورد رقم اعتبار مصوب افزود: با توجه به اینکه قرار شد هر یک از کارگروهها و دستگاهها حداقل نیازمندیهای خود در شرایط اضطرار را بیان کنند این رقم امروز تصمیمگیری نشد.

معاون وزیر کشور ادامه داد: همچنین بنا شد تا هر دستگاهی نیازهای خود اعم از بهداشتی، امکانات امداد و نجات و غیره را برآورد و تنظیم کنند تا اعتبار دقیق مورد نیاز تعریف شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اعتبار پیش‌ بینی شده بدین منظور را 10 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: قرار است این اعتبار در قالب برنامه سه ساله هزینه شود که پیش‌ بینی می‌شود 40 تا 60 درصد اعتبار یاد شده حداقل نیازمندیهای هر دستگاه در کل کشور باشد که اصل موضوع مورد تایید شورا قرار گرفت و رقم دقیق آن در اولین فرصت اعلام خواهد شد.

باقری به موضوع مقاوم سازی و بازسازی بیمارستانها در جلسه امروز شورایعالی مدیریت بحران کشور اشاره کرد و گفت: حدود 800 بیمارستان از 900 بیمارستان کشور غیرمقاوم و نیازمند بهسازی و مقاوم ‌سازی است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به موافقت وزارت بهداشت با این طرح افزود: بدین ترتیب مقرر شد تا همچون مدارس که چهارهزار میلیارد تومان اعتبار به منظور بهسازی و مقاوم‌سازی آنها در قالب برنامه‌ای سه ساله اختصاص یافته است این اتفاق برای بیمارستانها نیز رخ دهد.

وی رقم پیش‌ بینی وزارت بهداشت به منظور مقاوم‌سازی و بازسازی بیمارستانها را یک هزار میلیارد تومان عنوان کرد که کلیات این امر مورد تصویب شورای عالی مدیرتی بحران کشور قرار گرفته است.

معاون وزیر کشور در ادامه با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه‌ اجرایی قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران توسط رئیس جمهوری که پیش از این کلیات آن تصویب شده بود گفت: تصمیم‌ گرفته شد تا همچون روستاها که سالانه 300 هزار واحد مسکونی در آنجا بازسازی می‌شود اعتباری به منظور مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی و تجاری شهری نیز در دستور کار قرار گرفته و پیش‌بینی شود.

باقری در ادامه گفت: همچنین مقرر شد تا یک میلیارد تومان به منظور تهیه تجهیزات ماهواره‌ای برای برقراری ارتباط در کل کشور در نظر گرفته شود چرا که احتمال می‌رود در زمان وقوع حوادث سیستم مخابراتی آسیب دیده و یا قطع شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران از توزیع اعتبارات سازمان مدیریت به صورت تنخواه خبر داد و یادآور شد: از این پس 20 درصد از اعتبارات حوادث کشور به صورت تنخواه در اختیار این سازمان قرار می‌گیرد تا حوادث به موقع مدیریت و اداره شود.

وی خاطرنشان کرد: در صورتی که مدرسه و یا ساختمانی قابل مقاوم‌سازی نباشد، بازسازی و یا تخریب کرده‌ایم که این تجربه را در بیمارستانها نیز پیاده خواهیم کرد، چرا که طرح مقاوم‌سازی و بهسازی ایران الگوی نمونه‌ای در دنیا به شمار می‌رود.

باقری در ادامه ضمن تاکید بر اینکه اعتبارات مقاوم‌سازی و بهسازی مدارس بنا به پیشرفت فیزیکی آنها اختصاص پیدا می‌کند، گفت: با کسی تعارف نداریم، هر کسی از نقشه‌ای که برای مقاوم‌سازی مدرسه ارائه شده تخطی کند، پروژه‌اش متوقف می‌شود.