عبدالحسین بهنام زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج، به صدور گواهی طراحی و اجرای سیستمهای آبیاری تحت فشار به صورت آیین نامه ای اشاره کرد و گفت: بر اساس این آئین نامه، شرکتهایی مجاز به فعالیت در زمینه طراحی و اجرای پروژه های مورد نظرهستند که در رسته مهندسی آب یا کشاورزی و منابع طبیعی از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری دارای رتبه و احراز صلاحیت شده باشند.
وی افزود: با توجه به سابقه کم آبیاری تحت فشار در کشور و خرد و پراکنده بودن پروژه های یاد شده شرکتهایی که در رسته مهندسی آب دارای رتبه هستند اما تمایلی برای ورود به این عرصه را ندارند همچنین شرکتهایی که دارای رتبه در رسته کشاورزی و منابع طبیعی بوده و بعضا فاقد کارشناس آبیاری هستند از نظر این دفتر صلاحیت ورود به این عرصه را نخواهند داشت.
مدیر کل دفتر توسعه سامانه های نوین آبیاری معاونت آب و خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: شرکتهایی گواهی فعالیت دریافت می نمایند که حداقل یک کارشناس آبیاری که گواهی نامه موفقیت در آزمون طراحی و اجرای سیستم آبیاری تحت فشار را دریافت کرده باشند در مجموعه خود استفاده کنند.
بهنام زاده در تشریح اهداف این اقدام یادآور شد: هدف از ساماندهی شرکتهای فعال دراین زمینه الزام شرکتها به بکارگیری کارشناسان آبیاری مجرب و آشنا به مسائل فنی طراحی و اجرای پروژه های روشهای نوین آبیاری و نیز ارتقاء دانش فنی کارشناسان آبیاری از طریق برگزاری دوره های آموزشی فنی و تخصصی با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور و موفقیت در آزمون مربوطه در این زمینه است.
وی ارائه مدارک مربوط به تاسیس، ثبت و اساسنامه شرکت، دریافت گواهی نامه تشخیص صلاحیت و رتبه بندی مشاوره و پیمانکاری در رسته مهندسی آب و یا کشاورزی و منابع طبیعی از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری را از مراحل دریافت مجوز شرکتهای خدمات مهندسی عنوان کرد.
وی اضافه کرد: همچنین بکارگیری کارشناس آبیاری به طور تمام وقت که دارای گواهی نامه موفقیت در آزمون طراحی و اجرای سیستمهای آبیاری تحت فشار باشد و ارسال مدارک و معرفی از سوی مدیریت آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان است از دیگر مراحل مورد نظربرای دریافت مجوزاست.
بهنام زاده با اشاره به تسهیلاتی که وزارت جهاد کشاورزی به کشاورزان متقاضی اجرای آبیاری تحت فشار ارائه می دهد، خاطرنشان اظهار داشت: به منظور استفاده بهینه از منابع آب و خاک و صرفه جویی در میزان آب مصرفی و ارتقاء بهره وری به کشاورزان متقاضی روشهای نوین آبیاری تسهیلات ویژه ای پرداخت می شود.
وی اذعان داشت: کشاورزان باید برای مطالعه، طراحی و تامین لوازم به این شرکتها مراجعه کنند که در این صورت شرکتهای فعال در این زمینه نیز با استفاده از این تسهیلات می توانند فعالیت خود را آغاز کنند.
مدیرکل دفتر توسعه سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی همکاری شرکتهای خدمات مهندسی با معاونت آب و خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: این شرکتها در واقع بازوان اجرایی مدیریت آب و خاک و فنی مهندسی سازمانهای جهاد کشاورزی استانها در مطالعه، طراحی و اجرای پروژه های آبیاری تحت فشار هستند.
بهنام زاده پیشنهاد داد: دروس مربوط به طراحی و اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار به عنوان دروسی مستقل در مقطع کارشناسی لحاظ و در مقطع کارشناسی ارشد گرایشی با عنوان روشهای نوین آبیاری منظور شود.