وي اضافه كرد: البته اين مسئله مشخص است كه هيچ يك از سران كشور با اين مسئله موافقت نداشتند و اين اظهارات نشان از تفاوت ديدگاههاي دولت با برخي از افراد است.
خبرنگاري از سخنگوي دولت در خصوص تكليف جريان فرودگاه امام و اقداماتي كه براي راه اندازي اين فرودگاه انجام شده است پرسيد كه وي در پاسخ گفت: هنوز تصميم جديدي اخذ نشده و ما همچنان منتظر تصميم هستيم.
وي در پاسخ به سوالي ديگر مبني بر اتفاقاتي كه در يكسال اخير مثل برگزاري انتخابات مجلس هفتم و ردصلاحيتهاي گسترده وعدم حضور مردم كه براي دولت اصلاحات اتفاق افتاد آيا نشان از پسرفت سياسي دولت نيست گفت: ما بر اين باوريم كه دولت در حوزه سياست نيز تلاشهاي گسترده خود را مطابق برنامه انجام داده اما نتايج آنطور كه خواست اكثريت جامعه و دولت بوده تحقق نيافته و اين طبيعت سياست هست كه نمي توان به همه اهداف دست يافت اما دولت همواره بر انتخابات آزاد و رقابتي و عادلانه تاكيد كرده ، بر گسترش فضاي نقد و آزادي تاكيد داشته و همچنين بر گسترش فضاي آزاد براي فعاليت مطبوعات تاكيد داشته است و اعلام كرده كه از هرگونه اقدام و بازداشت خودسرانه بري است، ضمن اينكه همه قواي سياسي در اختيار دولت نبوده كه بتواند به همه اهداف خود برسد.
خبرنگاري ديگري از سخنگوي دولت درخصوص واكنش هاي نمايندگان مجلس در نشست مشترك مجلس و دولت نسبت به اظهارات هفته گذشته اش سوال كرد كه وي در پاسخ اين موضوع را پايان يافته تلقي كرد و گفت: نامه اي را شخصا به رييس محترم مجلس فرستادم و عين مطالب مصاحبه را كه از نوار پياده شده خدمت ايشان ارسال كردم كه من در آنجا نامي از مجلس نبردم بلكه بر تفاوت ديدگاه دولت و برخي از افراد تاكيد كردم كه اين مساله روشن است.
رمضان زاده درخصوص اوضاع عراق و اينكه نجف در شرف يك فاجعه انساني قرار دارد و اقدامات دولت براي جلوگيري از اين فاجعه گفت: ما آنچه كه در عراق اتفاق افتاد را يك فاجعه بشري مي دانيم. به همين دليل تشكيل اجلاس سازمان كنفرانس اسلامي را تقاضا كرديم، و فكر ميكنيم اقداماتي كه در عراق انجام ميشود فارغ از اين كه توسط چه كساني انجام ميشود، ناامني گسترده تري را موجب شده است، اگر در دفعات قبل براي اشغالگران توجيه و بهانه اي براي اين گونه اقدامات وجود داشت، اين بار در نجف، هيچ گونه توجيه و بهانه اي براي اين اتفاق نمي بينيم.
رمضان زاده گفت: ما از امنيت عراق دفاع مي كنيم و سياست هميشگي ما اين بوده است، ما از تمام توان خود و نفوذي كه در گروههاي مختلف عراق داشتيم براي دعوت به آرامش استفاده كرديم، سياست رسمي ما مشخص است. ما از دولت موقت حمايت كرديم و آن را به رسميت شناختيم، همچنين مايليم كه آرامش در عراق برقرار شود.
رمضان زاده ادامه داد كه به نظر ما آنچه امروز در عراق اتفاق مي افتد بهانه جويي هاي اشغالگران براي گسترش سلطه خودشان است.
خبرنگاري در خصوص هشدار معاون اول قوه قضاييه در راستاي افزايش ميزان شكايت ها از دستگاههاي دولتي پرسيد كه وي درپاسخ به اين سوال گفت: طبيعي است كه شكايت هايي از دستگاههاي دولتي وجود داشته باشد و دولت از پي گيري قانوني و مطابق با ضوابط آنها استقبال مي كند.
وي درخصوص ارسال لايحه پروتكل الحاقي به مجلس شوراي اسلامي از سوي دولت گفت: هيات دولت در اين مورد تصميمي نگرفته است، در جلسه هيات دولت اين موضوع مطرح نشده و طبيعي است كه پس از گذشت مراحل قانوني در اين زمينه اقدام خواهد شد.
رمضان زاده درخصوص پيگيري هاي دولت مبني بر بازداشت ديپلمات ايراني در عراق و عدم اطلاع رساني كافي در اين راستا گفت: مواضع و پي گيري هاي ما مشخص است، هياتي از جمهوري اسلامي ايران براي پي گيري اين مساله به عراق رفتند و فكر ميكنيم تا جايي كه به مصلحت و سلامت آقاي جهاني و مصلحت سياست خارجي ماست، اقدامات انجام شده است و بيش از اين را ضروري نمي دانيم؛ مشغول اقدام هستيم. در مورد خبرنگاران نيز اميدواريم كه به نتيجه برسيم.
سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي مبني بر ميزان درآمد ذخيره ارزي در مقابل افزايش درآمد نفت گفت: مكانيزمي كه طراحي شده اين است كه در ماههاي اوليه سال وجهي به صندوق ذخيره ارزي واريز نميشود و كل وجوه دريافتي از نفت، مستقيم به حساب خزانه براي وجوه سالانه واريز ميشود. طبق گزارشها در پايان تيرماه تقريبا سهميه خزانه و آنچه كه از درآمد نفت به خزانه وارد ميشود، تحقق پيدا كرده و از اين پس است كه مازاد درآمد نفتي ما مشخص ميشود ضمن اينكه آخرين موجودي صندوق ذخيره ارزي 4 ميليارد و 200 ميليون دلار مي باشد.
سخنگوي دولت درخصوص كشورهاي اروپايي مطرح شده براي ساخت نيروگاههاي هسته اي در ايران و شرايط عقد چنين قراردادي گفت: از قبل هم اعلام كرديم كه براي تامين انرژي برنامه هاي توسعه اي كشور حتما نيازمند استفاده از فناوري هستهاي هستيم و از همه كشورهاي دنيا نيز كه داراي اين توان هستند دعوت كرده ايم كه در اين كار به ما كمك كنند تا در كنار توان داخلي اين كار انجام گيرد و استقبال اروپاييان از اين موضوع نشان مي دهد كه از سياست گذشته خود مبني بر كنار گذاشتن خود از فعاليت هاي هسته اي ايران ضرر ديده اند و ما هم معتقديم كه اگر اروپاييها خود را كنار نمي كشيدند، امروز تنش هايي كه بين ما و برخي از كشورهاي اروپايي در اين زمينه وجود دارد، به وجود نمي آمد.
رمضان زاده در پاسخ به سوالي ديگر مبني بر اظهارات حدادعادل رئيس مجلس در اين راستا كه گفته هاي سخنگوي دولت جفا به مجلس بوده است، گفت: پاسخ ما به همه انتقادات مطرح شده از دولت و جفاهاي احتمالي كه در حق دولت روا داشته ميشود، كار است و ما در صحنه عمل مشغول كار خودمان هستيم. دستاوردهاي اقتصادي، نرخ رشد اقتصادي، وضعيت سرمايه گذاري خارجي، وضعيت اعتماد به اقتصاد ملي، وضعيت بازارهاي بورس و سرمايه گذاري هاي گسترده در امور زيربنايي نشان مي دهد كه ما مشغول انجام كار خودمان هستيم.
وي افزود: طبيعي است كه در يك جامعه آزاد، دولت بايد بيشترين حجم انتقادات را بپذيرد و اميدواريم كه انتقادات از هر ناحيه اي منصفانه باشد و در اين مورد كه من به مجلس جفا كرده ام يادآور شدم كه نامه اي كه متن مصاحبه ام بوده خدمت آقاي حداد فرستادم و ايشان به من توصيه كردند كه از موضع گيري بر اساس مطالب روزنامه ها خودداري كنم.
رمضان زاده در خصوص موضع دولت مبني بحث استيضاح وزير راه و اشاره خرم به مشكل دار شدن امضاي قراردادها در اين وزارتخانه گفت: استيضاح، سوال، تحقيق و تفحص حق مجلس است. حقي است قانوني و دولت به اين حق احترام ميگذارد اما ما استيضاح و سوال و تذكر را براي خودمان فرصتي ميدانيم كه در اين فضاي بي تريبوني مواضع دولت را به طور جدي، شفاف و صريح در برابر منتقدان مطرح كنيم.
وي گفت: اگر قرار است استيضاح انجام شود بايد سريع تر اعلام شود تا كار عادي وزارتخانه هاي ما فلج نشود و ما بتوانيم كارها را مطابق برنامه اي كه داريم انجام دهيم.
وي درخصوص صحت خبر كشف شنود در اتومبيل مرعشي معاون رييس جمهور گفت: اين موضوع را تا امروز نشنيده ام.
وي درخصوص اظهارات امروز رييس جمهور مبني بر اين كه فضاي هفت سال پيش براي قضاوت عملكردها بهتر بود و اين فضا لطمه خورده است، همچنين درخواست خاتمي از منتقدان براي تلقي نكردن كاميابيها به عنوان ناكامي و اين كه آيا دليل اين لطمه خوردن فضا، همان چيزي است كه سخنگوي دولت از آن با عنوان فضاي بي تريبوني مطرح كرده است و آيا دولت قصد ساختن تريبوني براي خود غير از استيضاح وزرا در يك سال باقي مانده را ندارد گفت: فعلا يك تريبون اين جا ساختهايم.
وي درخصوص دعوت رسمي از علاوي نخست وزير عراق براي سفر به ايران گفت: پيششرطي در اين زمينه ديده نشده است و طبعا برگزاري سفرها به تحقق شرايط خاص خود منوط است كه هنوز انجام نشده است ولي پيش شرطي نيز تعيين نشده است.
وي افزود: از تازه كاران در حوزه سياست، مطرح كردن حرف هاي ناپخته بعيد نيست و ممكن است اين اتفاق در داخل كشور ما يا خارج از آن و يا در عراق رخ دهد. وقتي تازه كارها سر كار ميآيند از اين حرفها زياد ميزنند اما آنچه به عنوان موضع اصلي دولت عراق به ما اعلام شده است، تا كنون اين موضعي كه برخي از وزراي دولت موقت عراق عليه ايران ميگيرند نبوده است.