بوشهر - خبرگزاری مهر: ایستگاه پژوهشی خلیج فارس وابسته به موسسه ملی اقیانوس شناسی بعد از ظهر سه شنبه با پیام مدیر و نماینده دفتر منطقه ای یونسکو در تهران در بوشهر گشایش یافت.

به گزارش خبرنگار مهر در بوشهر، در پیام "چون لی هان" آمده است: پس از افتتاح و راه ‌اندازی موفق ایستگاه تحقیقاتی چابهار در دریای عمان در سال 2006 ، و ایستگاه نوشهر در سال 2009، هم اکنون شاهد افتتاح ایستگاه جدیدی به منظور تحقیقات در خلیج فارس هستیم.

در ادامه این پیام هان آمده است: با توجه به اینکه ایران 2700 کیلومتر خط ساحلی در شمال و جنوب دارد، حفظ و بهره برداری از منابع اقیانوسی برای این کشور از اهمیت ویژه ‌ای برخوردار است و خرسندم که بگویم دولت ایران و بویژه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که مؤسسه ملی اقیانوس شناسی زیر نظر آن فعالیت می‌ کند، از اهمیت موضوع اقیانوس شناسی آگاه بوده و این موضوع را یکی از اولویت‌ های ملی می ‌داند.

مدیر و نماینده دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران در این پیام اظهار داشت: امیدوارم ایستگاه تحقیقاتی بوشهر در میان وظایف مهم دیگر خود، اکتشاف نفت در خلیج فارس را با هدف دستیبابی به حداقل تأثیر بر روی مناطق ساحلی و زندگی مردم محلی مخاطب قرار داده و بتواند به حفاظت از محیط زیست بی همتای دریایی و مرجان ‌های خلیج فارس، کیفیت آب و جزایری که در این حجم وسیع از آب پراکنده شده ‌اند کمک کند.

وی در ادامه این پیام با ابراز امیدواری این که نتایج تحقیقات در این مؤسسه بتواند همکاری ‌های مشترک میان کشورهای حاشیه خلیج فارس را در زمینه حفاظت و توسعه پایدار افزایش دهد، آورده است: در اینجا مایلم که به همکاری دفتر منطقه ‌ای یونسکو و کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی (IOC ) با مؤسسه ملی اقیانوس شناسی اشاره کنم، از سال تأسیس این مؤسسه در سال 1992، مؤسسه ملی اقیانوس شناسی یکی از طرف ‌های بسیار فعال IOC-UNESCO بوده است.

لی هان اضافه کرد: تبدیل شدن مؤسسه ملی اقیانوس شناسی به یکی از اعضای شبکه سامانه هشدار سونامی در منطقه اقیانوس هند قدمی بسیار مهم است که می توان از طریق آن و حمایت فنی و تجهیزات IOC، شبکه اندازه گیری کشند را که در جاسک و چابهار نصب شده است، گسترش داد.

وی در این پیام می ‌افزاید: دو ایستگاه تراز آب دریا، یک ایستگاه GPS و دو حسگر فشار تراز آب دریا در طی3 سال گذشته از طریق همکاری با مرکز ملی تحقیقاتی علوم زمین آلمان به سازمان نقشه برداری کشور تقدیم شده است.

مدیر و نماینده دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران در پایان گفت: صمیمانه آرزومندم که همکاری‌ های بلند مدت ما در آینده و در سال ‌های پیش رو افزایش یابد، اقیانوس ‌ها برای جامعه بشری بسیار مهم هستند، نقش آنها در اقلیم ، ایمنی، غذا، توسعه اقتصادی، سلامت و تنوع زیستی بسیار بارز است و تأسیس ایستگاه بوشهر یکی دیگر از کمک‌ های ایران برای دستیابی به این هدف است.

لی هان در در انتهای این پیام با ابراز با تشکر از  وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای حمایت از مؤسسه ملی اقیانوس شناسی  گفت: برای مؤسسه ملی اقیانوس شناسی، دکتر چگینی و همکاران ایشان موفقیت روزافزون آرزومندم.