سهراب رمضان پور در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس، با اشاره به اینکه از 69 شرکت مشاوره ای تنها 58 شرکت فعال هستند، اظهارداشت: مهمترین اهداف جهاد کشاورزی از ایجاد شرکتهای خدمات مشاوره ای فنی و مهندسی، ارتقاء بازده تولید محصولات کشاورزی به صورت کمی و کیفی، خصوصی سازی و کاهش تصدی گری بخش دولتی، فراهم نمودن زمینه اشتغال و بکارگیری فارغ التحصیلان بخش کشاورزی در مزارع و واحدهای تولیدی و تسریع در انتقال یافته های جدید علمی به بخش کشاورزی است.
وی با بیان اینکه در راستای اعمال سیاست خصوصی سازی و برون سپاری فعالیتهای دستگاههای اجرایی 20 مورد از فعالیتهای جهاد کشاورزی در هرمزگان به شرکتهای خدمات مشاوره ای فنی و مهندسی واگذار شده افزود: باقیمانده فعالیتهایی که در بخش جهاد کشاورزی قابل واگذاری است به این شرکتها واگذار می شود.
رمضان پور با اشاره به اینکه 174 نفر از فارغ التحصیلان بخش کشاورزی در سراسر هرمزگان به فعالیت در این شرکتها مشغول هستند، ابرازداشت: علاوه بر تعداد یاد شده بیش از 150 نفر کارشناس بیکار نیز در فصول زراعی در قالب این شرکتها در واحدهای تولید محصولات کشاورزی به ارائه خدمات به کشاورزان می پردازند.
وی اظهارداشت: به منظور افزایش نظارت بر شرکتهای مشاوره ای 30 کمیته استانی و شهرستانی با تشکیل اکیپهای نظارتی بر عملکرد شرکتها ناظر هستند.
مدیر ترویج جهاد کشاورزی هرمزگان در خصوص مشکلات پیش روی شرکتهای خدمات مشاوره ای در بخش خصوصی خاطرنشان کرد: وابستگی به اعتبارات دولتی، عدم توانایی این شرکتها برای برقراری ارتباط موثر با کشاورزان و کمبود نقدینگی و ضعف بنیه مالی و ضعف توان فنی و تجربه از جمله مشکلاتی است که این شرکتها با آن مواجه هستند.
به گفته وی، از جمله اقداماتی که جهاد کشاورزی استان هرمزگان برای بر طرف کردن مشکلات این شرکتها انجام داده عضویت آنها در قالب صندوق توسعه کشاورزی در راستای تقویت بنیه مالی این شرکتها وعدم نیاز این شرکتها برای ارائه وثیقه به سیستم بانکی، پیشنهاد حذف پهنه بندی و انجام کار بر اساس مناقصه در سطح مراکز به منظور ایجاد رقابت و افزایش توانمندی این شرکتها و برگزاری آموزشهای تخصصی ویژه کارشناسان خواهد بود.