با اتمام مهلت ارسال آثار برای ارزیابی در سومین دوره جایزه جلال آل‌احمد که گرانترین جایزه ادبی تاریخ ایران هم محسوب می‌شود 2926 عنوان کتاب به دبیرخانه آن رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، یکشنبه هفته جاری (31 مرداد) مهلت ارسال آثار برای ارزیابی در سومین دوره جایزه جلال آل‌احمد به پایان رسید.

پس از اتمام مهلت تعیین شده و برآورد آثار ارسالی 2926 عنوان کتاب به دبیرخانه جایزه رسیده است.

این تعداد به نسبت 1850 عنوان کتابی که سال گذشته و در دومین دوره جایزه داوری شدند 1076 عنوان بیشتر است و البته باید به این تعداد آثاری را هم که هر سال به دلیل مشکلات پستی دیر به دبیرخانه می‌رسد، اضافه کرد.

خبرنگار مهر از دبیرخانه این جایزه کسب اطلاع کرد و مشخص شد که 1150 عنوان از این کتاب‌ها در حوزه داستان، 795 عنوان در حوزه نقد ادبی و 1017 عنوان در حوزه تاریخ و مستندنگاری است.

چندی پیش هم اعضای علمی سومین دوره این جایزه که گرانترین جایزه ادبی تاریخ ایران است، توسط وزیر ارشاد منصوب شدند. این افراد عبارتند از محمدرضا سرشار، یحیی طالبیان، عباس سلیمی نمین، رسول جعفریان، عباسعلی وفایی، مجتبی رحماندوست، امیرحسین فردی، محمدعلی کاظم‌بیگی و راضیه تجار.

مذاکره با سرشار هم که چند روزی است با دبیرخانه آن قطع همکاری کرده، همچنان ادامه دارد و مسئولان معاونت فرهنگی وزارت ارشاد سرگرم رایزنی برای تصدی دوباره سمت دبیری این جایزه توسط او هستند.

به روال همه جوایز داوری تا زمان تعیین دبیر فاقد اعتبار است و به همین خاطر کار ارزیابی کتاب‌های ارسالی پس از تعیین تکلیف دبیر جایزه، آغاز خواهد شد.

جایزه جلال آل احمد بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1385 بنیان نهاده شد و مراسم آن هر سال دوم آذر همزمان با سالروز تولد این نویسنده برگزار می‌شود. هدف از اهدای این جایزه ارتقای زبان و ادبیات ملی - دینی از رهگذر بزرگداشت پدیدآورندگان آثار برجسته بدیع و پیشرو است و ضوابط آن در راستای تولید فکر ادبی هنری اسلام‌گرا و تقویت روحیه انتقادی علمی نسبت به ترجمه‌های موجود ادبی و هنری است.
 
در جایزه کتاب‌های منتشرشده سال 88 در 5 محور داستان بلند، داستان کوتاه، نقد ادبی، مستندنگاری و تاریخ‌نگاری ارزیابی می‌شوند. برگزیدگان هر یک از بخش‌ها 110 و نفرات شایسته تقدیر 25 سکه بهار آزادی دریافت می‌کنند.