مدیر کل مدیریت و برنامه ریزی سازمان تربیت بدنی با بیان اینکه در اعزام تیم های ملی به بازیهای آسیایی نگاه صرفا مدال آوری نداریم، گفت: حضور گسترده، قدرتمند و آینده نگر مهمترین هدف ورزش ایران در بزرگترین رویداد ورزشی قاره آسیا خواهد بود.

علی رغبتی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان این مطلب افزود: کشورهای آسیایی با اهداف مختلفی در بازیهای آسیایی شرکت می کنند و این گونه نیست که تمام کشورها تنها با هدف مدال آوری گام در این مسابقات بگذارند.

وی افزود: سازمان تربیت بدنی در اعزام های خود علاوه بر نگاه توسعه ای به ورزش، تعیین جایگاه تیم های ملی در سطح آسیا، بررسی رقیبان آسیایی و تلاش برای کسب سهمیه المپیک آینده را نیز مد نظر دارد و نگاه صرفا مدال آوری به این بازیها نخواهد داشت.

رغبتی یادآور شد: در آسیا برخی رشته ها نظیر شیرجه، ژیمناستیک، تنیس روی میز، بدمینتون، اسکیت و...در سطح جهانی مطرح هستند و طبیعی است که بسیاری از کشورها نخواهند توانست در آن مدال بگیرند ولی این دلیل نمی شود که در این رویداد مهم قاره ای شرکت نکنیم و بضاعت و توانمان را در این رشته ها محک نزنیم.

مدیرکل مدیریت و برنامه ریزی سازمان تربیت بدنی با بیان اینکه بخشی از نگاه سازمان تربیت بدنی به بازیهای آسیایی آمادگی تیم های اعزامی برای کسب سهمیه المپیک خواهد بود، افزود: برخی تیم های ملی ما پس از بازیهای آسیایی باید خود را برای بازیهای مقدماتی المپیک لندن آماده کنند که همین امرمی طلبد تا با ارزیابی مناسب از بازیهای آسیایی و بررسی نقاط و ضعف قوت خود برای مسابقات مقدماتی المپیک آماده شوند.

وی یادآورشد: پینگ پنگ، تیر و کمان و شنا رشته هایی بودند که در المپیک چین حضور داشتند و باید ازهمین حالا بر روی این گونه رشته ها برنامه ریزی کنیم تا بتوانیم سهمیه ورودی المپیک را به دست آوریم .

رغبتی اعزام کاروانی بزرگ به بازیهای آسیایی را نشانه قدرت و توسعه ورزش کشور دانست و افزود: اعزام کاروانی بزرگ به بازیهای آسیایی نشان می دهد که ورزش کشور در تمامی رشته ها فعال است و توجه و سرمایه گذاری خوبی به تمامی رشته ها انجام شده است که این امر قدرت ورزش کشور را نشان می دهد و این درحالی است که برخی کشورها با ورزشکاران وارداتی در بازیهای آسیایی شرکت می کنند که این نمی تواند ارزش چندانی به لحاظ مدال آوری داشته باشد.

وی با بیان اینکه نباید همه را با متر مدال آوری بسنجیم و مانع از حضور تیم های ورزشی در بازیهای آسیایی شویم، اظهار داشت: امسال دربازیهای آسیایی گوانگجو حدود 100 نفر از بانوان ورزشکار ایران به این بازیها اعزام خواهند شد تا ضمن نمایش توانمندیهای خود ارزش های دینی و اسلامی کشورمان را نیز در معرض دید کشورهای آسیایی قرار دهند که این خود می تواند انگیزه ای برای دیگر کشورهای مسلمان برای حضور در صحنه های ورزشی باشد.

رغبتی درخصوص تاخیر به وجود آمده در پرداخت بخش دوم از اعتبارات بازیهای آسیایی گوانگجو و انتقاداتی که از این بابت از سوی مسئولان کمیته ملی المپیک مطرح می شود، گفت: اعتبارات فدراسیون ها هیچ گونه تاخیری نداشت و آخرین بخش از اعتبارات بازیهای آسیایی نیز ظرف روزهای آینده پرداخت خواهد شد.

مدیرکل مدیریت و برنامه ریزی سازمان تربیت بدنی تصریح کرد: بخش اول اعتبارات فدراسیون ها اول تابستان پرداخت شد و سازمان تربیت بدنی نیز در مردادماه بخش دوم این اعتبارات را پرداخت کرد و بخش سوم اعتبارات کمیته ملی المپیک نیز شهریورماه پرداخت می شود که تصور نمی کنم مشکلی از این بابت برای پرداخت حق ورودی ورزشکاران و تهیه بلیت و اعزام تیم های ورزشی وجود داشته باشد و نگرانی مسئولان کمیته ملی المپیک در این زمینه بی مورد است.

وی پیرامون پیش بینی خود از عملکرد کاروان ورزشی ایران در بازیهای آسیایی اظهار داشت: خوشبختانه عملکرد رشته هایی نظیر کشتی و بسکتبال در مسابقات جهانی نشان داد رشته هایی که در آن شانس مدال داریم درمسیر اصلی خود حرکت می کنند و در بازیهای آسیایی می توانیم همچنان روی مدال آوری این رشته ها حساب کنیم .

رغبتی افزود: رشته هایی نظیر تیراندازی که نخستین سهمیه المپیک را به دست آورد و قایقرانی و رشته های رزمی ازجمله امیدهای ما برای کسب مدال دربازیهای آسیایی هستند که امیدواریم نتایج آنها طبق پیش بینی ها و انتظارات باشد.

وی با بیان اینکه نباید از حریفان آسیایی نیزغافل باشیم و پیشرفت آنها را ظرف 4 سال گذشته نادیده بگیریم، اظهار داشت: در این دوره تیم های اعزامی کاربسیار دشواری پیش رو خواهند داشت چرا که کشورهایی نظیرهند، سنگاپور، تایلند و قزاقستان در کنار رقیبان سنتی ایران سرمایه گذاری خوبی روی ورزش داشته اند و توانسته اند خود را به مدال آوری نزدیک کنند.

رغبتی افزود: درکنار اینها نباید ازچین میزبان بازیها نیزبگذریم که قطعا برای این دوره برای کسب بیش از 200 مدال سرمایه گذاری کرده و قطعا بخش عمده ای از مدال های طلا را به نام خود ثبت خواهد کرد.

مدیرکل مدیریت و برنامه ریزی سازمان تربیت بدنی با بیان اینکه ایران می تواند جایگاهی بین رده های پنجم تا یازدهم بازیهای آسیایی را به دست آورد، تصریح کرد: تجربه نشان داده با یک یا دو مدال طلا این احتمال وجود دارد که رده بندی کشورها در حد فاصل مکان های پنجم تا یازدهم جابجا می شود به همین دلیل رقابت در بین این کشورها بسیار نزدیک است ولی با نتایجی که تیم های ملی ما به تازگی دربازیهای جهانی و آسیایی به دست آورده اند به کسب بهترین جایگاه در بازیهای آسیایی بسیار امیدواریم.

وی درپایان تصریح کرد: آنچه بیش از جایگاه ایران دربازیهای آسیایی اهمیت دارد تعداد رشته هایی است که در آن موفق به کسب مدال می شویم چرا که این امر نشان دهنده توسعه و گستردگی ورزش در کشور خواهد بود.