به گزارش خبرگزاری مهر، مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 24 آذرماه در محل دارالفتوا با شیخ محمد رشید قبانی مفتی اهلسنت جمهوری لبنان دیدار و گفتگو کرد.
در ابتدای این دیدار دکتر حداد عادل راجع به ایفای نقش علمی، فرهنگی و دینی لبنان در گذشته و حال و سابقه و نوع رابطه لبنان و ایران به ویژه مهاجرت علمای لبنان به ایران در عصر صفویه و تأثیری که در ایران برجا گذاشتند سخنرانی نمود.
وی به موضوع وحدت اسلامی پرداخت و راجع به ضرورت و اهمیت آن برای مسلمانان و جهان اسلام و فتنهها و توطئههایی که برای جلوگیری از تحقق آن از سوی دشمنان اسلام و استکبار جهانی صورت میگیرد، سخنرانی کرد.
در ادامه دکتر حداد عادل نسخهای از ترجمه عربی دانشنامه جهان اسلام را به مفتی جمهوری لبنان اهدا نمود.
محمد رشید قبانی نیز ضمن تشکر از اهدای دانشنامه وجود طوائف و تنوع فرهنگی و اجتماعی و دینی را یکی از ویژگی های لبنان دانست و قرار گرفتن در منطقهای که محل نزول ادیان و بعثت پیامبران بوده را موجب پیدایش زمینه همزیستی مسالمتآمیز میان شهروندان لبنان از طوائف مختلف بر شمرد.
وی توصیف الهی «رحمه للعالمین» در مورد پیامبر اکرم(ص) را مبنای رفتار مسلمانان با اتباع سایر ادیان و طوائف و استحکام بخش همزیستی مسالمتآمیز دانست.
محمد رشید قبانی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری این واقعیت که تروریسم و تروریستها دستساز استکبار برای بد نام کردن مسلمانان است، افزود: پس از فروپاشی بلوک شرق، استکبار جهانی اسلام را بهعنوان دشمن اصلی خود ارزیابی نمود و برای مبارزه و بد نام کردن آن به روشهای مختلفی از جمله تهاجم فرهنگی و زیر سئوال بردن معتقدات مسلمانان و احکام اسلام متوسل شد.
پس از آن دکتر مصطفوی طی سخنانی با اشاره به سیاسیت راهبردی جمهوری اسلامی ایران در مورد تقریب مذاهب و همزیستی مسالمتآمیز اتباع ادیان، تأکید نمود: خوشبختانه به سبب تدبیر و حکمت مسئولین در ایران، روابط میان شهروندان ایرانی از اتباع مذاهب و ادیان مختلف روابطی صمیمانه و سازنده است و مشکلاتی که در این خصوص در برخی کشورها وجود دارد، در ایران بهچشم نمیخورد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه با اشاره به نقاط و ظرفیتهای مشترک موجود میان مسلمانان بر ضرورت اهمیت استفاده از این اشتراکات در راستای تحقق منافع عالیه اسلام که مصلحت مسلمانان نیز در آن است، تأکید نمود: و اظهار داشت: ایران و لبنان از نقاط مشترک متعددی برخوردار هستند که با بهرهگیری از آنها بهطور سنجیده و مدیریت شده میتوان در زمینه بهبود و بازسازی روابط میان مسلمانان و کشورهای اسلامی نقش ایفا کرد.
مشاور رئیس جمهور خاطر نشان ساخت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نماینده آن در لبنان، رایزنی فرهنگی، آمادگی هرگونه همکاری مشترک با دارالفتوی در زمینههای مختلف با هدف نشر اسلام را دارند.