ناصر حاجیان مطلق در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: متاسفانه همچنان بسیاری از مشاورانی که خدمات مشاوره ای روانپزشکی و روانشناسی به افراد ارائه می کنند، ویزیت را بر اساس میزان زمانی که برای دادن مشاوره به بیمار صرف می کنند، تعیین و معادل آن را از بیمار خود دریافت می کنند.
وی ادامه داد: به دنبال این امر، بیماران همواره در زمان دریافت مشاوره در اضطراب افزایش میزان ویزیت هستند که این امر باعث می شود جلسه مشاوره از کیفیت کافی برخوردار نباشد و بیمار نتواند مشکلات خود را با آرامش کامل با مشاور در میان بگذارد.
دریافت ویزیتهای ساعتی خلاف اخلاق حرفه ای است
این مسئول بیان کرد: نباید مشاوران روانپزشک و روانشناس به صورت ساعتی از بیمار خود ویزیت بگیرند زیرا این امر خلاف اخلاق حرفه ای است و موجب می شود که جلسه مشاوره از اهداف خود فاصله بگیرد و بازدهی مورد نظر را به همراه نداشته باشد.
حاجیان مطلق عنوان کرد: بهتر است یک زمان حداقلی و حداکثری برای مشاوره تعیین شود البته زمان حداقلی نباید آنقدر کم و غیرمنصفانه باشد که بیمار و فرد مشاوره گیرنده نتواند با خیال راحت و با آرامش کامل، مشکلات خود را با مشاور در میان بگدذارد.
45 دقیقه برای هر جلسه مشاوره روانپزشکی و روانشناسی مطلوب است
وی خاطرنشان کرد: 45 دقیقه برای هر جلسه مشاوره روانپزشکی و روانشناسی زمان بسیار مطلوبی است و بیمار و مشاور در این زمان می توانند ارتباط موثری با یکدیگر برقرار کنند و جلسه مشاوره را به سوی افزایش بازدهی و کارآیی ببرند.
این مسئول یادآور شد: وظیفه دستگاه های ذیربط در زمینه نظارت بر کیفیت بر جلسات مشاوره یادشده شده و تعرفه ها و ویزیت آنها بسیار مهم و تعیین کننده است و می تواند از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند.
حاجیان مطلق اضافه کرد: نباید جلسات مشاوره به نحوی باشد که حق بیمار و فرد مشاوره گیرنده ضایع ضود بلکه باید شرایطی فراهم شود که وی بتواند با آرامش خاطر مشکلات خود را مطرح و به کمک مشاور، راه حل مناسب را برای حل مشکلات خود پیدا کند.