به گزارش خبرگزاری مهر، شمس الدین حسینی در دیدار با خانم نیروپاما رائو، قائم مقام وزیر امور خارجه هند ضمن بررسی مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور ایران و هند، دو طرف برافزایش سطح روابط اقتصادی تاکید کردند، همچنین مقدمات برگزاری شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران وهند مورد بررسی قرار گرفت.
وزیراموراقتصادی و دارایی با اشاره به وجود فرصتهای بزرگ و جذاب سرمایه گذاری در ایران، اظهار داشت: هرچند مناسبات فعلی اقتصادی و تجاری بین دو کشور از رقم قابل توجه 13 میلیارد دلار نیز فراتر رفته است اما حتی این رقم نشان دهنده ظرفیتهای اقتصادی بین دو کشور ایران و هند نیست.
حسینی تصریح کرد: روابط ایران و هند در بخش انرژی پیشرفتهای خوبی داشته است ولی باید تاکید کنم که ظرفیت در حوزه انرژی به مراتب بیش از این است و زمینه همکاریهای فراوانی در حوزه های انرژی، نیروگاههای تولید برق، صنایع پتروشیمی ، نفت وگاز وجود دارد.
وی با اشاره به شکل گیری رویکرد جدید اقتصادی طی سالهای اخیر، گفت: طی چند سال اخیر محیط جدیدی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی، شرکتهای خارجی و به ویژه شرکتهای هندی در صنایع مختلف ایران به وجود آمده است.
وزیر اقتصاد با اشاره به روند اجرای قانون سیاستهای اصل 44 و واگذاری تصدی بخشهای مهم و جذابی چون پالایشگاههای نفت و نیروگاههای تولید برق به بخش خصوصی، بیان داشت: ایران از حضور شرکتهای هندی در بخش پالایشگاه و نیروگاههای تولید برق و ایجاد پتروشیمی در کشور استقبال و حمایت می کند.
حسینی ادامه داد: سرمایه گذاران هندی می توانند برای خرید کارخانجات پتروشیمی و یا احداث صنایع پتروشیمی درایران اقدام کنند. همچنین برنامه خصوصی سازی 3 سال است که درایران سرعت گرفته است و این برنامه در چند ماه آینده شتاب بیشتری می گیرد.
در این دیدار، خانم نیرو پاما رائو قائم مقام وزیر امور خارجه هند نیز با اشاره به حضور پررنگ شرکتها و موسسات هندی در بخش نفت و گاز ایران گفت: هم اکنون شرکتهای هندی در بخش انرژی به ویژه در فاز 12 حوزه گازی پارس جنوبی و تولید LNG ایران حضور دارند اما علیرغم تجارت 10 میلیارد دلاری دو کشور در بخش نفت و گاز، امکان افزایش سطح مناسبات اقتصادی و تجاری به مراتب بیش از این ارقام وجود دارد.
قائم مقام وزیر امور خارجه هند همچنین از گردشگری به عنوان یکی از مهمترین زمینه های توسعه همکاری های آتی دو کشور نام برد و گفت: ایران و هند دو کشور برخوردار از تمدنی غنی هستند که می توانند فرصتهای خوبی در زمینه توریسم دو جانبه ایجاد کنند. ایران کشوری است که باید از نوشناخته شود و گردشگری می تواند به تحقق آن کمک کند.
گفتنی است، شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک ایران و هند در ماه می سال جاری میلادی – اردیبهشت سال آینده در شهر دهلی نو برگزار می شود.