به گزارش خبرنگار مهر، دکتر منوچهر متکی وزیر امور خارجه امروز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت در مورد توافقنامه تهران و صدور قطعنامه چهارم اظهار داشت: توافقنامه تهران برای گروه وین بسیار مناسب بود که باید به آن توجه میکردند که متاسفانه تصمیم منطقی و پختهای در این مورد گرفته نشد.
وی در مورد ادامه روند مذاکرات با ترکیه و برزیل در خصوص تبادل سوخت اتمی نیز گفت: در مورد تبادل سوخت و ابعاد تازه آن با ترکیه و برزیل گفتگوهایمان ادامه دارد و بعداً نظرمان را در این رابطه ارایه خواهیم داد.
متکی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر خودداری برخی کشورهای همسایه در ارایه ویزا به ایرانیان از جمله خبرنگاران گفت: تا کنون چنین موردی نداشتیم اما گر احیاناً با مواردی به خصوص خودداری در دادن ویزا به خبرنگاران داشته برخورد کنیم حتماً پیگیری خواهیم کرد اما این موضوع در مورد افراد عادی فرق میکند زیرا این از اختیارات دولتها است که نسبت به آن تصمیم بگیرند.
وی تصریح کرد: اینکه کشوری بگوید ویزا نمیدهیم اساساً چنین کشوری را نداریم. ضمن اینکه در مورد خبرنگاران هم اگر به مشکل ویزایی بر بخورند قطعاً وزارت امور خارجه به آنها کمک خواهد کرد.
وزیر امور خارجه در خصوص روند کار اقتصادی با دولت امارات نیز گفت: ما با افزایش رو به رشد کار اقتصادی با دولت امارات نسبت به سالهای گذشته مواجه هستیم و این موضوع جریان طبیعی خود را طی میکند.
وی همچنین در مورد مسدود کردن حساب بازرگانان و برخی شرکتهای ایرانی در کشورهای دیگری همچون عمان و قطر نیز گفت: در این رابطه مشکل جدی خاصی مشاهده نمیکنیم ولی اگر موردی باشد باید آن را به صورت موردی پیگیری کنیم.
متکی در مورد اعلام حمایت برخی کشورهای عربی از قطعنامه چهارم نیز گفت: اظهارات رسمی کشورها در پاسخ به مصوبه شورای امنیت سازمان ملل یک مسئله است و مناسبات کشورها با ایران مسئلهای دیگر که خارج از قطعنامهها صورت میگیرد و روند طبیعی خود را ادامه میدهد.
وی در رابطه با اظهارات اخیر رئیس جمهور مبنی بر اینکه اعضای جدید به گروه گفتگوی ایران و 1+5 اضافه خواهند شد گفت: ما مجموعه امورمان را در دو بخش بررسی میکنیم که یک بخش تبادل سوخت است و بخشی از پیگیریهای آن مربوط به سه کشور ایران، ترکیه و برزیل است و ممکن است با بازنگری و هماهنگی جدید این بخش در دستور کار قرار گیرد.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: بخش دیگر موضوع گروه 1+5 و دغدغههای عمومی و یا بحثهای مشترک در رابطه با دو بسته پیشنهادی است که به نظرمان بایستی کشورهای دیگری که رویکردهای متفاوتی دارند با توجه به اینکه تنوع و تبادل آرا میتواند به روند کار کمک کند، به مذاکرات افزوده شوند .