رئیس جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که جعبه سیاه یازده سپتامبر باید باز شود.

به گزارش خبر گزاری مهر، محمود احمدی نژاد در آخرین روز از سفر به نیویورک و شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در کنفرانس خبری با حضور خبرنگاران رسانه‌های گروهی جهان حضور یافت و به سئوالات متعدد آنان پاسخ گفت.

وی در واکنش به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه شنیده شده است، در سفر به نیویورک مذاکراتی بین نمایندگان ایران و آمریکا صورت گرفته است، گفت: در این سفر هیچ گونه مذاکره ای بین نمایندگان دو کشور صورت نگرفته است.

 احمدی نژاد در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آقای اوباما روز گذشته در خصوص مذاکره با ایران سخنانی را مطرح کرد، نظر شما در این مورد چیست؟ گفت: جمهوری اسلامی ایران رابطه‌اش را با آمریکا قطع نکرده است و در این زمینه ما مسئولیتی نداریم.

رئیس جمهور ادامه داد: همانطور که پیش از این هم گفته‌ایم، به غیر از رژیم صهیونیستی می‌خواهیم با دیگر کشورها روابط خوبی داشته باشیم. اگر آمریکا قصد گفت‌وگو و مذاکره دارد باید ادبیات خود را تغییر دهد. البته ارتباط ما با مردم آمریکا همیشه برقرار بوده است و در همین سفر نیز با چهار گروه از مردم آمریکا ملاقات‌هایی داشته‌ام.

 وی خاطرنشان کرد: همیشه در طول این سی سال پیغام‌هایی بین دو کشور مبادله می‌شده اما دراین چند روز مشخصا چیزی به نام گفت‌وگو صورت نگرفته است.

احمدی نژاد در پاسخ به سؤال دیگری خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است در ماه اکتبر نماینده‌ای از ایران با یکی از اعضای 1+5 در قالب چارچوب‌های مورد توافق قرار گرفته گفت‌وگو کند.

رئیس جمهور افزود: البته گروه 1+5 گفت‌وگو را به صورت یکجانبه قطع کرد و علیه کشورمان قطعنامه صادر کردند، این بار اول نیست که اقدام به چنین کارهایی می‌کنند و هر وقت که در منطق کم می‌آورند دست به این‌گونه اقدامات می‌زنند. 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که گفت‌وگوی ایران با گروه 1+5 چه موقع آغاز می‌شود؟ گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی احتمالا در ماه اکتبر نماینده ایران با یکی از اعضای 1+5 در مورد چارچوب گفت‌وگوها دیدار و ملاقات می‌کند البته این از قبل تنظیم شده است.

او ادامه داد:‌ ما همیشه آماده گفت‌وگو هستیم و شرایط گفت‌وگو را نیز قبلا اعلام کردیم و مشکلی نداریم.

 احمدی نژاد در جواب پرسش دیگری در خصوص مذاکرات سازش و مسئله فلسطین و همچنین موضع ایران در قبال این موضوع گفت: این مردم فلسطین هستند که باید برای خود تصمیم بگیرند و هیچ کشوری حق دخالت ندارد.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه سرنوشت ملت فلسطین باید توسط مردم فلسطین تعیین شود، تصریح کرد: ملت فلسطین باید در یک رفراندوم آزاد در خصوص نوع حکومت خود تصمیم‌گیری کنند. تجربه نشان می‌دهد هرگاه ملت فلسطین در تصمیم‌گیری‌ها حضور نداشته است، نتایج حاصل از مذاکرات موفقیت‌آمیز نبوده است.

در ادامه یک خبرنگار لبنانی پرسید، پیام شما در آستانه سفرتان به لبنان چیست؟ نظرتان در ارتباط با بررسی موضوع ترور رفیق حریری و دادگاه مربوط به آن؟ که رئیس‌جمهور ایران پاسخ داد: ایران و لبنان روابط خوب و برادرانه‌ای دارند و ما از پیشرفت‌های لبنان حمایت می‌کنیم و معتقدیم همه در لبنان باید دست به دست هم دهند تا استقلال، پیشرفت و امنیت لبنان حفظ شود. لبنان دشمنان زیادی دارد.

احمدی‌نژاد با اشاره به مقاومت لبنان در برابر تجاوز صهیونیست‌ها گفت: برای اولین‌بار در طول این شصت سال گذشته رژیم صهیونیستی در پی مقاومت لبنانی‌ها شکست سنگینی متحمل شد که باعث ناراحتی آنان شد و به همین خاطر صهیونیست ها تلاش می‌کنند تا به وحدت در لبنان آسیب برسانند.

رئیس جمهور افزود: در سفر به لبنان حامل پیام دوستی ملت ایران خواهم بود .

احمدی نژاد درباره دادگاه ترور حریری نیز خاطرنشان کرد: صالح‌ترین افراد خود لبنانی‌ها هستند که می‌توانند در این ارتباط تصمیم بگیرند و ما دخالتی در مسائل داخلی لبنان نداریم.

وی در پاسخ به ادعای خبرنگاری مبنی بر وجود قوانین چندگانه در ایران و زندانی شدن برخی خبرنگاران و همچنین در خصوص آزادی ادیان اظهار داشت: مخالفین دولت در ایران به شکل کاملاً آزاد زندگی می‌کنند، تهمت می‌زنند و مخالفت می‌کنند. البته ممکن است یکی، دو خبرنگار کشور را ترک کرده باشند ولی دهها هزار خبرنگار در ایران به صورت آزاد فعالیت دارند و صدها روزنامه نیز در حال انتشار است.

احمدی نژاد افزود: سران مخالف با دولت در ایران به سادگی بیانیه می‌دهند و مخالفت خود را آزادانه ابراز می‌کنند.
رییس جمهور در خصوص آزادی ادیان در ایران نیز گفت: قانون اساسی در ایران مذاهب قانونی را مشخص کرده است و این مذاهب در چارچوب همان قانون می‌توانند آزادانه عمل کنند. البته اگر کسی بخواهد از روش‌های غیرقانونی اقدام به تبلیغات کند قانون مانع او خواهد شد.

همین خبرنگار در ادامه پرسید در ایران برخی از اقلیت‌های مذهبی مثل بهایی‌ها آزاد نیستند که رئیس‌جمهور گفت: قانون اساسی ما مذاهب قانونی را مشخص کرده و این مذاهب در چارچوب قانون اساسی آزادی کامل دارند.

احمدی نژاد توضیح داد: هر کس می تواند به صورت شخصی از هر دینی پیروی کند ، اما تبلیغ باید براساس قانون اساسی صورت گیرد و قانون اساسی ما مذاهب قانونی را مشخص کرده است، ضمن اینکه مذاهب قانونی در مجلس شورای اسلامی دارای نماینده هستند.

احمدی نژاد در ادامه این کنفرانس خبری به مشکلات عدیده جهان همچون ناامنی، اشغالگری ، تهدید، ترور و بحران اقتصادی اشاره و تاکید کرد: امروز جهان بیش از هر زمان دیگر نیازمند تعامل سازنده است.

رئیس جمهور ریشه ی همه مشکلات را در دو عامل اندیشه سرمایه‌داری و هم‌چنین مدیریت ناشی از اندیشه سرمایه‌داری ارزیابی کرد و افزود: تحت تاثیر اندیشه سرمایه‌داری بخش وسیعی از ملت‌ها و دولت‌ها در مدیریت جهان نقش موثری ندارند و چند کشور محدود و معدود، مدیریت جهان را در اختیار خود گرفته‌اند و سعی می‌کنند تصمیمات خود را به کل دنیا تحمیل کنند.

احمدی نژاد تاکید کرد: وضعیت موجود باید تغییر کند؛ باید دولت‌ها و ملت‌ها در یک فضای عادلانه در مدیریت جهان مشارکت داشته باشند و همه از حقوق برابر برخوردار باشند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه نظام سرمایه‌داری به پایان راه رسیده و در بن‌بست قرار گرفته است، افزود: باید مدیریتی حاکم شود که عاشق انسان‌ها باشد. رفاه، صلح و امنیت را برای همه دنبال کند و عدالت، پاکی و کمک به انسان‌ها را در دستور کار خود قرار دهد؛ رسانه‌های مستقل می‌توانند در ایجاد و تحقق چنین شرایطی نقش موثری داشته باشند و پیشگام این تحول بزرگ باشند.

در ادامه این نشست خبرنگاری گفت: شما روز گذشته حرف‌هایی در ارتباط با یازده سپتامبر مطرح کردید که این سخنان موجب ناراحتی مردم نیویورک شد؛ جنابعالی ادعا کردید آمریکایی‌ها خود این اقدام را برای حمله به افغانستان و عراق و کمک به اسراییل انجام دادند، سخنان شما باعث ناراحتی مردم شده است. رئیس‌جمهور پاسخ داد: بحثی که من مطرح کردم بحث روشن و دقیقی بود. حادثه‌ای رخ داده و به بهانه آن کشور اشغال شدند و در پی این حادثه تاکنون صدها هزار نفر کشته شده‌اند. آیا فکر نمی‌کنید آن بهانه نیازمند بازبینی است؟ و یک گروه حقیقت‌یاب باید علت واقعی یازده سپتامبر را کشف کند و اگر این اتفاق می‌افتاد و یک گروه حقیقت‌یاب این موضوع را بررسی می کرد شاید امروز شاهد جنگ در این کشورها نبودیم. چرا فکر می‌کنید همه ملت‌ها باید حرف دولت آمریکا را بپذیرند؟

احمدی نژاد با بیان این که سه نظریه در مورد یازده سپتامبر مطرح است و من این سه نظریه را مطرح کرده و قضاوتی نکردم، اظهارداشت: اگر شما در نیویورک با مردم در مورد یازده سپتامبر سخن بگویید آنان نیز این سه نظریه را مطرح خواهند کرد.

وی خطاب به خبرنگار گفت: شما چطور به نمایندگی از مردم نیویورک صحبت می‌کنید، مردم نیویورک مردمی مهربان هستند و من از حقوق مردم دفاع کردم تا پول‌شان خرج جنگ و کشتن مردم در عراق و افغانستان نشود. فرزندان‌شان جایی نروند که نمی‌دانند کجاست.

احمدی نژاد تصریح کرد: اگر دولت آمریکا از این سخنان عصبانی شود حق دارد چون انتظار دارد همه تابع او باشند ولی من فکر نمی‌کنم نظر مردم نیویورک آن باشد که شما گفتید. مردم نیویورک مردمی صمیمی و واقع‌بین هستند و بیش از 80 درصد مردم در نظرسنجی‌ها حادثه یازده سپتامبر را مشکوک عنوان کردند. در واقع من راه‌حلی انسانی برای حل مشکلات ارائه کردم.

رئیس جمهور افزود: ما از این که در یازده سپتامبر تعدادی از مردم کشته شده‌اند ناراحت هستیم و با آنان نیز ابراز همدردی کردیم و متاسف‌تر از این هستیم که چند هزار نفر از مردم منطقه ما کشته شده‌اند و می‌شوند.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوال خبرنگاری دیگر که نظر وی را درباره ترک کردن عده‌ای از نمایندگان کشورهای غربی هنگام سخنرانی در جلسه مجمع عمومی پرسید اینگونه جواب داد: ‌ برخی خیال می‌کنند که تمام دنیا هستند؛ برای دیگر ملت‌ها احترام قائل نیستند؛ چند کشوری که دائم شعار آزادی‌بیان و جریان آزاد اطلاعات سر می‌دهند و گوش فلک را از شعارهای‌شان کر کرده‌اند حاضر نیستند نقطه نظرات مخالف را گوش بدهند. البته آن‌ها اقلیتی بیش نیستند و در انزوای کامل قرار دارند. عده‌ای قلیلی که اگر در کشورشان انتخابات آزاد برگزار شود معلوم نیست رای بیاورند.

رئیس‌جمهور افزود: این روش دیگر جواب نمی‌دهد. همان‌طور که نظام سرمایه‌داری به پایان رسیده رفتار تبعیض‌آلود نیز به پایان رسیده است. ‌این رفتار دیکتاتوری ناشی از تفکر سرمایه‌داری است؛ و برای ما خیلی مهم نیست و حساسیت نداریم.
خبرنگاری از احمدی‌نژاد پرسید چرا شما موضوع یازده سپتامبر را بعد از 9 سال مطرح کردید در حالی که دیگران انتظار داشتند حرف‌های دیگری از شما بشنوند که رییس‌جمهور گفت: این هم حرف دیگری است و اگر من سه سال یا پنج سال دیگر نیز این حرف‌ها را می‌زدم باز هم این سوال پرسیده می‌شد.

وی اضافه کرد:‌ البته من این موضوع را به نحو دیگری نیز قبلا گفته‌ام و گفته‌ام که اگر مثلا پنجاه نفر مسوول این حادثه بودند باید کمک شود که این پنجاه نفر مجازات شوند نه کل خاورمیانه، نه این که دو کشور اشغال شود.

رئیس جمهور کشورمان گفت: آنها اسم تروریست‌ها را اعلام کنند و بگویند چه کسانی هستند؟ چند نفر و کجا هستند؟ در این 9 سال تعداد زیادی از مردم افغانستان و عراق کشته شدند، سربازان آمریکایی کشته شدند، ما به آن‌ها می‌گوییم بیایید و سیاست غلط‌تان را که در این ارتباط در پیش گرفته‌اید اصلاح کنید،‌ آیا اکنون که معلوم شده این سیاست غلط است نباید بر ادعای اولیه‌شان تجدید نظر کنند؟

احمدی نژاد گفت: ما نگران هستیم که یازده سپتامبر به موجودی مقدس تبدیل شود که دیگر هیچ مورخی نتواند در مورد آن تحقیق و سوال مطرح کند و اگر مطلبی را مطرح کرد دچار مشکل شود.‌ ما نباید هر چیزی را به جعبه سیاه تبدیل کنیم و اگر جعبه سیاه شد، باید اجازه بدهیم عده‌ای متخصص آن را باز کنند تا ببینند در آن چه گذشته است.

در ادامه این نشست خبری خبرنگاری سوال کرد: اگر آمریکا و ناتو، افغانستان و عراق را ترک کنند میزان دخالت و حضور ایران در این دو کشور به چه میزان خواهد بود و ایران چقدر می‌تواند در این دو کشور نقش داشته باشد رئیس‌جمهور در پاسخ گفت: مردم افغانستان و عراق خودشان قادرند کشور خود را اداره کنند و نیاز به دخالت هیچ کسی نیست. نباید عده‌ای تصور کنند که مردم افغانستان و عراق نیازمند قیم هستند. ایران با این دو کشور روابط تاریخی دارد و این حرف غلطی است که آن‌ها می‌گویند ما بیرون برویم ایران جای ما را می‌گیرد، ایران نمی‌خواهد جای اشغالگران را بگیرد.

وی در پاسخ به این سوال که شما نماینده‌ای در امور افغانستان مشخص کردید، آیا حاضرید در این ارتباط با آمریکا مذاکره‌ای داشته باشید، گفت: ما در عراق برای کمک به روند سیاسی در عراق گفت‌وگوهایی با آمریکا داشتیم ولی دولت آمریکا یک‌جانبه آن را قطع کرد و اگر آنها به همین شرایط بخواهند ادامه دهند فکر نمی‌کنم گفت‌وگوی ما با آمریکا در مورد افغانستان مثبت باشد.

احمدی نژاد افزود:اگر آنها حاضر به پذیرش حقایق افغانستان شده و آماده کمک به حل مسائل افغانستان باشند می توان با هماهنگی دولت افغانستان با آنها گفتگو کرد.

رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که غربی‌ها گفته‌اند ما نمی‌خواهیم از بابت تحریم‌ها به مردم ایران فشاری وارد شود ولی گویی این تحریم‌ها به مردم فشار می‌آورد و آن‌ها مردم را هدف قرار داده‌اند؛ نظر شما در این ارتباط چیست؟ گفت: بیشاز 90 درصد تحریم‌ها برای فشار آوردن به مردم عادی است. آن‌ها می‌گویند هدف ما از این تحریم‌ها مردم نیستند ولی از بابت این تحریم‌ها به مردم فشار می‌آوریم که آن‌ها نیز به دولت فشار بیاورند، می‌بینید که منطق آن‌ها چگونه است.

احمدی نژاد تصریح کرد: من به شما می‌گویم این تحریم‌ها اثری روی ملت ایران ندارد، ملت ایران قوی است و در سایه این تحریم‌ها نیز پیشرفت‌های زیادی کرده است. اگر آن‌ها فکر می‌کنند با فشار می‌توانند حق ایران را ضایع کنند اشتباه می‌کنند و با شکست روبه‌رو می‌شوند.

رئیس جمهور اضافه کرد: ملت ایران ملتی با فرهنگ و با منطق است و بدون نیاز به دیگران راه خود را انتخاب کرده و ادامه می‌دهد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد تلاش ایران برای خلع سلاح جهانی و این که آیا شما نماینده‌ای را به هیروشیما خواهند فرستاد؟ گفت: ما قبلا نمایندگانی را فرستادیم تا در مراسمی که هر ساله در کشور ژاپن برگزار می‌شود شرکت کنند و همدردی خود را با مردم ژاپن اعلام کردیم و بارها مخالفت را با ساخت سلاح اعلام کردیم.

احمدی نژاد گفت: چندی پیش کنفرانس خلع سلاح در تهران برگزار شد و در این کنفرانس دانشمندان زیادی از کشورهای مختلف حضور پیدا کردند و در آن کنفرانس بر خلع سلاح تاکید شد.

رئیس‌جمهور به حضور خود در کنفرانس بازنگری ان‌.پی‌.تی نیز اشاره کرد و گفت: ما در این کنفرانس پیشنهاداتی را ارائه کردیم. ما تمام تلاش خود را برای خلع سلاح جهانی انجام می‌دهیم و پیگیر این موضوع هستیم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد رابطه ایران و ژاپن و این که آیا تحریم‌ها تاثیری بر این روابط می‌گذارد یا نه؟ ‌گفت: رابطه ما با ژاپن رابطه خوب و تاریخی است و هیچ نقطه منفی در روابط ما وجود ندارد و همکاری‌های ما ادامه دارد؛ البته ما شرایط ژاپن را نیز درک می‌کنیم.

رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که اگر سوخت 20 درصد در اختیار ایران قرار داده شود تولید آن را متوقف می‌کنید یا نه؟ گفت: ما از همان اول علاقمند نبودیم که کارخانه جدیدی برای سوخت 20 درصد ایجاد کنیم و طبق قانون اعضای آژانس باید به ما سوخت 20 درصد می‌دادند و ما این درخواست را نیز مطرح کردیم ولی آن‌ها این موضوع را تبدیل به یک بازی سیاسی کردند.

احمدی نژاد در عین حال گفت: هر زمان به ما سوخت داده شود و ما سوخت در اختیار داشته باشیم می‌توانیم بحث توقف را مورد بررسی قرار دهیم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران و آژانس، گفت: ما از آژانس می‌خواهیم که طبق قانون عمل کند، امانت‌دار باشد و گزارش‌هایش حقوقی باشد نه سیاسی.

خبرنگار دیگری از رییس جمهور پرسید از شما صحبتی منتشر شده مبنی بر این که اسراییل باید از نقشه حذف شود؛ منظورتان از این حرف چیست و از طرف دیگر نظرتان راجع به ایجاد دو کشور اسراییل و فلسطین چیست؟ احمدی نژاد پاسخ داد: روشن است ، همه باید اجازه دهند که ملت فلسطین خود تصمیم بگیرند.

رئیس جمهور درباره حذف رژیم صهیونیستی از نقشه هم پاسخ داد: 70 سال پیش در جغرافیای سیاسی منطقه این رژیم اشغالگر وجود نداشت و به مردم منطقه تحمیل شد.

رئیس‌جمهور در بخش پایانی سخنانش بعد از پاسخ به سوالات خبرنگاران، گفت: من احترام زیادی برای خبرنگاران قائل هستم و در طول این چند روز که در نیویورک بودم با تعداد زیادی از رسانه‌های آمریکا مصاحبه کردم و نکته جالب در این مصاحبه ها سوالات مشترک آنان و هماهنگی با مواضع وزارت امور خارجه آمریکا بود.

احمدی‌نژاد با انتقاد از فشارها و تحمیل مواضع به خبرنگاران و رسانه ها این سوال را مطرح کرد که آیا می‌توان آزادی‌بیان را در آمریکا یک روز باور کرد؟

وی گفت: برخی در پشت درهای بسته تلاش می کنند به جای انعکاس واقعیت ها به افکار عمومی، افکار عمومی را بسازند. در حالی که دوران استفاده از رسانه ها به عنوان ابزار سلطه گری تمام شده است و به همین خاطر است که اکنون کم‌ترین اعتماد به رسانه‌های آمریکایی در دنیا وجود دارد.

رئیس‌جمهور با اشاره به جنجال خبری رسانه های غربی درباره یک متهم به قتل در ایران و تولید میلیونها کلمه خبر درباره آن افزود: این سیاه نمایی در حالی صورت می گیرد که روند رسیدگی به پرونده همچنان جریان دارد و هنوز حکمی صادر نشده است ، جالب اینکه همین دیشب یک خانم با اتهام مشابه در آمریکا اعدام شد.

احمدی نژاد افزود: رسانه‌های آمریکایی به گونه‌ای تبلیغ می‌کنند که اگر یک خانم در آمریکا اعدام شود چیز خوبی است و اگر در ایران خانمی متهم به قتل شود چیز بدی است.

رئیس جمهور تصریح کرد: من در یکی از مصاحبه‌هایم با یکی از شبکه‌های آمریکایی از مجری برنامه خواستم فهرست 53 زن آمریکایی که در انتظار اعدام هستند را منتشر کند تا مردم آمریکا از این موضوع اطلاع پیدا کنند.

احمدی‌نژاد در پایان به این کنفرانس خبری خاطر نشان کرد: امروز دنیا نیازمند صلح و دوستی است، نیازمند عدالت و مشارکت همگانی بر پایه‌ی صلح و امنیت است و رسانه‌ها نقش مهمی در تحقق این هدف دارند و امیدواریم که همه‌ی رسانه‌ها همواره پیام‌آور صلح و دوستی باشند.