مشاور وزیر صنایع و معادن و رئیس ستاد تحول صنایع و معادن کشور از اعمال چهار برنامه به منظور حمایت از صنعت و کاهش فشار اثرات طرح هدفمندی یارانه ها بر صنایع کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا فاطمی امین در نشست مشترک مسوولان وزارت صنایع و معادن با تشکل‌های صنعتی و تولیدی اعلام کرد : اعمال تعرفه واردات روی برخی کالاها، اعطای وام‌های کوتاه‌مدت، جوایز صادراتی و کمک‌های بلاعوض و غیرمستقیم به صنایع از جمله برنامه های این ستاد برای جبران اثرات افزایش حاملهای انرژی و اجرای طرح هدفمندی یارانه ها می باشد که بلافاصله پس از اجرای طرح ، اعمال خواهد شد.

وی افزود: برای جبران آثار منفی طرح وزارت صنایع و معادن سه برنامه سناریو قیمت، برنامه ضربتی و افزایش بهره‌وری را در دستور کار قرارداد که 90 درصد سناریو قیمت ، منطبق با اصول وزارتخانه است.

فاطمی امین تصریح کرد : در کارگروه طرح تحول اقتصادی برنامه‌های ما مورد استقبال قرار گرفت و مصوب شد،  برای افزایش بهره وری منابع مالی موردنیاز خود را به صورت تنخواه از خزانه بگیریم و بعدا با وجوه درآمدی حاصل از اجرای طرح این بدهی تسویه می‌شود.

رئیس ستاد تحول صنایع و معادن کشور با بیان این‌که احداث مولدهای برق به منظور افزایش بهره‌وری مصرف انرژی در صنایع کشور در دستور کار قرار دارد، افزود : تاکنون احداث 82 مگاوات مولد برق را برای 9 واحد صنعتی برای تامین منابع مالی به بانک صنعت و معدن معرفی کرده‌ایم و 300 مگاوات مولد برق نیز از وزارت نیرو پروانه احداث گرفته‌اند. برنامه کلی ما نیز احداث دو هزار مگاوات مولد برق است.

فاطمی‌امین در ادامه از امضای 23 تفاهم‌نامه با تشکل‌های صنعتی انرژی بر خبر داد و تصریح کرد : در این تفاهمنامه‌ها انتظارات ، کمکها و تسهیلات وزارت صنایع و معادن از سویی ونیازها و تعهدات این تشکل‌ها  از سوی دیگرمشخص شده است.

وی همچنین گفت : امضای تفاهمنامه با تشکل‌های صنعت سیمان، شوینده و فولاد ظرف دو هفته آینده انجام می شود و تا یک ماه آینده نیز این تفاهم‌نامه با کلیه تشکل‌های انرژی برامضا خواهد شد.

در این نشست همچنین دبیر کارگروه حمایت از تولید با اشاره به بی‌نظمی‌هاو تراکم موجود در قوانین و مقررات مربوط به بخش صنعت و تولید کشور تاکید کرد : به این منظور قانون جامع صنعت بر اساس مطالعه تطبیقی با قانون سایر کشورها و بر اساس روشهای روز قانون نویسی در حال تدوین است.

عزت‌الله زارعی از اصلاح برخی مصوبات کارگروه خبر داده و افزود : عدم پرداخت تسهیلات از سوی بانکها به واحدهای دارای بدهی معوق در این کارگروه بررسی شده ومصوب شد فقط واحدهایی که بدهی معوق آن‌ها تعیین تکلیف نشده است، نتوانند تسهیلات جدید بگیرند که این موضوع در بسته سیاستی نظارتی بانک مرکزی نیز گنجانده شد.

زارعی همچنین یاد آور شد : همه واحدهایی که با بانک تسویه حساب کرده اند مشمول مصوبه پرداخت ما به التفاوت نرخ ارز می شوند.

وی کارگروه حمایت از تولید را کابینه بخش تولید کشور خواند و با اشاره به لزوم استفاده کارگروه از نظرات بخش خصوصی افزود : ایجاد انگیزه برای واحدهای تولیدی برای حضور در مناطق غیر برخوردار یا کمتر برخوردار کشوراز دیگر موضوعاتی است که در این کارگروه مورد بررسی قرار گرفت.