به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا پور بصیر مدیر کل دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی وزارت جهادکشاورزی با اعلام این مطلب افزود: در برنامه پنجم توسعه سالانه فرآوری 4.5 تا 5 میلیون تن محصولات کشاورزی برآورد شده است.
وی گفت: بخش عمده این فرآوری در زمینه نخیلات، میوه و سبزیجات و نباتات علوفه ای صورت می گیرد و هر ماده خامی وارد چرخه فرآوری نخواهد شد.
پور بصیر اظهار داشت: بررسی ها حاکی از آن است که برخی از سرمایه گذاری ها در حیطه صنایع تبدیلی و تکمیلی توسط بخش خصوصی متناسب با نیاز بخش کشاورزی نبوده است؛ از این رو با رویکرد جدیدتری به موضوع فرآوری در برنامه پنجم پرداخته شده است.
وی با اشاره به توسعه سردخانه ها، انبارها و ظرفیت ذخیره سازی محصولات کشاورزی در برنامه پنجم توسعه اظهار داشت: در این برنامه، افزایش ظرفیت ذخیره سازی محصولات کشاورزی تا 20 میلیون تن برآورد شده است.
به گفته مدیر کل دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی، ظرفیت فعلی واحدهای استاندارد ذخیره سازی و سردخانه های کشور نزدیک به 7 میلیون تن است و ظرفیت واحدهای ذخیره سازی سنتی نیز دو برابر ظرفیت واحدهای استاندارد می باشد.
وی بازسازی و نوسازی واحدهای موجود در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی را از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی در برنامه پنجم توسعه دانست و افزود: بازسازی 1300 واحد مربوط به صنایع تبدیلی و تکمیلی پیش بینی شده است.