شیراز - خبرگزاری مهر: رئیس محیط زیست شهرستان نی ریز از انجام طرح مطالعاتی یوزپلنگ به منظور انتقال این گونه حیوانی به منطقه بهرام گور خبر داد.

علیرضا فرخی در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز ضمن تشریح جزئیات این طرح توضیح داد: در راستای اجرای این طرح سوابق محلی در مورد پیشینه زیست یوزپلنگ در منطقه بهرام گور تهیه می شود و در صورتیکه طرح به نتیجه برسد "پروژه یوزی" در بهرام گور اجرا می شود.

وی خاطرنشان کرد: در این طرح نقاطی که احتمال می رود یوزپلنگ در آن بوده باشد اعلام و سرکشی می شود و پس از بررسی های لازم، انتقال "یوز" به منطقه بهرام گور صورت می گیرد.

رئیس محیط زیست شهرستان نی ریز عنوان کرد: در صورتیکه شرایط مناسب باشد در مرحله اول دو یوز وارد منطقه خواهد شد و پس از تکمیل مطالعات و ظرفیت سنجی، مکاتبات لازم برای تکمیل پروژه انجام خواهد شد.

گورخرها به خانه بازگشتند

فرخی از بازگشت گورخرهای منطقه بهرام گور به این منطقه خبر داد و افزود: به واسطه قرار گرفتن در فصل خوبی از سال و برطرف شدن مشکلات علوفه، با اجتماع زیستمندان در منطقه بهرام گور مواجه شدیم و می توان گفت 50 درصد از حیات وحش در منطقه دیده شده اند.

وی با اعلام اینکه در مدت اخیر 34 تن علوفه در اختیار اداره محیط زیست شهرستان نی ریز قرار گرفته، عنوان کرد: با توزیع این علوفه ها در منطقه تعداد 100 راس گورخر در قلب پارک ملی قطروئیه مشاهده شده که از ابتدای سال تاکنون این اجتماع بی نظیر بوده است.

رئیس محیط زیست نی ریز از سرشماری گورخرها خبر داد و افزود: به رغم پراکندگی گورخرها تاکنون 280 تا 290 راس گورخر سرشماری شده که این آمار نسبت به آمار سال گذشته تغییر چندانی نکرده است.

از چندی پیش گورخرهای منطقه بهرام گور در پی تشدید خشکسالی و کمبود علوفه از این منطقه خارج شده بودند که ظرف روزهای گذشته دوباره به خانه خود بازگشته اند.

منطقه حفاظت شده بهرام گور در شرق استان فارس و شمال شرقی شهرستان نی ریز قرار دارد و وسعت این منطقه 40 هزار و 800 هکتار و ارتفاع بلندترین نقطه آن دو هزار و 787 متر بوده و دارای آب و هوای گرم و خشک و بارندگی حدود 200 میلی متر است.

این محدوده از سال 1351 با عنوان منطقه حفاظت شده "بهرام گور" تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست فارس قرار گرفته است. منطقه حفاظت شده بهرام گور تنها منطقه ای در کشور بوده که جمعیت قابل ملاحظه و پویایی از گورخر ایرانی را در خود جای داده است.

حضور دیگر گونه های ارزشمند نظیر کاراکال، زاغ بور، هوبره، جبیر و... ارزش اکولوژیکی این زیستگاه پهناور را دو چندان می کند و تماشای حیات وحش به خصوص گونه های در معرض تهدیدی نظر گورخر ایرانی، هوبره و زاغ بور در این منطقه به سادگی امکان پذیر است.