استاد فلسفه دانشگاه آکسفورد و فیلسوف اخلاق معاصر معتقد است که شادی از سنخ مفاهیمی نیست که برای درک آن نیاز به درک مفهوم متضاد آن باشد و می‌توان وجودی با صفت شاد را بدون اینکه ناراحتی را تجربه کرده باشد تصور کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، راجر کریسپ استاد فلسفه دانشگاه آکسفورد در گفتگو با سایت "پرسش از فیلسوفان" به طرح دیدگاه خود درباره مفهوم شادی پرداخته و به پرسشهایی چون آیا برای درک مفهوم شادی نیاز به درک مفهوم متضاد آن هست و آیا شادی برای کسی که لحظه‌های "ناشاد" را تجربه نکرده باشد معنا دارد پاسخ داده است .

کریسپ معتقد است که شاد بودن تنها در یک زمینه و بستر کلامی تعریف نمی‌شود. شاد بودن مفهومی نیست که از رهگذر وجود متضادش قابل تبیین باشد. او می‌گوید برخی مفاهیم از رهگذر وجود نوعی دوانگاری زبانی قابل تبیین هستند و این در حالی است که شادی از این سنخ نیست.

 برخی افراد معتقدند که شادی برای کسی معنی خواهد داشت که تجربه‌ای از ناراحتی و "ناشاد" بودن داشته باشد. به عبارت دیگر احتمال شادی زمانی متصور خواهد بود که احتمال و امکان ناشاد بودن نیز وجود داشته باشد.

کریسپ معتقد است که امکان و احتمال شادی حتی اگر هیچ امکان و احتمالی از ناشاد بودن در عمل وجود نداشته باشد، وجود دارد. تصور اینکه شخصی که تجربه‌ای از ناراحتی و ناشادی ندارد، شاد باشد دشوار و بعید نیست. شاد زیستن برای کسی که حتی لحظه‌ای ناراحتی در زندگی خود نداشته است قابل تصور و محتمل است.

می‌توان وجودی را تصور کرد که در عین اینکه قادر به ناشاد بودن نیست بتواند شاد زندگی کند. تصور و تلقی ما از خداوند می‌تواند دلیلی بر این مدعا باشد.