مدیرعامل انتشارات امیرکبیر احیای آثار چاپ قدیم را یکی از راههای مبارزه با نشر غیرقانونی کتاب دانست.

احمد نثاری، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تعداد زیادی از سوداگران نشر زیر زمینی تنها با انگیزه های اقتصادی وارد بازار نشر غی قانونی می شوند و علاقه ای به فعالیتهای فرهنگی ندارند. این افراد حقوق انکار نشدنی ناشران رسمی را نادیده می‌گیرند.

وی افزود: البته افراد دیگری هم هستند که با انگیزه های سیاسی و فرهنگی وارد این عرصه می شوند. در واقع کتاب هایی را که نکات منفی و مضر دارند منتشر می کنند و به صورت غیررسمی به فروش می رسانند. این افراد قصد فرار از حیطه نظارت نظام را دارند و کتاب هایشان شامل آثار ضاله‌ای است که در دراز مدت مشکل فرهنگی ایجاد خواهد کرد.

نثاری ادامه داد: هر دو گروه از نظر بنده یکسان هستند و جامعه باید در مقابل آن ها واکنش نشان دهد. چه آن ها که قصد تضییع حقوق ناشران را دارند و چه آن ها که می خواهند ذهن جامعه را درگیر مسائل انحرافی کنند، باید مورد نظارت قانون قرار گیرند.

وی  توزیع کتاب های غیررسمی را در حال افزایش توصیف و تصریح کرد: دلیل افزایش این کتاب ها این است که جامعه روشنفکر ما کتابخوان تر از گذشته شده اند و به همین دلیل نشر زیرزمینی هم به صورت موازی با نشر رسمی کالای بیشتری تولید می کند.

مدیرعامل انتشارات امیرکبیر رواج کتاب های غیر رسمی را مختص ایران ندانست و تأکید کرد: در هر کشوری برای نشر خطوط قرمز وجود دارد و به همین دلیل سودجویان نیز اقدام به انتشار غیر قانونی کتاب در کشور خود می کنند. از سوی دیگر این پدیده نامبارک شامل تمام کالاهای فرهنگی است. از جمله این کالاها فیلم است که متأسفانه اوضاع انتشار غیر قانونی آن بدتر از کتاب است و ضرر زیادی را متوجه فیلمسازان کرده است.

نثاری در مورد پیگیری سوء استفاده های سودجویان از کتاب های منتشر شده گفت: اگر موردی از افست غیرقانونی کشف شود آن را از طریق مراجع قانونی پیگیری می کنیم و گاهی هم از این طریق نتایج مفیدی به دست آمده است. در واقع به مرکز خریدی که کتاب غیر رسمی را فروخته است اعلام شده است که در این مورد قانون را رعایت کند و تنها کتابهای اصیل را به فروش برساند.

وی در ادامه به راهکارهای مبارزه با کتاب های افست اشاره کرد: باید مجموعه عوامل دست به دست هم دهند تا مشکل به صورت ریشه ای حل شود. باید در درجه اول ناشرین در جهت چاپ آثار مفید و مناسب اقدام کنند. عوامل نظارتی نیز باید بیش از گذشته فراگیر شود. باید گفت در حیطه عمومی جامعه نیز باید کار فرهنگی انجام شود تا مردم از کتاب های زیر زمینی استقبال نکنند.

این ناشر نقص قوانین را یکی از عوامل مهم برای سودجویی دانست و تشریح کرد: ساحت کتاب بسیار مقدس و قابل احترام است اما ما در قوه مقننه قانون محکمی نداریم که به طور صریح تکلیف این تخلف را روشن کند و مجازات آن را شرح دهد.

 نثاری سیاست های تازه نشر امیرکبیر برای پاسخ گویی به نیاز بازار و جلوگیری از سوء استفاده مجرمین را  اینگونه شرح داد: اگر کتابی خواهان داشته باشد آن را چاپ می کنیم و در اختیار علاقه مندان قرار می دهیم. در سال های گذشته سیاست کاری امیرکبیر به گونه ای بود که تلاش می شد کتاب های تازه تولید و به مخاطب عرضه شود. به همین دلیل ممکن است نسخه هایی از آثار این انتشارات در بازار نایاب شده و زمینه را برای سوء استفاده دیگران فراهم کرده باشد.

او ادامه داد: از سال گذشته و پس از حضور بنده، در نشر امیرکبیر نسبت به احیای آثار قدیمی اهتمام ویژه ای صورت گرفت. به همین منظور بسیاری از کتاب های چاپ قدیم تجدید چاپ شد و در اختیار علاقه مندان قرار گرفت.

نثاری در پایان چند نمونه از این آثار را نام برد: در همین راستا بیش از 60 عنوان از رمانهای قدیمی بازبینی و احیا می‌شود. بخش عمده ای از آثار عبدالحسین زرین‌کوب  نیز به صورت مجموعه وارد بازار خواهد شد.