مدیر کل فرهنگی وزارت علوم در نشست خبری سیزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی از حمایت جدی برای فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران امروز یکشنبه 5 اردیبهشت در تالار کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد. در این نشست جلیل دارا مدیر کل فرهنگی وزارت علوم تحقیقات وفن‌آوری، امیر حسین حریری دبیر این دوره از جشنواره وجمعی از خبرنگاران واهالی مطبوعات حضور داشتند.

در ابتدای این نشست دارا وحریری به بیان دیدگاه های خود درباره چگونگی برگزاری سیزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی پرداختند. همچنین بخشهای 15 گانه مختلف جشنواره از جمله کارگاه های آموزشی، بخش پایان‌نامه‌ها، آثار بخش آئینی سنتی، بخش بین‌الملل، بخش مسابقه خیابانی، بخش نمایشهای رادیویی، کارگاه شکسپیر و نمایشنامه‌خوانی معرفی شدند.

حریری دبیر جشنواره سیزدهم تئاتر دانشگاهی در این نشست اعلام کرد: از 9 ماه پیش پس از انتشار فراخوان این جشنواره من وهمکارانم در دبیرخانه به فعالیت پرداخته‌ایم که طی روزهای برگزاری جشنواره شاهد این تلاش ها هستیم.. در این مدت همواره سعی شده که با اصلاح بخش‌های گذشته و اضافه بخش‌های جدید چون نمایش‌های آئین سنتی و کارگاه‌های اجرایی، پژوهش، تئاتر موضوعی، نمایشنامه‌خوانی تحولی در این دوره از جشنواره ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: شعار ما در این دوره از جشنواره تئاتر دانشگاهی، تئاتر برتر است و اقدامات دبیرخانه نیز در راستای تحقق این شعار جامه عمل پوشیده و با شرکت 121 اثر نمایشی در این دوره از جشنواره120 درصد افزایش تقاضا داشته‌ایم.

در ادامه جلیل دارا و حریری به سؤالات خبرنگاران درباره سیاستهای برگزاری جشنواره وتمهیداتی که آنها برای سالهای آینده اندیشیده‌اند، پاسخ گفتند.

دارا با بیان این نکته که بودجه محدودی برای برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی دراختیار دارد گفت: تمهیداتی برای حمایت جدی‌ از فعالیتهای فرهنگی در دانشگا‌ه‌ها اندیشیده شده است اما این برنامه‌ها چه زمانی به ثمر ونتیجه برسد من نباید پاسخگوی آن باشم. حوزه‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها ازجمله بخش‌های مهجور وقدر ندیده است.

حریری با بیان این مطلب که جشنواره‌هایی که در حال حاضر در کشور برگزار می‌شوند باید مورد نظارت قرار گیرند ودر راستای نیازهای فرهنگی جامعه فعالیت کنند درباره انتخاب دبیرآینده جشنواره در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران گفت: دبیرآینده جشنواره تئاتر دانشگاهی مطمئنا از بین افراد دانشگاهی انتخاب می‌شود. اما مکانیسم انتخاب آنها پروسه طولانی مدتی را از بررسی کارنامه کاری وتوان مدیریت تا تخصص در این حوزه را شامل می‌شود که مدتی به طول می‌انجامد. 

 حریری درباره اختصاص بودجه به این دوره از جشنواره تئاتر دانشگاهی گفت: بودجه این دوره از جشنواره از طرف وزارت علوم تحقیقات وفناوری نسبت به سالهای گذشته 10 درصد افزایش داشته است. اما این میزان بودجه قطعا پاسخگوی نیازهای یک جشنواره نیست. می‌توان در حوزه مدیریت کلان کشور اعتباراتی را پدید آورد که با همین بودجه اندک نیز جشنواره به خوبی برگزار شود.

وی ادامه داد: اختصاص سالن ومحل اسکان برای دانشگاهیان یکی از مشکلات مهم است. در بسیاری موارد دانشجویان برای در اختیار گرفتن امکانات سخت افزاری وسالن مجبور به پرداخت هزینه می‌شوند . اگر این مسائل برطرف شود مشکل مالی جشنواره نیز برطرف می‌شود.

دارا در پایان نشست از اختصاص بودجه وامکان اجرای عمومی به برگزیدگان جشنواره خبرداد وگفت: از تئاترهای برتر باید حمایت شود. نمایش‌های برگزیده امکان اجرای عمومی در شهر تهران و به صورت چرخشی در شهرستانها ودانشگاه‌ها را پیدا می‌کنند. همچنین نمایش‌های برگزیده‌ای که در راستای اهداف فرهنگی کشور باشند به کشورهای خارجی برای اجرا فرستاده می‌شوند.