فیلم سینمایی "تاکسی نارنجی" به کارگردانی و تهیهکنندگی ابراهیم وحیدزاده از چهارشنبه اکران عمومی شده است، این فیلم کمدی مانند تجربههای قبلی وحیدزاده ساختاری متفاوت با بیشتر نمونههای کمدی در سینمای ایران دارد و بر اساس لودگی بنا نشده است، داستان فیلم درباره زنی به نام سیمین است که در جزیره قشم با رانندگی زندگیاش را میگذراند و درگیر مسائل و مشکلاتی میشود.
*خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و هنر: در فیلمهای شما زنها همیشه حضوری پررنگ دارند، در "تاکسی نارنجی" هم قصه زنی را روایت کردهاید که تلاش میکند در حرفهای مردانه و در فضایی پرسوء تفاهم کار کند.
- ابراهیم وحیدزاده کارگردان "تاکسی نارنجی": زنها برای من هیچ وقت جنس دوم نبودهاند و نگاهی متعادل و یکسان با شخصیتهای مرد به آنها دارم، بعضی قصهها شخصیتهای زن حضوری پررنگتر دارند و در بعضی کمرنگتر اما این به معنای حذف زنها از قصه نیست.
در "تاکسی نارنجی" قصه زنانه است و یک زن است که در موقعیت بحرانی تلاش میکند زندگی خانوادهاش را حفظ کند و هویت فردی و استقلال هم داشته باشد، زنها در فیلمهای من سیاهی لشگر نیستند و میکوشم به مسائل آنها با نگاهی منصفانه بپردازم.
* نکته جالب این است که فیلم فضای سیاه و تلخ ندارد و در نهایت سیمین میتواند بر مشکلاتش غلبه کند.
- البته این قصه را بر اساس خاطرههای یک خانم نوشتهام که شرایطی مشابه با سیمین را تجربه کرده بودم، سعی کردم در روایت قصه به واقعیت وفادار باشم، بخشهایی داستانی شده اما اصل قصه چیزی است که در "تاکسی نارنجی" میبینید. خوشبختانه آن خانم هم با کمک و همکاری افراد مختلف توانسته بود راهش را هموار کند.
* چرا به خلوت سیمین (آزیتا حاجیان) نزدیک نشدهاید؟ ما بیشتر این شخصیت را در میان دیگران و در اجتماع میبینیم.
- به نظرم در فرصت محدودی که یک فیلم سینمایی دارد به این شخصیت گذشته و حالش پرداختهایم، نمیخواستم با زیادهروی در روایت آنچه در گذشته سیمین اتفاق افتاده فیلم را طولانی کنم، در شکل فعلی بیننده متوجه میشود که سیمین چه مشکلات و دغدغههایی دارد.
* پیش از حاجیان قرار بود نقش سیمین را مریلا زارعی بازی کند که در "معادله" و "عشق فیلم" با شما همکاری کرده چرا حاجیان را جایگزین کردید؟
- خانم زارعی به دلیل طولانی شدن جریان تولید نتوانست در کنار ما باشد، به نظرم او گزینه مناسبی برای این نقش بود که بادی برای نزدیک شدنش به سیمین کمی او را با گریم مسن میکردیم، بعد از او به خانم حاجیان فکر کردم که قبلا با هم کار کردهبودیم، او از نظر سنی باید جوانتر میشد که گریم روی چهره او جواب داد.
* از این جا به جایی راضی هستید؟
- هم خانم زارعی و هم خانم حاجیان از بازیگران خوب و حرفهای سینما هستند، حضور هرکدام میتوانست سیمایی از سیمین رسم کند حالا این تصویر را خانم حاجیان شکل داده است، او بازیگر حرفهای، توانا و بااخلاقی است که با انرژی این نقش را بازی کرد و من از بازیاش راضی هستم.
* نقش شارلوت را بر اساس چه معیاری به ماهایا پطروسیان دادید؟
- خانم پطروسیان از بازیگران بااستعداد سینمای کمدی است معمولا بازیگران زن دوست ندارند نقشهای مسن بازی کنند، اما او با علاقه و انرژی این نقش را بازی کرد، حضورش شیرینی خاصی به این شخصیت داده است و من بازی او را در این فیلم دوست دارم.
* به نظر میرسد سینمای کمدی برای شما کارکرد آموزشی دارد؟
- هرگز به سینمای کمدی فقط برای سرگرم کردن و خنداندن مردم فکر نکردهام، باور دارم که سینمای کمدی میتواند فضایی ایجاد کند تا مخاطب اخلاقها، باورها و رفتارهای اشتباهش را تصحیح کند، سینمای کمدی میتواند بستری برای اصلاح برای همه ما به وجود بیاورد اما این پتانسیل مغفول مانده است.
* چقدر به فروش "تاکسی نارنجی" امیدوارید؟
- فیلم خوب مخاطب پیدا میکند و مخاطب باعث بالا رفتن آمار فروش یک فیلم میشود، برای من این مهم است که مخاطب "تاکسی نارنجی" را ببیند و با آنچه در ذهن داشتهام آشنا شود، مهم این نیست که حتما فیلم فروش میلیاردی داشته باشد یعنی با این قصد ساخته نشده "تاکسی نارنجی" با این نگاه ساخته شده که قصهای را درست و در قالب اثری حرفهای برای مخاطب تعریف کند.
* با وجود شرایط اکران و فروش فیلمهای کمدی که با سبک و سیاق کارهای شما تفاوت دارند همچنان علاقمندید در حوزه سینمای کمدی کار کنید؟
- تا امید هست سینمای کمدی زنده است، هر وقت ناامیدی چیره شود تراژدی معنا میگیرد، من به آینده خوشبین هستم و به تاثیر کمدی بر تصحیح رفتارهای ناپسند فردی و اجتماعی امیدوارم.