خرم آباد - خبرگزاری مهر: سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با اشاره به وجود بین 50 تا 80 کمپ ترک اعتیاد غیرمجاز در این استان از ادامه فعالیت این کمپها با پذیرش 30 هزار معتاد خبر داد.

اردشیر شیخ آزادی در حاشیه جلسه شورای مواد مخدر استان در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد در سخنانی اظهار داشت: در حال حاضر مطابق برآوردهای صورت گرفته بین 50 تا 80 کمپ ترک اعتیاد در لرستان فعالیت دارند که از این تعداد تنها شش کمپ دارای مجوز قانونی هستند.

وی با تاکید بر اینکه بقیه کمپهای یاد شده بدون مجوز در حال فعالیت هستند، عنوان کرد: مطابق قانون کمپهای ترک اعتیاد باید از سوی بهزیستی دارای مجوز و تحت نظارت باشند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با تاکید بر اینکه وجود کمپهای ترک اعتیاد در استان ضرورت دارد، یادآور شد: ولی فعالیت این کمپها باید قانونمند و تحت نظارت باشد.

شیخ آزادی با اشاره به بررسیهای کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه، خاطرنشان کرد: مطابق پیگیریهای انجام شده برآورد می شود که کمپهای ترک اعتیاد غیرمجاز و مجاز در مجموع در استان طی سال گذشته بیش از 30 هزار معتاد را تحت پوشش قرار داده اند.

وی خواستار ساماندهی کمپهای ترک اعتیاد غیرمجاز در سطح استان شد و بیان داشت: فعالیت بدون ضابطه این کمپهای ترک اعتیاد موجب می شود که در برخی موارد برای درمان افراد معتاد از مسیرهای درمانی صحیح استفاده نشود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان به روشهای درمانی خودسرانه در کمپهای ترک اعتیاد اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه کمپهای ترک اعتیاد مورد اقبال معتادان قرار می گیرد ساماندهی و رتبه بندی این کمپ ها از ضروریات است.

شیخ آزادی ساماندهی کمپها را لازمه شفاف سازی در این عرصه دانست و خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با ساماندهی این کمپها پیگیری اهداف بهداشتی و درمانی نیز برای دانشگاه علوم پزشکی ممکن خواهد شد.

عکس تزئینی است

وی با یادآوری اینکه در مورد معتادان تزریقی بحث بیماریهای واگیردار مطرح است، یادآور شد: در صورت استقرار کمپهای ترک اعتیاد مجاز فرصت غربالگری بیشتری برای کارشناسان این دانشگاه فراهم خواهد شد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان در ادامه سخنان خود به پیگیریهای این دانشگاه در زمینه درمان و پیشگیری از اعتیاد اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر 31 مرکز فعال برای درمان دارویی معتادان در سطح استان فعال است که از این تعداد 25 مرکز به صورت خصوصی فعالیت دارند.

شیخ آزادی ادامه داد: در طول سال گذشته 19 هزار و 843 نفر در این کمپها تحت درمان دارویی قرار گرفته اند.

به گزارش مهر، این سخنان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان در حال مطرح می شود که پیش از این نیز سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی استان لرستان از رشد قارچ گونه مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد در این استان خبر داده و گفته بود: متاسفانه گزارشات و مراجعات مکرری به سازمان بهزیستی داریم که در این کمپها مواردی مانند کتک کاری، ضرب و شتم، دستگیری و موارد خلاف قانون انجام می گیرد.

شجاع کرمی در مورد آمار کمپهای غیرمجاز در سطح استان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: با توجه به اینکه این کمپها به صورت مخفی فعالیت دارند آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد.

وی با اشاره به آمار ارائه شده توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر استان، خاطرنشان کرد: مطابق این آمارها در حال حاضر 66 کمپ ترک اعتیاد در استان فعالیت دارند که تنها شش مرکز از این تعداد دارای مجوز هستند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی استان لرستان با اشاره به برخی مشکلاتی که در زمینه کمپهای غیرمجاز وجود دارد، یادآور شد: متاسفانه به دلیل عدم نظارت بر این کمپها موارد مختلفی از شکایات تاکنون از سوی مردم ارائه شده است.

کرمی با بیان اینکه برخی از کمپهای غیرمجاز در این استان، خود اقدام به دستگیر کردن افراد معتاد و حتی به زنجیر بستن این افراد می کنند، افزود: ما در برخی موارد مراجعه کننده هایی داریم که تمام بدنشان کبود شده است.