رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر ضرورت مدیریت واردات، گفت: واردات مبل در سال 88 معادل 11 برابر صادرات این کالا بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان فتحی پور امروز دوشنبه در سومین کنفرانس بین المللی تجارت جهانی مبلمان در تهران گفت: در سالی که مقام معظم رهبری سال همت و کار مضاعف نامگذاری کردند، تمامی فعالان اقتصادی باید تلاش مضاعف را سرلوحه کار خود قرار دهند و با افزایش بهره وری به پویایی اقتصادی دست یافته و موانع را از پیش رو بردارند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: باید مجموعه فعالان اقتصادی اقداماتی انجام دهند که صنعت را از انفعال خارج کنند، ضمن اینکه تسهیل فضای کسب و کار آسیب شناسی مشکلات و چالشهای پیش روی این صنعت و انعکاس آنها به مسئولان و در نهایت حل آن گام بعدی برای رونق اقتصادی است.

وی تصریح کرد: مدیریت واردات از سوی تشکلهای تخصصی بحثی حیاتی است، چرا که به عنوان مثال در صنعت مبلمان سال گذشته حدود 100 میلیون دلار انواع مبل وارد کشور شده که این میزان 11 برابر صادرات است.

فتحی پور ادامه داد: این آمارها نشان می دهد که ایران در صنعت مبلمان بیشتر وارد کننده است تا صادر کننده، این در حالی است که نرخهای تعرفه واردات مبل، نرخهای بالایی است و بیش از 50 درصد ارزش این کالا به عنوان حقوق ورودی اخذ می‌شود که به طور قطع قیمت کالا را در داخل برای عرضه به مصرف کننده بالا می برد.

وی خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات پیش روی صنعت مبل در کشور ورود مبلهای وارداتی با کیفیت نامناسب و بدون برخورداری از استانداردهای لازم است که در این میان وارداتی که به صورت منصفانه بدون دامپینگ و با استانداردهای مناسب وارد کشور شود می تواند ایجاد رقابت و افزایش کیفیت تولید داخل را فراهم کند اما ورود کالاهای غیر استاندارد تنها منجر به آسیب به مصرف کننده و تولید کننده خواهد شد.

فتحی پور اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلات صنعت مبل سازی در کشور قیمت تمام شده بالای آن است به نحوی که قیمت هر کیلوگرم  کالای صادراتی در حدود 3.14 دلار بوده در حالی که قیمت وارداتی آن در حدود 2.22 دلار است که این امر نشان دهنده آن است که ما هنوز از نظر قیمت تمام شده نتوانسته ایم به مزیت رقابتی دست یابیم.

وی خاطر نشان کرد: بر کسی پوشیده نیست که فضای کسب و کار همواره با مشکلاتی همراه است و تعداد مجوزهای لازم و هزینه شروع فعالیت اقتصادی بالا است به نحوی که بنگاهها به راحتی نمی توانند منابع مالی مورد نظر خود را از بانکها و موسسات مالی تامین کنند.

فتحی پور گفت: برای رفع این مشکلات اقدامات قانونی متعددی از سوی مجلس صورت پذیرفته که قانون اجرای سیاستهای اصل 44 یکی از این اقدامات است که اجرای صحیح آن می تواند گشایش های اساسی در تسهیل فضای کسب و کار ایجاد کند.

وی ادامه داد: گام بعدی برای اصلاح فضای کسب و کار خنثی کردن توطئه های بین المللی در قالب تحریم است چرا که بر هیچ کس پوشیده نیست هر چند این تحریم ها ملت ایران را قوی تر و کارآزموده تر می کند اما مسئولان و فعالان اقتصادی وظیفه دارند با حفظ روحیه و امید به ادامه فعالیت مسیرهای تازه ای را پیش روی اقتصاد باز کنند.

علی انصاری رئیس انجمن صنفی مبلمان و دکوراسیون نیز با اشاره به رونمایی از منشور صنف و صنعت مبلمان جمهوری اسلامی ایران، گفت: این منشور طرح هنری، صنعتی، فرهنگی، اجتماعی صنعت مبلمان جمهوری اسلامی ایران در دنیا به شمار می رود.

وی افزود: گردش مالی صنعت مبلمان و دکوراسیون در دنیا سالانه 65 میلیارد دلار است که سهم ایران از تولید مبل جهان، یک درصد است.

وی تصریح کرد: صنعت مبلمان و دکوراسیون نخستین صنعت همراه و همگام با سند چشم ‌‌انداز بیست ساله نظام است که تا افق 1404 به تمام اهداف خود خواهد رسید. البته دستیابی به این اهداف، مستلزم حمایت دولت است که باید با با تداوم امنیت اقتصادی و گسترش ظرفیتهای قانونی و خدمات، دستیابی به فرصت‌ها را تسهیل کند.

انصاری از تاسیس موزه ملی مبل ایران خبر داد و گفت: صنعت مبلمان کشور تا 3 سال دیگر در آستانه خودکفایی کامل خواهد بود، چراکه نخستین دوره تحصیل کرده‌های رشته مدیریت صنعت مبلمان و دکوراسیون در آن زمان فارغ ‌التحصیل شده و 3 ضلع مثلث طراحی، تولید و توزیع عادلانه این صنعت کامل خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: کشور ایران به لحاظ وسعت، ثروت، نیروی انسانی و زمین سرآمد همه کشورها است و هیچ کشوری در دنیا مانند ایران از امنیت اقتصادی در سلامت کار برخوردار نیست.

همچنین رامین سمیع نژاد دبیر این کنفرانس گفت: آغاز عملیات احداث بزرگترین شهرک صنعتی تولید مبلمان و دکوراسیون در ماه پایانی سال گذشته، از رویدادهای مهم و تاثیرگذار در صنعت مبلمان است که در فاصله نمایشگاه سال گذشته تا امسال رخ داده است.