معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه توسعه علوم انسانی با رشته های میان رشته ای امکان پذیر است، گفت: متاسفانه از 230 رشته بین رشته ای 180 رشته معطل تصویب در شورای عالی برنامه ریزی و شورای گسترش هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر غلامرضا خواجه سروی در نشست خبری چهارمین جشنواره بین‌المللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی در محل وزارت علوم افزود: از اقدامات مهم وزارت علوم تدوین رشته های کاربردی و میان رشته ای بوده به طوریکه 230 رشته در دوره های ارشد و دکتری تدوین شده و از این میان تنها 50 رشته تصویب شد.

وی گفت: در صورت تصویب این رشته های میان رشته ای، تحول مهمی در علوم انسانی رخ می دهد و حجم بیکاران این حوزه کاهش می یابد چرا که بیشترین بیکاران دانشگاهی از میان علوم انسانی هستند.
 
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم امیدآفرینی در میان دانشجویان و اساتید علوم انسانی را از مهمترین اهداف جشنواره فارابی برشمرد و گفت: اساتید و دانشجویان علوم انسانی از احساس پوچی خارج می شوند و احساس می کنند که سودمند هستند.
 
وی با ابراز تاسف از قطع بودن ارتباط میان علوم انسانی و نیازهای جامعه یادآور شد: یکی از مشکلات ما در علوم انسانی این است که بسیاری از طرح ها و پایان نامه های این حوزه خاک می خورد در حال حاضر ارتباط میان علوم انسانی و نیازهای جامعه قطع است و تنها به کمک رشته های میان رشته ای این موضوع تاحدی جبران می شود.
 
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم درباره تاثیر آثار جشنواره فارابی در تغییرات سرفصلهای آموزشی در علوم انسانی گفت: اساتید ما بر اساس سرفصلهای آموزشی درس نمی دهند، اساتید خود را مجتهد می دانند و سرفصل تنها یک نقشه راه است. در آموزش علوم انسانی دو نکته مهم است یکی تربیت علمی، فرهنگی و اعتقادی استاد و دیگری درسی که برای تحقیق و
پژوهش به دانشجویان معرفی می کند.
 
وی با اشاره به اینکه توجه به علوم انسانی و تقویت آن از دولت نهم جدی گرفته شد، افزود: تا آن زمان بسیاری از علمای علوم انسانی در دانشگاهها حضور داشتند و با اینکه از نظر محتوایی و دانش مراتب ارتقا را طی کرده بودند نمی توانستند مقالات خود را چاپ کنند اما در سالهای اخیر به دلیل اهمیت به علوم انسانی، سه کار مهم در این حوزه انجام گرفت.
 
خواجه سروی از تشکیل کارگروه ویژه علوم انسانی در کمیسیون نشریات کشور برای توجه به نشریات علمی - پژوهشی و علمی - ترویجی خبر داد و گفت: این موضوع موجب شده است که نسبت به سایر حوزه ها زمینه ارتقای دانش پژوهان علوم انسانی فراهم شود.
 
وی همچنین از تشکیل هیئت ممیزه ویژه علوم انسانی در وزارت علوم خبر داد و گفت: این هیئت ممیزه وظیفه پرونده های اساتید علوم انسانی را در دانشگاههایی که هیئت ممیزه مرکزی ندارند را برای ارتقا بررسی کند همچنین تغییرات آیین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی گام اساسی در توجه به علوم انسانی است.
 
معاون فرهنگی وزارت علوم به آثاری که به این دوره از جشنواره فارابی ارسال شده، اشاره و خاطرنشان کرد: این جشنواره مورد توجه ایران شناسان و اسلام شناسان بسیاری قرار گرفته و آثاری که ارسال کرده اند نشان دهنده توجه جدی به موضوع ایران است تا حدی که در آثار ایرانی این توجه به این شکل نبوده است.
 
وی هدف جشنواره فارابی را تقدیر از آثار فاخر علوم انسانی برشمرد و گفت: جشنواره فارابی به آثاری اهمیت می دهد که از نظر مبانی مایه دینی و بومی بیشتری دارند همچنین آثاری که به سمت کاربردی شدن علوم انسانی حرکت می کنند نیز اهمیت دارد.
 
خواجه سروی جشنواره فارابی را عبور از ترجمه صرف دانست و گفت: رفتن به سمت کارهای تولیدی و تحقیقاتی که جنبه کاربردی داشته باشند و مشکلاتی از مشکلات مردم را حل کنند، مورد توجه قرار می گیرند.
 
دبیر چهارمین جشنواره بین المللی فارابی با اشاره به تقدیر از برگزیدگان چهارمین دوره جشنواره فارابی اظهار داشت: در این دوره نیز مطابق سنت هر سال میزبان ریاست جمهوری هستیم و از دو گروه افراد برتر و پیشکسوتانی که در گذشته اند تقدیر می شود.
 
وی درباره هزینه جشنواره فارابی در دوره گذشته و هزینه چهارمین دوره خاطرنشان کرد: در دوره سوم 500 میلیون تومان هزینه جشنواره و جوایز افراد برتر شد و به نظر می رسد امسال در صورت پرداخت نقدی جوایز هزینه دوره چهارم جشنواره حدود 580 میلیون تومان شود. در صورتی که جوایز به صورت گرانت پژوهشی باشد هزینه جشنواره تا یک میلیارد تومان افزایش می یابد.
 
خواجه سروی با اشاره به تولد حضرت معصومه (س)، از ابلاغ بخشنامه به دانشگاهها به منظور گرامیداشت هفته کرامت خبر داد و گفت: در این بخشنامه به دانشگاهها اعلام شده است که با همکاری اداره ارشاد استانها هفته کرامت را از روز تولد حضرت معصومه (س) تا حضرت امام رضا (ع) برنامه های فرهنگی متعددی برگزار کنند.