اصفهان - خبرگزاری مهر: تهیه کننده مستند "خموشی های نمور" که به بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر راه یافته با اشاره به اینکه گرمابه ها بخشی از فرهنگ کهن ایرانی است گفت: این مستند حیات مجددی به این فرهنگ کهن ایرانی می دهد.

مهدی سرتاج در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان افزود: با توجه به سرعت جامعه نسبت به رسیدن و استفاده از امکانات دنیای مدرن کم کم سنت و فرهنگ ایران زمین در لایه ای از غبار در حال پنهان شدن است که ساخت مستند خموشی های نمور به دنبال تحقق این امر است که بخش بزرگی از فرهنگ کهن ایرانی واسلامی گرمابه ها را در درون خود زنده کند.

وی ادامه داد: ماسفانه در حال حاضر گرمابه ها در حال فراموشی و تخریب هستند و نقش آن نیز در میان مردم کم رنگ شده که انتظار می رود با ساخت این مجموعه این فرهنگ ها حیات مجدد به خود بگیرد.

سرتاج در ادامه افزود: حکایت گرمابه ها ادامه تفکر و فرهنگ غنی است که چاپارخانه، کارورانسرا، زورخانه و... را در کشور به وجود آورد و در طول قرنها نه تنها قوام و استحکام یافت بلکه به الگوهای اصلی جوامع جهان نیز مبدل شد.

تهیه کننده این مستند که به جشنواره فیلم فجر راه یافته یادآو رشد: در یک بررسی همه جانبه به راحتی می توان به سر منشا بسیاری از پدیده های مدرن امروزی که عمدتا غرب را به غلط مبتکر آن می دانند رسید و جدای از خود گرمابه، استخر سرپوشیده، وان، سونا، محوطه ماساژ تماما در گرمابه های بزرگ وسرشناس جای داشته است.

این مستند را بهمن داوری کارگردانی کرده و حاصل حدودا یک سال تحقیق و تولید است مهدی سرتاج نیز که تا کنون تهسه کنندگی و کارگردانی مجموعه‌هایی چون جستجو گران نور، مظلومیت پنهان را بر عهده داشته تهیه کنندگی این مستند را بر عهده داشته است.