گرگان - خبرگزاری مهر: وضعیت جوی و بارندگی های اخیر موجب پر شدن و بالا آمدن آب سدهای گلستان شده و نگرانی از آبگرفتگی اراضی و مناطق حاشیه و پائین دست سدها را در این استان افزایش داده است.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، ذخیره آب برخی سدهای گلستان از جمله سد گلستان در حال حاضر چهار برابر مدت مشابه سال قبل شده است.

بارندگی روزهای اخیر موجب آمادگی ستاد مدیریت بحران گلستان برای مقابله با حوادث احتمالی شده است و این ستاد از مردم و حاشیه نشینان رودخانه ها و سدهای استان خواست تا از نزیدک شدن به این رودخانه ها و سدها خودداری و موارد ایمنی را رعایت کنند.

براساس اعلام مسئولان آب منطقه ای گلستان، بارندگی های هفته گذشته موجب آبگرفتگی هزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی منطقه شده است.

13 سد کوچک و بزرگ با ظرفیت 380 میلیون مترمکعب در استان وجود دارد که سدهای وشمگیر، گلستان 1، بوستان، آلاگل، دانشمند از جمله سدهای درحال بهره برداری استان هستند.

سدهای استان بیش از 46 هزار هکتار از اراضی پایین دست را تحت پوشش دارند که با بهره برداری سدهای جدید این مقدار افزایش می یابد و سه سد جدید نیز در استان در دست اجراست که شامل زرین گل، نرماب و چلی لی است که با بهره برداری از آن 44 هزار هکتار از اراضی زیر پوشش قرار می گیرند.

مدیرکل مدیریت بحران گلستان با اشاره به بارندگی روزهای اخیر، ازاهالی استان خواست از نزدیک شدن به حاشیه رودخانه ها و سدهای استان خودداری کنند.

رسول حسام افزود: بارندگی روزهای اخیر موجب طغیان شدن رودخانه ها و پرآب شدن سدهای گلستان یک و وشمگیر شد و احتمال دارد برخی مناطق حاشیه سدها و رودخانه ها دچار آبگرفتی شود و مردم باید موارد ایمنی را لحاظ کنند.

رسول حسام خاطرنشان کرد: گروه های امدادی و مدیریت بحران در مناطق پرخطر استان مستقر هستند اما مردم خود نیز باید با این ستاد همکاری بیشتری داشته باشند تا مشکل چندانی روی ندهد.

مدیرکل مدیریت بحران گلستان گفت: بیشترین خسارتهای ناشی از بارندگی و طوفان اخیر استان مربوط به واحدهای مسکونی بوده است و به دلیل شیروانی بودن پوشش واحدهای مسکونی در استان و سرعت زیاد طوفان، بیشترین خسارتها در این حوزه گزارش شده است.

وی اظهار داشت: کارشناسان این ستاد در حال تهیه گزارش خسارتها در استان هستند و هنوز رقم دقیقی از این خسارتها اعلام نشده است.

حسام خاطرنشان کرد: برای رفع خسارتهای برق و مخابرات مرمتهای اولیه صورت گرفته است و در زمینه برق در برخی واحدها با خاموشی روبرو هستیم.

به گفته حسام، در زمینه مخابرات نیز بازسازی موقت صورت گرفته است اما گزارشی از میزان خسارتها اعلام نشده است.

مدیرکل مدیریت بحران گلستان با اشاره به احتمال آبگرفتگی محدوده پایین دست سدها و رودخانه از حاشیه نشینان این مناطق خواست تا موارد ایمنی را لحاظ کنند.

مدیرعامل آب منطقه ای گلستان نیز گفت: بارندگی ها همچنین موجب سرریز شدن آب و آبگرفتگی بیش از هزار و 200 هکتار از زمین های کشاورزی اطراف سد شده است و ساکنان حاشیه گرگانرود خواست از نزدیک شدن به این رودخانه خودداری کنند.

نادعلی حاجیلری با بیان اینکه تعداد سدهای استان گلستان از یک سد به شش سد در پس از انقلاب افزایش یافته است، بیان کرد: در حال حاضر هفت سد کوچک نیز در استان گلستان در حال بهره‌برداری است.

وی یادآور شد: سالانه حدود 380 میلیون مترمکعب آب توسط سدهای استان گلستان تنظیم و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و  مجموعه شبکه‌های آبیاری استان نیز از 20 هزار هکتار به 46 هزار هکتار بعد از انقلاب افزایش یافته است.

وی با اشاره به طرحهای در دست اجرای شرکت آب منطقه‌ای گلستان، گفت: در حال حاضر سه سد و شبکه زرینگل، نرماب و چایلی را در دست اجراست که این سدها مجموعه 44 هزار هکتار از اراضی استان را آبیاری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان گلستان افزود: پنج سد شصت ‌کلاته، محمدآباد، آجی سو، رامیان و سد لاستیکی آقدکش نیز از جمله طرحهای در دست مطالعه است که با اجرایی شدن این طرحهای تقریبا تمامی پتانسیل آب‌های سطحی استان گلستان مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

با توجه به وضعیت نامساعد جوی گلستان در روزهای اخیر، نیاز است تا دستگاه های اجرایی تدابیر لازم برای پیشگیری از خشارتهای ناشی از حوادث احتمالی به عمل آورند و تنها به صدور اطلاعیه اکتفا نکنند.

گلستان از جمله مناطق سیل خیز کشور است و جاری شدن سیل در سال 80 حدود 400 کشته در این استان برجای گذاشته است.