ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی، 4 و 5 اسفندماه میزبان هفتمین اجلاس خبرگان رهبری در دوره چهارم است و منوچهر متکی، وزیر امور خارجه و سردار عزیز جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مهمان و سخنرانان ویژه این اجلاس هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، هفتمین اجلاس خبرگان رهبری در حالی به روزهای برگزاری نزدیک می شود که چند ماهی از ششمین اجلاس خبرگان رهبری به‌ عنوان یکی از قابل توجه ترین اجلاس سالهای اخیر مجلس خبرگان می گذرد.

اجلاس ششم خبرگان رهبری 31 شهریور ماه به مدت سه روز در ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی و پس از گذشت بیش از سه ماه از دهمین انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، اما نطق ها و حاشیه های این اجلاس نیز بی تاثیر از وقایع پس از انتخابات نبود.

اجلاس ششم در حالی کار خود را آغاز کرد که اطلاع رسانی و مصاحبه های خبری اعضای مجلس خبرگان رهبری خبر از اجلاسی داشت که "هیچ موضوع خاصی را بررسی نمی کند"، بر این اساس حجت الاسلام هاشم هاشم زاده هریسی، نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری درباره برنامه های اجلاسیه ششم خبرگان رهبری گفته بود: آنطوری که در برنامه های اجلاسیه اعلام شده، هیچ موضوع جدید و خاصی در این اجلاس اعلام نشده و بدین ترتیب همان برنامه اعلام شده و سنتی  مجلس خبرگان اجرا خواهد شد.

اما ششمین اجلاس خبرگان رهبری بی حاشیه نبود و برخی از اعضا نطق های پیش از دستور خود را متناسب با سخنانی که در آن روزها، در حاشیه ومتن ششمین اجلاسیه مطرح شده بود، تنظیم و قرائت کردند.

در این اجلاس 16 نطق ایراد شد که برخی از آنان به سرفصل هایی همچون تبیین جایگاه ولایت فقیه از لحاظ نظری و عملی، دفاع از مواضع رهبری انقلاب و تاکید بر لزوم تبعیت از ایشان به عنوان فصل‌الخطاب، قانونگرایی و سلامت انتخابات، توجه به وحدت و پرهیز از تفرقه، ‌دعوت به آرامش و پرهیز از التهاب و تنش‌آفرینی، تبیین ابعاد مکر دشمنان اسلام و انقلاب و لزوم توجه به مسئله جنگ نرم و راهکارهای مقابله با این جنگ و شیوه تولید قدرت در برابر جنگ نرم دشمن است، اختصاص داشت.

‌انتقاد از سکوت و عقب‌ نشینی برخی از خواص در برابر فتنه‌گران، گلایه مودبانه از مواضع رئیس خبرگان به ویژه در زمینه انتشار نامه سرگشاده و سکوت بعد از خطبه 29 خرداد مقام معظم رهبری و سپس مواضع ایشان در نماز جمعه نیز از دیگر مواردی بود که در نطق های پیش از دستور مطرح شد.

اجلاس با نطق های برخی از اعضا همچون آیت الله دستغیب نیز که به اعتقاد برخی از اعضا ناخوشایند بود، همراه بود و از سوی دیگر تاثیر ضیافت رئیس مجلس خبرگان رهبری که در شب اول اجلاسیه برگزار شد، نیز موضوع قابل اعتنا در این اجلاس بود.

اجلاس ششم با حاشیه های کم و زیاد آن پس از سه روز با قرائت بیانیه 9 ماده ای به پایان رسید که براین اساس، اعضای خبرگان رهبری برتحکیم بیعت با رهبر معظم انقلاب و دعوت به همدلی و صمیمیت برای اقتدار نظام جمهوری اسلامی تاکید کردند.

نمایندگان مجلس خبرگان رهبری در بیانیه اجلاسیه ششم دور چهارم خود ضمن تحکیم بیعت با رهبر معظم انقلاب پشتیبانی قاطع خود را از معظم له اعلام و تاکید کردند همچنان حضرت آیت الله خامنه ای را تنها گزینه ای می دانند که لباس رهبری امت بر قامت ایشان زیبنده است.

بر این اساس اعضای مجلس خبرگان اعلام کردند: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران - که اینک وارد چهارمین دهه از عمر خویش شده است- در راستای تحقق بخشیدن به آرمان بلند انبیاء، اولیا و صالحان شکل گرفته و ثمره جانفشانی های همه شهیدان است. تقویت و تحکیم این نظام مقدس یک فرضیه بی تردید است

حاشیه های از ششمین اجلاس

مراسم افتتاحیه ششمین اجلاس خبرگان رهبری در حالی برگزار شد که عدم حضور آیت الله محمد یزدی دبیر مجلس خبرگان رهبری در این آیین با اما واگرهایی همراه شد و اعلام احمد خاتمی مبنی بر اینکه نامبرده به دلیل بیماری از حضور در این مراسم بازمانده اند نتوانست مانع از انتشار برخی شایعات شود.    

طرح موضوع "برون رفت از وضعیت فعلی" از سوی آیت الله هاشمی رفسنجانی در سخنان افتتاحیه اجلاس نیز به موضوع کشداری بدل شد که حاشیه های بسیاری، حتی پس از اجلاس ششم ایجاد کرد.غیبت، رئیس مجلس خبرگان رهبری در زمان قرائت بیانیه 9 ماده ای اختتامیه نیز یکی از آخرین حاشیه های ششمین اجلاس خبرگان رهبری بود

کشتی اجلاس هفتم بر موج 22 بهمن

درآستانه اجلاس هفتم حجت الاسلام قربانعلی دری نجف آبادی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سئوال که آیا در این اجلاس به حوادث و وقایع اخیر بعد از انتخابات پرداخته می شود، گفت: پس از راهپیمایی 22 بهمن، جایی برای مطرح کردن این موضوعات نیست اما اگر برخی اعضا به صورت سلیقه ای علاقمندند این موضوعات را در سخنرانی خود مطرح کنند، برای این کار آزادند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری همچنین درباره اختلاف نظرهایی که میان اعضای خبرگان رهبری وجود دارد، گفت : اختلاف سلیقه می تواند در هر جمع وگروهی وجود داشته باشد اما این اختلافات باید در چارچوب مقررات و قانون باشد و به نزاع نیز بدل نشود.

پیش بینی بیانیه اجلاس هفتم

وی اظهار داشت: اعضای مجلس خبرگان رهبری در این اجلاسیه و بیانیه پایانی حتما از حضور آگاهانه مردم در 9 دیماه و 22 بهمن تشکر و بر وحدت، انسجام و یکپارچگی ملت در مقابل تهدیدهای بیگانگان و دشمنان نظام تاکید می کنند.

دادستان سابق کل کشور با اشاره به اینکه من هنوز پیش نویس بیانیه هفتمین اجلاس خبرگان رهبری را ندیده ام، گفت: در این بیانیه بر فصل الخطاب بودن رهبری تاکید می شود و در زمینه هایی همچون موضوع هسته ای نیز بر غنی سازی 20 درصد تاکید خواهد شد.

وی پیش بینی کرد: موضوع فلسطین، غزه، لبنان، عراق و انتخابات سالم درعراق بدون حضور بعثی ها، وقایع یمن وموضوعات منطقه نیز در سخنرانی اعضا و بیانیه پایانی مورد اشاره خواهد بود.

دری نجف آبادی گفت: در اجلاسیه هفتم با توجه به نزدیکی سالگرد ارتحال حاج احمدآقا، فرزند بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران موضوعاتی نیز با محور ایشان وامام راحل(ره) مطرح می شود.

اعضای مجلس خبرگان رهبری برای انجام وظایف خود در این مجلس، سالی دو بار در شهریور و اسفندماه گردهم می آیند.