به گزارش خبرنگار مهر، محمود دودانگه در کارگاه آموزشی آشنایی رسانه ها با نهضت کاهش قیمت تمام شده گفت: نهضت کاهش قیمت تمام شده فرآیندی مستمر است که براساس آن، همواره باید این دغدغه را در ذهن داشت که قیمت تمام شده کالا در کشور باید کاهش یابد. این درحالی است که این نهضت، فرآیندی جامع، هدفمند و مشارکتی است که در آن ضلع مشارکت باید در میان ارکان مختلف شکل گیرد.
رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی افزود: یکی از این ارکان، مردم هستند که باید مطالبه کننده محصولات با کیفیت بالا و قیمت پایین باشند. این درحالی است که اگر مصرف کننده داخلی از قیمت و کیفیت کالاهای تولید کشورمان راضی باشد، به طور قطع می توان امیدوار بود که مصرف کنندگان خارجی هم راضی هستند.
وی تصریح کرد: رکن دوم، بنگاههای اقتصادی تولیدی هستند که می توانند در قالب خصوصی، دولتی، تعاونی یا عمومی فعالیت کنند. بنابراین باید دغدغه آنها، تولید کالای با قیمت پایین باشد.
دودانگه سومین رکن را دستگاههای دولتی عنوان کرد و گفت: بخش عمده ای از دلایل بالابودن قیمت تمام شده در کشور، ناشی از سیاستهای کلان اقتصادی است. این سیاستها البته ظرف دو سال یا 8 سال شکل نگرفته اند، بلکه از زمانیکه نفت بعنوان منبعی برای پوشاندن ناکارآمدی های اقتصادی مدنظر قرار گرفته است، تشکیل شده اند.
وی افزود: این امر باعث ناکارآمدی در بنگاههای مذکور شده است و تازمانیکه با این رویکرد بعنوان منبعی که عامل ناکارآمدی اقتصادی است، برخورد نشود نمی توان انتظار داشت که کشور قابل رقابت باشد.
رئیس کمیته ملی کاهش قیمت تمام شده خاطرنشان کرد: رسانه ها نیز به عنوان یکی از ارکان مهم در این برنامه هستند که باید برنامه ها را تبدیل به یک نهضت برای کاهش قیمت تمام شده نمایند.
دودانگه روی دیگر سکه نهضت کاهش قیمت تمام شده را نهضت کاهش اتلاف دانست و اظهار داشت: باید در مورد کاهش اتلافها نیز، تلاشهای گسترده ای صورت گیرد.