استاد فلسفه گروه فلسفه سمنان درباره خوانش متون علوم انسانی معتقد است که همیشه باید با دید تردید و انتقادی متون علوم انسانی را بخوانیم.

دکتر عظیم حمزئیان در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اینکه متون علوم انسانی را با توجه به چه قواعدی باید خواند و آیا کدهای خاصی برای خوانش متون رشته خود دارید گفت: در خواندن و قرائت متون علوم انسانی باید توجه زیادی به منبع تولید کننده آنها داشت. سیستمی که این اطلاعات تولید شده‏اند بواسطه اینکه انسانها در مکانهای مختلف با توجه به مکتبها و اندیشه‎های مختلف تعابیر و تعریفهای متفاوتی دارند تأثیر زیادی در نوع علوم تولید شده در علوم انسانی دارند.

وی افزود: از این جهت همیشه باید با یک دیده تردید و احتمال اینکه این اندیشه‏ها با پاسخهایی که ما مورد نیاز و انتظارش را داریم سازگار نباشد این علوم را خواند. کدهایی که در خواندن متون علوم انسانی است کدهایی است که با توجه به ارزشها و مذهب و تاریخ انسانها و همچنین پیشینه کشورمان است که باید آنها را مورد مطالعه قرارداد و اگر پاسخهای داده شده با توجه به این کدها سازگار باشند می‏شود آن پاسخها را تا حدی مورد توجه قرارداد.

این استاد فلسفه گروه فلسفه سمنان در مورد اینکه آیا متون رشته خود رابیش از چند بار مطالعه می‎کنید هم اظهارداشت: بله من با توجه به اینکه در حوزه فلسفه هستم هم بخاطر دشواری مباحث و مفاهیم فلسفی و همچنین بخاطر اینکه تسلط بر تحلیل آنها پیدا بکنم ناگزیرم که آن متون را چندین بار مطالعه کنم.

این مدیرگروه فلسفه ادیان دانشگاه سمنان در مورد اینکه یادداشتهای شما از متون مطالعه شده چگونه هستند نیز گفت: من از چند سال پیش با نحوه آموزش صحیح فیش‌برداری تلاش کردم هرکتاب یا متنی را که مطالعه می‏کنم به نحو علمی و کلاسیک فیش‌برداری کنم و آنها را دسته بندی و موضوع بندی کنم و همین شیوه و کار را به دانشجویان خودم هم یاد داده و می‏دهم.