به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، دکتر سیما فردوسی پور پیش از ظهر یکشنبه در همایش مهارتهای زندگی در تالار معلم تبریز تفاوتهای موجود بین زن و مرد را سرمنشا خواسته ها و تمایلات مختلف آنان دانسته و اظهار داشت: با آگاهی به این مهم و ایجاد تعادل و کسب مهارتها می توان در حفظ و تحکیم خانواده کوشید.
وی مهارتهای زندگی را اکتسابی دانسته و اضافه کرد: مهارتهای کلامی، ارتباط عاطفی، کسب هوش اخلاقی، هوش هیجانی و وجدان قوی از جمله مواردی است که از طریق مشاوره، آموزش و مطالعه می توان کسب نموده و در راستای ارتقا و تحکیم روابط خانوادگی گام برداشت.
فردوسی پور در بخشی دیگر ارتباط عاطفی را از جمله عوامل مهم در روابط خانواده دانسته و خاطرنشان کرد: طلاق عاطفی از دیگر معضلاتی است که گریبانگیر خانواده ها در سطح جهانی بوده و عاملی است بر قطع علاقه همسران از یکدیگر که در خیلی از موارد منجر می شود همسران بدون گرفتن طلاق جدا از یکدیگر زندگی کنند.
وی علت افزایش آمار طلاق نسبت به آمار ازدواج را در عدم انتخاب درست در ازدواج دانست.
همچنین در ادامه همایش پرویز آژیده معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به فلسفه زندگی بهترین تعبیر از زندگی را تعبیر قرآنی آن دانسته و گفت: تمامی تعالیم و آموزشهای مهارت های زندگی مطابق تعبیر قرآنی و طیبه اسلامی باید باشد.
وی ادامه داد: نقش خانواده در جامعه اسلامی از جمله عوامل مهمی است که در اسلام نیز مورد توجه خاصی قرار گرفته و به تحکیم بنیان خانواده تاکید شده است.
آژیده نقش سه عامل اعتماد، محبت و خوش بینی را در خانواده تعین کننده دانسته و گفت: هر یک از این موارد، مشکل دیگری را در پی داشته و نبود هر کدام منجر به سست شدن بنیان خانواده می شود.
وی در خصوص اهمیت توجه به محبت در بین اعضای خانواده اظهار داشت: به دلیل مسائل و مشکلات اجتماعی و درگیری خانواده به کار، جوانان دچار فقدان محبت شده و در جستجوی محبت در خارج از خانه گرفتار معضلات مختلف می شوند از این روست که توجه به کمرنگ نشدن محبت در خانواده از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی آموزش مهارتهای زندگی را به عنوان عامل پیشگیری کننده دانست که باید سعی در بالا بردن آمار ازدواج و پایین آوردن آمار طلاق داشت.