مدیر کل نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری استانی بانک مرکزی با بیان اینکه خرید و فروش وام بانکی خارج از سیستم بانکی انجام می‌شود، گفت: از این پس بانکها برای تبلیغ خدمات جدید خود باید از بانک مرکزی مجوز دریافت کنند.

عباس کمره ای در گفتگو با مهر درباره ممنوعیت خرید و فروش انواع وام از جمله وام مسکن گفت: خرید و فروش تسهیلات بانکی مقوله ای خارج از بانک است، در این ارتباط مکاتباتی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده است تا از تبلیغات موسساتی که نسبت به این کار اقدام می کنند به ویژه در استانها جلوگیری به عمل آید.

فیش حج

مدیرکل نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری استانی بانک مرکزی افزود: چندی پیش در خصوص فیش حج مشکلی ایجاد شد، به نحوی که قیمت فیش حج به چندین برابر مبلغ واقعی آن افزایش یافت، بنابراین با توافق میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان حج و زیارت و سایر مسئولان مربوطه قرار شد که تبلیغات برای خرید و فروش فیش حج ممنوع شود. با اجرای این برنامه در حال حاضر هیچ روزنامه خاصی نسبت به انتشار خرید و فروش فیش حج اقدام نمی کند.

وی با بیان اینکه موضوع خرید و فروش تسهیلات بانکی خارج از بانکها انجام می شود، تصریح کرد: فردی که تسهیلات بانکی به وی تعلق می گیرد، خارج از بانک مثلا در بنگاه معاملات ملکی با توافقاتی وام مسکن را خرید و فروش می کند، اما از لحاظ بانک مرکزی در بخش بانکی هیچ تخلفی صورت نگرفته است.

نظارت بر خرید و فروش وام

کمره ای در ادامه با اشاره به اینکه نظارت بر خرید و فروش تسهیلات از طریق جراید بر عهده دستگاههایی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، بر توقف انتشار تبلیغات مربوط به خرید و فروش تسهیلات بانکی در جراید مختلف بر اساس مکاتباتی که با دستگاههای مختلف صورت گرفته است، تاکید کرد.

وی درباره نحوه برخورد با موسساتی که نسبت به خرید و فروش تسهیلات بانکی اقدام می کنند، گفت: اگر برای بانک مرکزی با بررسی ها محرز شود که سرمنشاء تسهیلاتی که خرید و فروش می شود، بانکی است، حتما مورد رسیدگی قرار می گیرد.

برخورد قانونی با متخلفان

مدیر کل نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری استانی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه برخوردهای قانونی لازم با عوامل دخیل در اینگونه اقدامات صورت می گیرد، گفت: به ویژه اگر بانکی در این خرید و فروش یا واگذاری امتیاز بانکی دخیل باشد، حتما مورد رسیدگی قرار می گیرد و برخوردهای لازم نیز با افراد دخیل، موسساتی که نسبت به خرید و فروش وام اقدام می کنند و بانکها در این مورد صورت می گیرد.

کمره ای خاطرنشان کرد: تسهیلات خرید مسکن به افرادی تعلق می گیرد که در صندوق پس انداز مسکن برای مدت معینی سپرده گذاری کرده باشند، بنابراین اینکه افرادی وام خرید مسکن خود را دریافت می کنند و در خارج از بانک آن را به فرد دیگری واگذاری می کنند، ارتباطی به بانک پیدا نمی کند، اما چنانچه برای بانک مرکزی محرز شود که بانک در این بحث دخیل بوده است قطعا برخوردهای قانونی شدیدی با بانک مربوطه صورت خواهد گرفت.

اوراق مسکن

وی در پاسخ به این سئوال که آیا انتشار اوراق توسط بانک مسکن برای کمک خرید مسکن به منظور کاهش خرید و فروش وام مسکن در خارج از بانک صورت گرفته است؟ گفت: بله، این اوراق دارای مصوبه شورای پول و اعتبار است که طی 3 الی 4 سال گذشته به فروش می رسد.

این مقام مسئول در بانک مرکزی عنوان کرد: هم اکنون تبلیغات برای خرید و فروش این اوراق افزایش یافته و این تسهیلات رسما و قانونا در شعبه بانک مسکن به وی واگذاری می شود، بنابراین مشکلات ناشی از وکالتی بودن وام مسکن و مشکلات حقوقی خرید و فروش آن خارج از چارچوب بانک مسکن از بین می رود.

تبلیغات اغراق آمیز

کمره ای در مورد تبلیغات اغراق آمیز بانکها برای خدمات بانکی و دلسرد شدن مردم در زمان استفاده از آنها با توجه به اینکه از کارآیی لازم برخودار نیستند، اظهارداشت: بانک مرکزی برنامه ای در دست اجرا دارد که بر اساس آن، بانکها قبل از اینکه خدمت جدید خود را از طریق رسانه ها برای مردم اعلام کنند، ابتدا از بخش مطالعات و مقررات بانک مرکزی مجوز لازم را دریافت کنند.

مدیر کل نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری استانی بانک مرکزی تصریح کرد: در مواردی مشاهده شده است که بانکها خدمتی را به مردم معرفی می کنند که در ابتدا تصور می شود که این محصول کارآیی لازم را دارد، اما در زمان اجرا با مشکلات متعددی مواجه می شود، بنابراین پیشنهاد مذکور مطرح شد.