رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش کشور گفت: پسران 5/1 برابر در منزل، چهار برابر در حوادث ترافیکی و در فعالیتهای ورزشی بیش از سه برابر دختران دچار آسیب می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا معصومی سه شنبه در نشست روز جهانی کودک با اعلام اینکه کودکان جز آسیب پذیرترین افراد در حوادث و سوانح به شمار می روند افزود: بررسیها نشان داده که پسران بیش از دختران تحت تاثیر این حوادث هستند.

وی در ادامه تاکید کرد: به طور کلی پسرها بین 5/1 تا 7/14 بیشتر از دخترها در معرض خطر حوادث هستند که برخی ازاین حوادث به  دلیل تفاوت در نوع فعالیتها و بازیهای پسرانه ، تفاوتهایی که والدین در سرپرستی پسران قائل هستند و اشتغال بیشتر کودکان و نوجوانان پسر در خارج از خانه  رخ می دهد.

رئیس مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به الگوی اپیدمیولوژیک رخداد حوادث در کودکان و نو جوانان زیر 19 سال تاکید کرد: 2/28 درصد حوادث رخ داده برای آنان ترافیکی، 5/13 درصد ناشی از سقوط ، 8/3 درصد ناشی از خشونت، 8/3 درصد ناشی از خودآزاری، 1/5 درصد به علت مسمومیت، 1/6 درصد به علت سوختگی ناشی از آتش و 1/28 درصد ناشی از ضربه و برخورد با اجسام است.

معصومی اضافه کرد: در ایران نظام مراقبت راه‌اندازی شده است و تقریبا 42 درصد حوادث برای افراد زیر 19 سال در منزل رخ می‌دهد، 6/39 درصد در معابر ترافیکی، 4/3 درصد حوادث در اماکن شغلی، 9/2 درصد در اماکن آموزشی، 7/2 درصد در اماکن عمومی، 9/3 درصد در مکان‌های نامشخص و4/2 درصد در سایر مکان‌ها رخ می‌دهد.
 
وی با اشاره به طرح جامعه «ایمن» در ایران یادآور شد: این مورد یک بحث کلان کشوری است که از سال 75 در قالب طرح پایلوت در 5 شهرستان از جمله کاشمر شروع و سپس شهرداری تهران در سال 86 آن را آغاز کرد و اداره به همین نام در اورژانس کشور راه‌اندازی شده است که در آن فعالیت‌های سازمان‌های مختلف در شهرستان‌ها هماهنگ می‌شود و بر فعال کردن استانداری‌ها و فرمانداری‌ها تمرکز ‌کرده‌اند.
 
معصومی ادامه داد: با تلاش شهرداری تهران با عنوان نخستین کلانشهری که به سمت جامعه ایمن حرکت کرده است، این امر محقق شده است. به گونه‌ای که تمام تهران جزو این برنامه قرار گرفته و تا انتهای سال 1390 تهران را به عنوان نخستین کلانشهر ایمن در جهان معرفی می‌کنیم.