سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ورود برزیل و ترکیه به بحث مبادله سوخت برای راکتور تهران استقبال می کند، گفت: نقش آفرینی این دو طرف در روند موضوعات هسته ای ایران موجب شکسته شدن یک جانبه گرایی برخی قدرتها شده و آن را مثبت ارزیابی می کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم جلالی  در حاشیه جلسه علنی مجلس  شورای اسلامی در جمع خبرنگاران افزود: سیاست های هسته ای ایران شفاف بوده و هیچ گاه بحث مبادله سوخت از دستور کار ما خارج نشده است زیرا جمهوری اسلامی ایران به دنبال پیچیده کردن مسائل نبوده و در عین حال راه حل منصفانه و مبتنی بر منافع ملی را دنبال می کند.

وی در ادامه با اشاره به ورود برزیل و ترکیه به بحث مبادله سوخت گفت: برزیل به لحاظ اقتصادی یک کشور مهم در عرصه جهانی محسوب شده و ظرفیت های بالایی را در این زمینه دارد.

جلالی افزود: ترکیه هم کشور دوست و مسلمان منطقه است و این کشور نیز برای حل مسائل هسته ای ایران ظرفیت های قابل توجهی دارد ولیکن ایران همواره در پی  حل و فصل مسائل بین المللی با اراده جمعی بوده و از ورود این دو کشور استقبال می کند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره برگزاری اجلاس جی 15 در ایران گفت: برگزاری این اجلاس با حضور چندین رئیس جمهور در ایران نشانگر این است که سیاست منزوی کردن ایران از سوی آمریکا موفق نبوده و در عین حال موید این نکته است که ایران یک کشور بین المللی و غیر قابل انزوا است.

وی کشورهای گروه 15 را دارای ظرفیت های اقتصادی بزرگ در جهان دانست و گفت: با یک همگرایی در میان این کشورها می توان گام های موثری برای بهبود مبادلات تجاری میان این کشورها برداشته شود.

وی تصریح کرد: ایران در جریان برگزاری این اجلاس درتهران فرصت خوبی برای اعلام مواضع اصولی خود به دست آورده و می تواند در زمینه حل و فصل مسائل هسته ای خود نیز از این اجلاس بهره گیرد.

وی درادامه درباره برگزاری اجلاس بین المجالس آسیایی نیز گفت: این اجلاس با ابتکار ایران شکل گرفته و می تواند ظرفیتهای جدیدی را برای دستگاه دیپلماسی ایران بوجود آورد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه به سفر رئیس مجلس و هیئت همراه به ترکیه اشاره کرد و گفت: شرایطی که امروز در بیت المقدس بوجود آمده فوق العاده است و صهیونیست ها نیز برای سال 2020 نقشه های خاصی برای فلسطین اشغالی دارند.

جلالی با اعلام اینکه اقدامات رژیم صهیونیستی در قبال بیت المقدس در 62 سال گذشته بی نظیر بوده گفت: صهیونیست ها برای تخریب بیت المقدس هیچ روزی به اندازه امروز اراده جدی نداشته و سازمان های بین المللی نیز با کمال تاسف اقدام موثری برای متوقف کردن اقدامات غیر قانونی صهیونیست ها انجام نداده اند.

وی با اشاره به اجلاس کمیته اجرایی بین المجالس اسلامی در ترکیه گفت: علیرغم اینکه تنها 9 کشور عضو این کمیته اجرایی هستند اما به واسطه بحث درباره فلسطین حدود 30 کشور در این اجلاس شرکت کرده و نزدیک به20 کشور شرکت کننده در این اجلاس در حد رئیس و نایب رئیس بودند که توانستند تا حدودی به نقش و وظیفه خود در قبال اقدامات صهیونیست ها در بیت المقدس عمل کنند.

وی دیدارهای علی لاریجانی در حاشیه این اجلاسها اشاره کرد و گفت: زمینه های بسیار خوبی برای حرکت های جدی تر ایجاد کرده و ضمنا دیپلماسی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران را تقویت کرد.

جلالی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه برخی از مسئولان دولتی نسبت به ورود مجلسیان به بحث دیپلماسی گفت: این سخنان کاملا غیر کارشناسی بوده و از آنجایی که تصمیمات سیاست خارجی ایران در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ می شود و رئیس مجلس نیز به عنوان یکی از اعضای عالیرتبه این شورا است به نظر دیپلماسی پارلمانی ایران می تواند مکمل و زمینه ساز حرکت های جدی تر در عرصه دیپلماسی رسمی کشور باشد.