به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، حسین بینش ظهر سه شنبه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران افزود: این میزان با توجه به نوپا بودن ساخت نام و نشان تجاری در کشور، قابل توجه است.
مدیر دفتر توسعه و ترویج فرهنگ برند اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی، افزایش صادرات و توان رقابتی صادرکنندگان را در گرو استفاده از روشهای برنامه ریزی بلند مدت اقتصادی را از جمله استفاده از نام و نشان تجاری برشمرد و گفت: وضعیت جدید تجارت جهانی و بحران اخیر اقتصادی، صاحبان صنایع را در کشورهای پیشرفته، متمایل به سرمایه گذاری در شناخت بازارهای هدف، توجه به مزیتهای رقابتی و تلاش برای برنامه ریزی کلان اقتصادی مانند ساخت نام و نشان تجاری کرده است.
بینش ادامه داد: از دست دادن بازارها، کانال های توزیع، تعمیم مشکلات احتمالی یک کالا به کل صادرات همان کالا به دلیل نداشتن نشان تجاری مشخص، تاثیر چندین برابر تحریم ها، از دست دادن یک ابزار انگیزش و رقابت سالم، ورود و حضور چشمگیر رقبا به بازارهای فعلی ما و تسخیر آن از پیامدهای عدم استفاده از برنامه ریزی کلان بازاریابی است.
وی نبودن زیرساختهای قانونی و حقوقی لازم جهت اطمینان دهی به برندسازان در حفط حقوق خود،عدم قابلیت بنگاه های صادراتی و تولیدی کوچک در ساخت برند، دلسردی صاحبان صنایع به دلیل نگاه به این کار به عنوان ابزار کسب درآمد توسط برخی مشاوران تبلیغاتی را از مهمترین مشکلات پیش روی ساخت نام و نشان تجاری برشمرد.
وی اظهار داشت: باید بخشی از این مشکلات، با تغییر نگرش مدیران بنگاه های اقتصادی و بخشی دیگر با دوراندیشی و حمایت های مادی و معنوی دولت، رفع شود.
بینش ادامه داد: در سالهای اخیر حرکتهای خوبی در کشور در زمینه توسعه فرهنگ برند، به دلیل اهمیت آن در ماندگاری بازارهای هدف، انجام شده است.
وی ادامه داد: در این راستا اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی نخستین تشکل صادراتی در کشور بوده که موفق به راه اندازی دفتر تحقیق و توسعه برند شده است.