تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۹:۳۵

پژوهشنامه جامعه شناسی خرافات در ایران توسط گروه پژوهشی فرهنگی و اجتماعی پژوهشکده تحقیقات استراتژیک در 223 صفحه منتشر شد.

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: بروز پاره‌ای گرایشها و رفتارهای انحرافی به‌ ویژه در حوزه رفتارها و اعتقادات اجتماعی و دینی در دهه اخیر موجب اعلام نظر و ورود رهبر معظم انقلاب اسلامی، مراجع عالیقدر، نخبگان و دلسوزان حوزوی و دانشگاهی شده و هشدارها و تحذیرهای مختلف را مطرح کرده است. با وجود این و به سبب ریشه های قوی و پایدار اینگونه اعتقادات متأسفانه همچنان جامعه امروز ایران از این مسئله رنج می‌برد.

بر این مبنا گروه پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی از چندی پیش به جمع آوری پژوهشها و مطالعاتی روی آورد که به توصیف و تبیین این پدیده در ایران امروز پرداخت. عمده پژوهشهای ارائه شده نتیجه بررسیهای تجربی بوده که با هدف توصیف وضعیت گرایش به خرافه در کشور انجام شده اند. بنابراین اطلاعات مفیدی درباره میزان خرافه گرایی در جامعه ایران ارائه می کنند.

بررسی میزان گرایش به خرافات بین شهروندان تهرانی نوشته علی فروغی و رضا عسگری مقدم؛ میزان نوگرایی و گرایش به خرافات در شهر یزد نوشته سید علیرضا افشانی و اصغر احمدی، خرافات و برخی علل و زمینه های آن نوشته مجتبی شاهنوشی، توصیفی از میزان گرایش به خرافات در شهر اهواز نوشته عباس عسگری ندوشن و دیگران، تقدیرگرایی عامیانه ریشه ها ها و پیامدها نوشته جواد شجاعی، خرافاتو کارکردهای آن نوشته مسعود درودی و خرافات و خرافه گرایی نوشته صفورا نصراللهی مقالات ارائه شده در این پژوهشنامه هستند.