به گزارش خبرنگار مهر، رضا الماسی در جمع خبرنگاران یکی از مهمترین طرحهای در دست اجرای سالجاری را راه اندازی اولین تاسیسات الکترو کمپرسور تقویت فشار گاز ایران عنوان کرد و گفت: برای اولین بار در صنعت گاز کشور اولین تاسیسات الکتروکمپرسور گازی در تبریز راه اندازی می شود.
وی یکی از دستآوردهای راه اندازی تاسیسات الکتروکمپرسور تقویت فشار گاز را افزایش بازده و راندمان کاری این تاسیسات دانست و بیان داشت: میزان بازده در این تاسیسات جدید بالای 95 درصد بوده که در مقایسه با راندمان 35 درصدی ایستگاه های تقویت فشار فعلی رقم قابل توجه ای است.
افزایش 14 میلیارد متر مکعبی انتقال گاز
مدیر عامل شرکت انتقال گاز ایران در ادامه با اشاره به انتقال 146 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در سال 1387، گفت: میزان انتقال گاز در سال گذشته با افزایشی 14 میلیارد متر مکعبی به 160 میلیارد متر مکعب رسیده است.
وی با اشاره به آغاز برنامه های تعمیرات اساسی و دوره ای خطوط انتقال و تاسیسات تقویت فشار گاز از اسفند ماه سال گذشته، تصریح کرد: در سالجاری یکی از برنامه های محوری شرکت انتقال گاز ایران تکمیل دوره تعمیرات تاسیسات گازی پیش از فرا رسیدن فصل زمستان است.
این مقام مسئول با اشاره به پیش بینی برای انجام 263 مورد تعمیرات اساسی تاسیسات گاز کشور در سالجاری، بیان کرد: سال گذشته با انجام برخی از ابتکارات فنی 30 درصد میزان توقف اضطراری انتقال گاز در حین بهره برداری کاهش یافت.
وی با تاکید بر اینکه میزان توقفات در برخی از مناطق عملیاتی حتی تا 60 درصد هم کاهش یافته است، اظهار داشت: سال گذشته حدود یکهزار و 500 کیلومتر خطوط انتقال فشار قوی و تعداد 7 تاسیسات تقویت فشار به شبکه ملی گاز ایران افزوده شد که پیش بینی می شود امسال هم یکهزار و 500 کیلومتر به شبکه انتقال گاز کشور اضافه شود.
شبکه ملی گاز ایران ضد زلزله است
این مقام مسئول همچنین با اشاره به توافق با یک شرکت داخلی و با مشارکت یک شرکت خارجی برای بیمه کلیه تاسیسات و شبکه ملی گاز ایران در برابر حوادث، گفت: ساخت و توسعه شبکه ملی گاز ایران بر اساس آخرین آیین نامه های بین المللی انجام گرفته به طوری که این شبکه در برابر حوادثی همچون زلزله کاملا ایمن و مقاوم خواهد بود.
الماسی همچنین از تدوین برنامه پنج ساله ای برای حفظ حریم خطوط لوله انتقال گاز خبر داد و افزود: برای افزایش حریم خطوط انتقال فشار قوی گاز بیش از 66 کیلومتر از خطوط در سال گذشته با تعویض پوشش ایمن سازی شده اند.
به گفته مدیر عامل شرکت انتقال گاز مردم باید برای ساخت و ساز در حریم مجاز خطوط لوله گاز از شرکت ملی گاز ایران مجوز بگیرند که این موجب کاهش حوادث و افزایش ضریب ایمنی شبکه گاز کشور می شود.
وی همچنین با اشاره به انجام دو هزار و 344 کیلومتر بازرسی فنی در سطح شبکه ملی گاز ایران در سال گذشته، اظهار داشت: در سالجاری هم انجام سه هزار و 525 کیلومتر بازرسی فنی در دستور کار شرکت انتقال گاز ایران قرار دارد.
الماسی با تاکید بر این که در سالهای اخیر هیچ گونه انفجاری و حادثه ای در سطح شبکه سراسری گاز کشور گزارش نشده است، بیان کرد: در حال حاضر ایران ایمن ترین شبکه انتقال گاز دنیا را در اختیار دارد.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه بر اساس استانداردهای بین المللی باید هر 5 تا 7 سال بازرسی خطوط لوله انجام گیرد، گفت: اما در ایران بر اساس شرایط آب و هوایی و میزان خوردگی بازرسی شبکه گاز انجام می شود.