امضا كنندگان اين نامه با اشاره به تلاش اشغالگران عراق براي عدم انعكاس عمق جنايات اين كشور و برخورد و دستگيري خبرنگاران، خواستار مداخله وي براي حل اين مسئله و نيز آزادي خبرنگاران ايراني در بند درعراق شدند.
متن اين نامه كه به امضاي 234 نفر از خبرنگاران ايراني رسانه هاي مختلف رسيده است، به اين شرح است:
جناب آقاي كوفي عنان
دبيركل محترم سازمان ملل متحد
با سلام
ورود به قرن جديد در حالي آغاز شد كه به گفته رييس جمهوراسلامي ايران افق اميدواركننده اي پديدار شد تا گفتگوي تمدن ها جاي خود را به جنگ ، كشتار و يك جانبه گرايي دهد. عليرغم گذشت سه سال از اين قرن هنوز اين نگراني در ذهن فرهيختگان و افكارعمومي بيدار جهان وجود دارد كه قرن 21 نه قرن صلح ، بلكه قرن درگيري ، جنگ و نزاع است.
بطور قطع در اين برهه از زمان خبرنگاران به عنوان ناظران بدون مرز وظيفه اي بس خطير و بزرگ در انعكاس صحيح حوادث و رويدادهاي جهان بر عهده دارند ولي عملا هر روزه شاهد سلب آزادي و سوء رفتار با آنها هستيم . به گونه اي كه در سال 2003 بيش از 766 خبرنگار در اقصي نقاط جهان بازداشت شده اند و دست كم 1460 تن از آنان مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند.
عاليجناب!
در حالي كه خبرنگاران ايران بيش از 20 سال در انتظار آزادي " تقي رستگار مقدم" خبرنگار ربوده شده خود در لبنان از زندان هاي رژيم صهيونيستي هستند، اين روزها خبر دستگيري مصطفي دربان خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران و چند خبرنگار ديگر در عراق بار ديگر اين نگراني را دامن مي زند كه اشغالگران عراق به تكرار وضعيت مشابهي دست زنند.
ما به عنوان گروهي از خبرنگاران از جنابعالي به عنوان دبيركل عالي ترين نهاد بين المللي كه طبق منشور ملل متحد وظيفه برقراري صلح و ثبات ، استقرار و امنيت درجهان را برعهده دارد خواستاريم تا تمامي تلاش و مساعي خود را براي آزادي اين خبرنگار و آزادي عمل همه خبرنگاران در سراسر جهان بر اساس كنوانسيون ژنو و منشور سازمان ملل متحد به كار گيريد.