قانونگذاران فرانسه به تقلید از اقدامات بلژیک و اسپانیا، فردا سه‌شنبه 15 تیر بحث درباره لایجه ممنوعیت پوشش کامل صورت را در این کشور که دربرگیرنده بزرگترین جامعه اقلیت مسلمان است آغاز خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، این لایحه در صورت تصویب پوشاندن صورت را در تمام اماکن عمومی ممنوع کرده و نقض آن 150 یورو جریمه برای زنان به همراه خواهد داشت که با چنین پوششی دستگیر شوند.

این بحث که از فردا سه‌شنبه 15 تیرماه در پارلمان فرانسه آغاز می‌شود ماهها بحث درباره این اقدام را رسمیت خواهد بخشید.
 
کارشناسان حقوقی هشدار دادند که دامنه گسترده قانون ممنوعیت پوشش صورت در اماکن عمومی با قانون اساسی این کشور منافات دارد. از سوی دیگر رهبران مسلمان نیز نسبت به این امر ابراز نگرانی کرده‌اند که این قانون که خود عاملی برای تعصب علیه مسلمانان است و موجب افزایش تعصبها می‌شود.

فرانسوا فیون نخست وزیر فرانسه با حمایت از این اقدام هفته گذشته در مراسم افتتاح مسجدی در حومه پاریس در اقدامی نادر همراه مسلمانان چای و خرما خورد و اظهاراتی علیه پوشش صورت و منافات آن با واجبات اسلام ایراد کرد.

طی چند وقت گذشته این اظهارات به نوعی به مسلمانان فرانسه القا شده است که آن هم پوشش صورت را جزئی از اصول دینی خود تلقی نمی‌کنند، مسئله اصلی اینجاست که اسلام حجاب را بر زن مسلمان واجب کرده و مسلمانان پوشش صورت اقدامی فرهنگی درنظر می‌گیرند که اسلام دستوری در رابطه با آن ارائه نکرده است، اما تمرکز شدید اروپا به‌ویژه قانونگذاران اروپایی طی چند ماه گذشته به حدی بوده که ناظران آن را تلاشی برای معطوف کردن توجه از موضوع اصلی به سمت موضوعات جزئی می‌دانند.

در تحقیقات انجام شده در فرانسه مشخص شده که تنها 2 هزار نفر از جمعیت 6 میلیونی مسلمان فرانسه صورت خود را می‌پوشانند و به نظر نمی رسد که حضور این 2 هزار زن با صورتهای پوشیده به وسیله برقع یا روبنده به حدی امنیت و یا به اصطلاح ارزشهای فرانسه را تهدید کرده باشد که قانونگذاران فرانسوی زمان بسیاری را به بحث درباره آن بپردازند.

لایحه منع پوشش صورت زنان فرانسه در ماه سپتامبر به سنا می‌رود تا رأی‌گیری نهایی درباره آن صورت گیرد.

در بلژیک نیز لایجه ممنوعیت پوشش صورت در انتظار تصویب سنا است، دولت اسپانیا نیز اعلام کرده که درنظر دارد این پوشش را در اماکن عمومی ممنوع کند.

در این میان سیسیلیا مالمستروم عضو کمیسیون امور داخلی اتحادیه اروپا نیز اظهار داشت ممنوعیت پوشش صورت در اتحادیه اروپا مسئله‌ای است که به دولتهای ملی ارتباط داشته و در اتحادیه اروپا برنامه‌ای برای ممنوعیت گسترده وجود ندارد.

این درحالی است که شورای اروپا متشکل از 47 عضو ماه گذشته قطعنامه‌ای تصویب کرد و طی آن به دولتهای اروپا توصیه کرد که پوشش صورت را ممنوع نکرده و به حق زنان برای انتخاب پوشش خود احترام بگذارند.