تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۱

گرگان - خبرگزاری مهر: عضو شورای اسلامی شهر گرگان گفت: بیش از سه دهه است به دلیل محدودیت منابع آبی، گرگان قادر به تأمین آب نیست و بحران آب از این شهر دست بر نمی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، عبدالرضا چراغعلی پیش از ظهر پنجشنبه در نشست شورای شهر گرگان افزود: همچنین بیش از سه دهه است که هر سال در ایام فصل گرما از سوی دست اندرکاران اعلام می شود که با کمبود آب در گرگان مواجه هستیم و بحران آب جدی است.

وی اظهار داشت: مقامات مسئول در منطقه گرگان وقتی به فصل گرما نزدیک می شویم با برگزاری نشستهای خبری و حضور در جلسات ویژه بحران آب، می گویند موضوع کمبود آب جدی است و باید اعتبارات لازم در این بخش تأمین شود تا بتوانیم فرسودگی شبکه ها و هدررفت آب شرب را مدیریت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: کمبود آب در مرکز گلستان موجب اجرای طرح سهمیه بندی آب در مناطق مختلف شهر گرگان در فصل تابستان شده و آب شرب ساکنان برخی مناطق در ساعاتی از شبانه روز برای اجرای طرح سهمیه بندی، قطع می شود.

به گفته چراغعلی، بیش از سه دهه است که از حفر چاهها به عنوان تنها تأمین کننده آب برای شهروندان گرگان شنیدیم و بیش از سه دهه است که از انتقال آب مازاد استان همجوار مازندران به استان گلستان برای تأمین آب شرب گرگان سخن گفته شد.
 
چرا بحران آب از گرگان دست برنمی دارد ؟

عضو شورای شهر گرگان افزود: دو دلیل ساده در ابتدای امر به ذهن می رسد یا نمی خواهیم این معضل حل شود یا توانایی رفع این مشکل جدی را نداریم.
 
چراغعلی یادآورشد: اینکه این همه سالها را پشت سر گذاشتیم اما دریغ از رسیدگی جدی برای معضلی که به نظر می رسید می توانست با تدبیر، وقت گذاشتن، پیگیری و دلسوزی حل شود و شهروندان را راضی و خشنود از مسوولان و مدیران ذیربط سازد، چگونه با وقت کشی، حسرت زمان از دست رفته را جبران کنیم؟

وی گفت: مردم گرگان سالهای سال است در فصل تابستان با سهمیه بندی آب مواجه اند و از این بابت دچار مشکلات ریز و درشت زیادی هستند که این موضوع سندی بر مظلومیت گرگان و مردم گرگان است.

وی عنوان کرد: امروز پس از گذشت سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی با کمال  تأسف هنوز آب شرب شهر گرگان از چاه هایی که در دوره های مختلف حفر شده تأمین می شود ما در حال حاضر مطابق اعلام صورت گرفته با 300 لیتر در ثانیه کسری آب شرب برای شهروندان گرگان مواجه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: این بحران در شرایطی است که قرار بود تا خرداد ماه سال جاری کار تأمین آب به میزان 200 تا 300 لیتر آب شرب در ثانیه از تعهدات وزارت نیرو برای مردم شهر گرگان بوده است اما واقعیت حکایتی دیگر دارد به طوری که مسئولان امر در منطقه گرگان با فشار اجتماعی روستائیان برای حفر چاه مواجه هستند.

وی از مسئولان امر پرسید: به راستی تا چه زمانی آب شرب شهروندان گرگانی را باید از منابع ناپایدار و غیرمطمئن تأمین کرد؟ و  از همه مهمتر اینکه هیئت محترم دولت در آخرین سفر (سفر دوم) در منطقه قول و قرارهایی را با مردم گرگان داشتند که با خبر هستیم عملکرد ضعیف برخی مدیران موجب تأخیر در سفر سوم دولت محترم شده است به طوری که سفر رئیس جمهور به استان گلستان تا کنون 6 ماه به تعویق افتاده است.

عضو شورای شهر گرگان به برخی مصوبات سفر دوم دولت اشاره و خواستان تسریع در اجرایی شدن آن شد.
 
چراغعلی گفت: از پروژه راه آهن گرگان - مشهد و گرگان - ترکمنستان ،خبر ؟ قرار  بود در بودجه سال 88 پایدار شود؟ از احداث تالار مرکزی گرگان، از اجرای پروژه کتابخانه مرکزی گرگان، احداث پردیس سینمایی، بازارچه و شهرک صنایع دستی، ایجاد 23 منطقی ویژه گردشگری، از تجهیز نگارخانه در گرگان، اختصاص 20 میلیارد ریال برای جابجایی اراضی شیبدار در کوی محتشم از پروژه مجتمع فرهنگی و توریستی در ناهارخوران خبری نیست.