به گزارش خبرنگار مهر، خبرگان بخش خصوصی هنوز موضوع واگذاری شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران به سازمان سرمایه تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) را فراموش نکرده اند؛ واگذاری ای که بر مبنای آن سروصدای بسیاری در جامعه اقتصادی کشور ایجاد کرد و برای مدتی در سال گذشته به سوژه داغ مطبوعات کشور تبدیل شد.
این واگذاری که در مقابل تعهدات دولت به ساتا صورت گرفت سرانجام با انتقادات و پافشاریهای سرسختانه بخش خصوصی مبنی بر جلوگیری از وقوع این واگذاری، با پادرمیانی رئیس جمهور منتفی اعلام شد. در نهایت قرار بر این شد که به جای سهام نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران سهام یکسری شرکتهای دیگر دولتی به سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح واگذار شود.
همان زمان موضوع واگذاری 5 درصد از سهام پتروشیمی خلیج فارس به ساتا نقل محافل شد. حال پس از چند ماه سکوت در این باره و براساس جدیدترین مصوبه دولت که با امضای معاون اول رئیس جمهوری ابلاغ شده واگذاری سهام 6 شرکت پتروشیمی و نیروگاهی به ساتا قطعی شد.
براساس مصوبه هیئت وزیران، سهام شرکتهای پتروشیمی بوشهر، پتروشیمی مارون، پتروشیمی پارس، پتروشیمی پردیس(غدیر)، نیروگاه سیکل ترکیبی گیلان به همراه چهل درصد سهام دولت در شرکت مدیریت بهره برداری گیلان واگذار خواهد شد.
بدین ترتیب بیست و سه درصد ( پس از کسر سهام ترجیحی) سهام پتروشیمی مارون، چهل درصد سهام پتروشیمی پارس، چهل و نه درصد (پس از کسر سهام ترجیحی) سهام پتروشیمی پردیس، صد در صد ( پس از کسر سهام ترجیحی) سهام نیروگاه سیکل ترکیبی گیلان و صد در صد سهام پتروشیمی بوشهر به روش ارزش روز خالص دارایی ها به عنوان قیمت توافقی و پس از تصویب قیمت در هیئت واگذاری به صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح (سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح) واگذار می شود.
بر اساس مصوبه هیئت وزیران، چنانچه ارزش قطعی سهام شرکتهای مذکور کمتر یا بیشتر از مطالبات سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح به مبلغ 16 هزار و 280 میلیارد و 730 میلیون ریال گردد، حسب مورد تعدیلات لازم انجام می شود.
انتقال گیرنده متعهد می گردد ظرف چهار سال نسبت به تکمیل و راه اندازی طرح پتروشیمی بوشهر از تاریخ ابلاغ این تصمیم نامه اقدام نماید. از تاریخ ابلاغ این تصمیم نامه، حقوق مالکانه سهام شرکت پتروشیمی بوشهر متعلق به انتقال گیرنده است. از سوی دیگر، هزینه های واگذاری سهام موضوع این تصمیم نامه، توسط سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح پرداخت می گردد.
بر اساس این مصوبه که توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شده است، سازمان خصوصی سازی مجاز است راسا به وکالت از سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح، سهام موضوع این تصمیم نامه را عرضه و مبالغ ناشی از فروش سهام را به حساب سازمان یاد شده واریز و از سرجمع مطالبات سازمان مذکور از دولت کسر کند.
با ابلاغ این تصمیم نامه، صورتجلسه قبلی که براساس آن، باید سهام شرکتهای پتروشیمی مارون، پتروشیمی پارس و نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران به ترتیب به میزان 23 درصد (پس از کسر سهام ترجیحی)، 40 درصد و 100 درصد( پس از کسر سهام ترجیحی) واگذار شود، از درجه اعتبار ساقط شد.
مصوبه قبلی مربوط به واگذاری سهام مذکور به امضای وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وقت ریاست جمهوری و رئیس هیئت عامل سازمان خصوصی سازی و رئیس سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح رسیده بود.