دو راس اوریکس عربی (غزال عربی) با حضور رئیس سازمان محیط زیست ایران و وزیر محیط زیست قطر صبح سه شنبه در پارک پردیسان رهاسازی شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس سازمان محیط زیست پیش از ظهر سه شنبه در مراسم رهاسازی دو راس اوریکس عربی (غزال عربی) در پارک پردیسان گفت: طبق توافقاتی که با کشور قطر در حوزه تنوع زیستی و مبادله گونه‌ها داشتیم این دو راس که نر و ماده هستند به ایران منتقل شده و در پارک پردیسان برای انجام مطالعات ژنتیکی رهاسازی شدند.

محمدجواد محمدی زاده افزود: این دو غزال در مقابل دو آهوی ایرانی که هفت ماه پیش به قطر منتقل شده بودند مبادله شدند. این غزالها گونه‌ای هستند که در ایران وجود ندارند و گونه ای در معرض خطر و انقراض محسوب می‌شوند که قطر طبق توافق آنها را به کشور ما منتقل کرده است.

وی افزود: این گونه در کشور فلسطین، عربستان و قطر وجود دارد و به تعداد محدود شاید جمعاً هزار راس در کل دنیا وجود دارد که گونه‌ای به لحاظ زیبایی‌شناختی زیبا و به لحاظ آزمایشی DNA  و ژنتیکی برای ایران حائز اهمیت است.

محمدی زاده افزود: این دو راس به لحاظ شرایط اقلیمی در جنوب ایران برای تکثیر رها می‌شوند. این غزالها به اندازه‌ای در قطر اهمیت دارند که  در بازیهای آسیایی قطر از غزال به عنوان نماد این کشور استفاده شد.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: همکاری بین ما و قطر در موضوع گرد و غبار نیز به شکل جدی دنبال می‌شود. همچنین دو کشور در موضوع کشت مزارع گلخانه‌ای و پرورش گونه‌های پرندگان کمیاب فعالیتهای خوبی دارند.

به گفته وی، یکی از موارد مورد تاکید ما تبادل گونه‌های گیاهی و حیوانی در معرض خطر است که باعث تقویت تنوع زیستی و تکمیل مطالعات ژنتیکی و غنی سازی بنیه‌های زیستی دو  کشور خواهد شد.

وی گفت:‌ خوشبختانه امروز قطر به تعهدات خود عمل کرد و دو راس غزال عربی به ایران فرستاد و مراحل قرنطینه و تشریفات در گمرک طی شده و امروز رهاسازی شده‌اند.

محمدی زاده افزود: امروز ایران مرکز تحولات در حوزه مدیریت گرد و غبار است و تمامی اسناد و قراردادها آماده شده و برای سند نهایی مورد توافق وزیران محیط زیست 4 کشور قرار خواهد گرفت و این موضوع مورد تائید وزیر محیط زیست قطر نیز هست.

عربها برای دیدن آهوان ایرانی صف کشیده‌اند

وزیر محیط زیست قطر نیز در این مراسم گفت: هرچه امروز اتفاق افتاده در چارچوب یادداشت تفاهم همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و دولت قطر بوده و البته این تازه آغاز این فعالیتها است و امیدواریم به مراحل بهتری برسد.

عبدالله عبود المعاذدی تاکید کرد:‌ ما موافقتنامه زیادی در حوزه‌های محیط زیست با ایران داریم که در بحث گرد و غبار و مبادله گونه‌ها با هم به توافق رسیده‌ایم و کار کارشناسی در این زمینه در حال انجام است.

وی در مورد وضعیت دو آهوی ایرانی که 7 ماه پیش به قطر منتقل شده اند گفت: وضعیت آنها بسیار خوب است و شهروندان عرب برای دیدن آنها صف کشیده‌اند و انشاءالله طی ماه‌های آینده خبر زایمان آنها را به شما خواهیم داد.

یکی از این دو راس غزال  5/2 سال و غزال ماده یک سال سن دارد. طول عمر غزالها 20 تا 25 سال است و از ویژگیهای ظاهری آنها می توان به قد آنها اشاره کرد که بین 140 تا 180 سانتیمتر دارد و فاصله دو کتف بین 90 تا 120 سانتیمتری و وزن آنها بین 100 تا 120 کیلو است.