تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۸:۳۴

مشهد - خبرگزاری مهر: عضو محققان و پژوهشگران هنر دانشگاه گوته آلمان در مشهد گفت: در تنها دانشکده هنر استان خراسان رضوی واقع در نیشابور فقط به رشته‌های تجسمی پرداخته می‌شود و هنوز در این استان بزرگ دانشگاه هنر مستقر نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر درمشهد، حسین طوسی معتمد ظهر جمعه در نشستی خبری درحوزه هنری خراسان رضوی با تاکید بر کافی نبودن دانشکده هنر نیشابور برای استانی غنی از فرهنگ و هنر همچون خراسان  اظهار داشت: تا آنجا که می‌دانم ‌این دانشکده از دانشگاه فردوسی مشهد جدا شده و به مجتمع آموزش‌عالی نیشابور تغییر نام یافته است و از طرفی در آن دانشکده رشته‌های نمایشی و تصویری وجود ندارد و تنها به رشته‌های تجسمی پرداخته می‌شود.

عضو محققان و پژوهشگران هنر دانشگاه گوته آلمان تاکید کرد: فکر می‌کنم به خاطر عدم امکانات کافی  سینما و تئاتر در نیشابور نیاز به دانشکده هنر در پایتخت معنوی ایران داریم که در آن رشته‌های نمایشی و تصویری جایگاه خود را داشته باشند.

طوسی تصریح کرد: از سوی دیگر باید نیاز دانشجویان مشهدی و اقبال آنها به دیگر رشته‌های هنر مانند نقاشی، مجسمه‌سازی و صنایع دستی و گرافیک مورد توجه قرار گیرد و راه‌اندازی دانشکده هنر در مشهد، گامی مثبت در این راستا است.
 
دکتری هنرهای ارتباطی تاکید کرد: فراموش نکنیم که مهمترین مسئله در هنرهای تصویری و نمایشی، دیدن است؛ وقتی در شهری مثل نیشابور امکان دیدن تئاتر و سینما را به ندرت داریم چگونه می‌توانیم به رشد آموزشی و پژوهشی دانشجویان در این رشته‌ها بیفزایم.
 
طوسی تصریح کرد: اما در مشهد ما نسبت به شهرستانهای استان تعداد قابل توجهی تالار نمایش است که در قسمتی از سال دانشجویان می‌توانند برای دیدن تئاتر به آن مراجعه کنند و همچنین از چندین سینما برای دیدن فیلم  برخوردار هستیم.

وی تاکید کرد: شهر مشهد با توجه با امکانات موجودش از برگزاری چندین جشنواره هنری و سینمایی در طول سال برخوردار است که کمک به توسعه تولید فیلم می‌ کند.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد منطقه 9 کشور گفت: مشهد با دارا بودن پتانسیلهای بالا و وجود دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با سابقه از داشتن دانشکده هنر محروم است.
 
طوسی معتمد اظهار داشت: وجود حرم مطهر امام رضا (ع) و نفوذ تفکر شیعی با پشتوانه تاریخی آن از عوامل شکل‌گیری هنر اسلامی در این شهر است و این بستر امکان پژوهش و توسعه هنرهای آئینی و نیایشی مانند هنر تعزیه رادر پایتخت معنوی ایران فراهم می‌کند.
 
این استاد تئاتر و سینما با اشاره به غنای فرهنگی شهر مشهد و وجود اندیشمندان و هنرمندان و نویسندگان مطرحی در طول تاریخ افزود: شهرت خراسان به عنوان سرزمین فردوسی و تاثیر این حماسه ساز بزرگ در حفظ زبان و ادبیات پارسی جای خالی دانشکده هنر را در شهر فرهنگ ساز مشهد بیشتر نمایان می‌کند.
 
وی تاکید کرد: قسمتی از ادبیات نمایشی مشهد با اثر جاودانه فردوسی ارتباط دارد و وجود نقالی ، شاهنامه خوانی و آشنایی مردم با داستان‌ها و اساطیر شاهنامه سندی بر علاقه ایرانیان به هنر است.
 
وی شرایط دانشجوپذیری شهر مشهد را خوب توصیف کرد و اظهار داشت: مشهد با داشتن امکاناتی نظیر فرودگاه راه آهن و پایانه‌های حمل ونقل شرایط مناسبی برای پذیرفتن دانشجو از سراسر کشور را داراست و می‌توان بهترین اساتید را از نقاط مختلف ایران و دنیا انتخاب کرد و دانشکده هنری غنی و پربار به وجود آورد.
 
وی به اوضاع نابسامان آموزشکده‌ها و هنرستان‌های هنر در مشهد اشاره کرد و خاطر نشان کرد: رشد وپیدایش هنرستان‌ها، آموزشگاه‌ها، موسسات هنرهای تجسمی و تصویری و فرهنگی  گواه بر نیاز شدید مشهد به سامان دهی امور فرهنگی و هنری  این شهر است.
 
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دانشگاه هنر به عنوان مرکز راهبردی در کنار سایر نهادها می‌تواند به تربیت افراد متخصص و ساماندهی امور هنری شهر کمک شایانی داشته است.
 
طوسی اظهار داشت:  متاسفانه در بسیاری از مراکز آموزش هنر، مطالب به صورت آکادمیک و پیشرفته  ارائه نمی‌شود که ایجاد دانشگاه هنر این شرایط را متحول می‌کند.
 
وی با بیان این که دانشجویان شهر مشهد برای تحصیل در رشته هنر به شهرهای دیگر مهاجرت می‌کنند افزود: مهاجرت دانشجویان برای ادامه تحصیل به تهران و تبریز و اراک و بوشهر خود نمونه‌هایی دیگر از ضرورت تاسیس دانشکده هنر در مشهد است.