به گزارش خبرنگار مهر، بهرام صناعی امروز در یک نشست خبری با تاکید بر اینکه عوامل بسیاری در پیش بینی وضع هوا موثر است و باید مورد بررسی قرار گیرد، گفت: با توجه به اینکه ایران در منطقه پیچیده آب و هوایی قرار دارد وضعیت بررسیها کمی مشکل تر است، علاوه بر اینکه بررسی آب و هوا در مناطق کوهستانی کار مشکلی است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور دلیل برخی پیش بینیهای نادرست این سازمان را وجود متغیرهای زیادی در علم پیش بینی، تنوع اقلیمی بسیار زیاد در استانهای کشور و وجود کمبودهایی در زمینه نیروی انسانی، تجهیزات، نرمافزارها و سخت افزارهای ایستگاهی دانست.
صناعی با تاکید بر اینکه در هیچ جای دنیا امکان پیش بینی با 100درصد صحت وجود ندارد، گفت: به دلیل نداشتن مدلهای ریز مقیاس بسیار پیشرفته احتمال خطای پیش بینی ها وجود دارد، اما درصد صحت پیش بینیهای هواشناسی برای 24 ساعت و 48 ساعت نسبتا خوب است.
وی با تاکید بر اینکه صحت پیش بینیهای هواشناسی ایران را باید با کشوری که شرایط اقلیمی و امکاناتی همسطح ایران دارند مقایسه شود، اظهار داشت: اگر ایران را با این کشورها مقایسه کنیم در رتبه اول صحت پیش بینی ها قرار خواهیم گرفت.
معاون وزیر راه و ترابری با بیان اینکه پیش وضع آب و هوا در کشورهای اروپایی با داشتن هوای یکنواخت بسیار آسان تر از ایران است، گفت: در حال حاضر در کشور آمریکا 270 رادار هواشناسی فعال وجود دارد در حالی که در ایران تنها 5 دستگاه رادار هواشناسی است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور در ادامه با اشاره به ایمنی حمل و نقل به عنوان رویکرد این سازمان، گفت: تاکنون به دلیل تمرکز توجه به بخش هوایی در سازمان هواشناسی کشوری این اولویت ناقص مانده است ولی وجود نقصان در بخش دریایی و جاده ای کشور وجود دارد.
صناعی با بیان اینکه هنوز یک ایستگاه هواشناسی دریایی کامل در کشور وجود ندارد، گفت: با توجه به اینکه ایران دارای بیش از 3 هزار کیلومتر مرز آبی در شمال و جنوب کشور است، توسعه این بخش در اولویت جدی سازمان قرار گرفته است.
وی دلیل نقص هواشناسی دریایی در کشور را هماهنگ نبودن ارگانهای دریایی عنوان کرد و اظهار داشت: در این زمینه از نظر منابع مالی مشکلی نبوده، اما هماهنگی مناسبی بین ارگانهای دریایی تاکنون صورت نگرفته است و شورای اقیانوس شناسی کشور به عنوان مسئول هماهنگی ارگانهای دریایی نقش خود را به خوبی ایفا نکرده است.
معاون وزیر راه و ترابری در ادامه با اشاره به تفاهم نامه امضا شده با سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای برای نصب 56 ایستگاه هواشناسی در گردنههای کشور اعلام کرد: آگهی مناقصه نصب 56 ایستگاه هواشناسی جادهای طی هفته جاری منتشر میشود و پس از آن در دو سال آینده به بهره برداری خواهد شد، ضمن اینکه دو دستگاه رادار هواشناسی نیز خرید و نصب خواهد شد. وی ادامه داد: همچنین 33 ایستگاه سنجش گرد و غبار در سال آینده ساخته میشود.
رئیس سازمان هواشناسی کشور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه 80 درصد کارکنان این سازمان دارای مدارکی بالای دیپلم هستند، تصریح کرد: در حال حاضر 3 پژوهشکده هواشناسی و 8 مرکز آموزش هواشناسی در کشور وجود دارد.
صناعی با بیان اینکه در حال حاضر ایران دارای 4 هزار و 200 ایستگاه هواشناسی در نقاط مختلف کشور است، تصریح کرد: ایران دارای 441 ایستگاه سینوپتیک، 16 ایستگاه سطوح فوقانی، 220 ایستگاه خودکار هواشناسی، 6 ایستگاه دریایی ثابت و متحرک، 244 ایستگاهها اقلیم شناسی، 2800 ایستگاه باران سنجی، 127 ایستگاه پایش سنجی، 8 ایستگاه هواشناسی جاده ای، 5 دستگاه رادار هواشناسی و 334 ایستگاه تبخیر سنجی و ایستگاه آلودگی جوی و ایستگاه سنجش ازن است.
وی در ادامه با بیان اینکه از شهریور ماه امسال پروژه نوین سازی اطلاعات هواشناسی در حال اجرا است، گفت: بر این اساس سیستمهای اطلاع رسانی هواشناسی نوین سازی خواهند شد.
صناعی رویکرد سال آینده سازمان هواشناسی را ارتقای ایمنی حمل و نقل، توسعه مدیریت ریسک در مقابله با مدیریت بحران و گسترش و توسعه خدمات عامه هواشناسی عنوان کرد.
معاون وزیر راه وترابری گفت: یکهزار و 600 پست سازمانی (40درصد) در سازمان هواشناسی خالی است و نیروی انسانی مناسبی که بتواند از تجهیزات بهره برداری کند نداشته ایم که امید است در برنامه پنجم بتوان مجوز 40 درصد از پستهای سازمانی که خالی مانده را تامین کرد و با تکمیل نیروها جوابگوی نیازهای ارگانها باشیم.