رشد یک هزار و 782 درصدی پهنای باند و بی اعتمادی کاربران
به گزارش خبرنگار مهر، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حالی در آخرین اعلام وضعیت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور از رشد یک هزار و 782 درصدی پهنای باند اینترنت در کشور خبر می دهد که استفاده از اینترنت برای انجام امور روزمره و دریافت خدمات آن طور که باید میان مردم باب نشده و به دلیل مشکلات زیرساختی موجود اقشار مختلف جامعه به خدمات دیجیتالی اطمینان ندارند و ترجیح می دهند خدمات خود را همچنان به صورت حضوری و غیر دیجیتالی دریافت کنند.
پهنای باند ارتباطی کشور به دلیل عدم فرهنگسازی، قوانین و محدودیتهای موجود آنچنان که باید مورد استفاده قرار نمی گیرد و با وجود شعارهای بسیار در بحث دولت الکترونیک همچنان ابتدایی ترین خدمات به صورت حضوری و کاغذی انجام می پذیرد و خبری از تجارت الکترونیک، آموزش الکترونیک، بانکداری الکترونیک، خرید الکترونیکی و ... نیست.
با وجود پهنای باند 3/21 گیگابیت بر ثانیه و تحقق 6/54 درصدی نسبت ترافیک داده داخل کشور به خارج کشور همچنان مردم برای امور بانکی خود ترجیح می دهند در صفهای طویل ساعتها معطل شوند و به شبکه ارتباطی کشور اعتماد نکنند.
رشد 249 درصدی اینترنت و کاربران ناراضی
در همین حال آمارها حکایت از افزایش ضریب نفوذ کاربران اینترنت از 10 درصد به 9/34 درصد در پنج سال گذشته و رشد 249 درصدی دارد اما با وجود این رشد کمی، کاربران نهایی اینترنت همچنان ناراضی از سرعت این بستر ارتباطی هستند و معتقدند که اینترنت فعلی که در اختیار دارند نسبت به هزینه ای که می پردازند به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای اولیه آنها نیست و به دلیل قطعی های نابهنگام نمی توان اینترنت فعلی را یک شبکه امن و با کیفیت برای ارتباطات به شمار آورد.
کاربران اینترنت حتی در ابتدایی ترین موارد استفاده از این شبکه مانند ثبت نام دانشگاهی و دریافت خدمات دستگاههای دولتی با مشکل مواجه هستند و برای بازکردن یک وبسایت خدماتی باید دقایق بسیاری معطل شوند.
افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشور در حالی با توجه به تعداد کاربران اینترنت دایل آپ مقیاس می شود که اتحادیه جهانی مخابرات چند سالی است ضریب نفوذ اینترنت را براساس شاخص اینترنت پرسرعت می سنجد و از این جهت بنابر آمارهای اعلام شده تنها کمتر از 5 درصد کاربران در کشور ما اینترنت پرسرعت دارند.
طبق اعلام رسمی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکنون 613 هزار خط اینترنت پرسرعت در کشور واگذار شده که با درنظر گرفتن جمعیت جوان مشتاق به استفاده از فناوری در کشور این آمار از عقب ماندگی ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه اینترنت پرسرعت حکایت دارد.
رشد یکهزار و 27 درصدی موبایل و عدم آنتن دهی
وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات همچنین از رشد یکهزار و 27 درصدی در حوزه تعداد دایری موبایل از ابتدای سال 84 تاکنون خبر داده و اعلام کرده که دراین مدت تعداد تلفن موبایل از پنج میلیون شماره به بیش از 52 میلیون شماره افزایش یافته است.
این در حالی است که مشترکان موبایل هیچگاه از کیفیت آنتن دهی و پوشش مکالمات خود راضی نبوده اند و شبکه تلفن همراه کشور با گذشت بیش از 16 سال از راه اندازی همچنان موفق به تضمین کیفیت خدمات ارائه شده به مشترکان نیست.
قطع و وصلی های مکرر تلفن همراه حین مکالمه و عدم ارسال و دریافت پیامهای کوتاه از جمله مشکلات همیشگی شبکه موبایلی است که مسئولان بیشتر به رشد کمی آن توجه دارند و کیفیت اولویت بعدی آن است.
پوشش حدود 90 درصدی جاده های اصلی کشور از موبایل از دیگر مواردی است که از سوی وزارت ارتباطات اعلام شده است. در این مورد نیز به جرات می توان گفت این رشد کمی برای مشترکان موبایل محسوس نیست و هنوز استفاده مشترک با موبایل در حال حرکت در جاده ها، بزرگراههای و اتوبانهای کشور بدون مشکل نیست.
وزارت ارتباطات اعلام کرده است که طی پنج سال گذشته و در جهت حذف بازار سیاه تلفن همراه واگذاری این نوع تلفن را به روز کرده و متوسط زمان دریافت خطوط تلفن همراه را نیز از 450 روز به صفر کاهش داده است.
رشد 663 درصدی مرسولات پستی و راه اندازی دفاتر خدمات ارتباطی
طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پنج سال گذشته تعداد مرسولات پستی با رشدی 663 درصدی از 540 میلیون به چهار هزار و 123 میلیون مرسوله رسیده است و تجهیز و راهاندازی دفاتر خدمات ارتباطی شهری با رشد 603 درصدی و شبکه فیبرنوری کشور با رشد 319 درصدی همراه بوده است.
همچنین تعداد دفاتر خدمات ICT شهری عرضه کننده خدمات پستی از ابتدای سال 84 تاکنون از 894 عدد به سه هزار و 66 عدد رسیده که رشدی 242 درصدی را شاهد بوده و در این مدت دایری تلفن های همگانی شهری نیز 80 درصد رشد داشته است.