اهواز - خبرگزاری مهر: داور بیست و دومین جشنوار تئاتر استان خوزستان گفت: خروجیهای این جشنواره ها باید جمع بندی و آسیب شناسی شود و بر این اساس برای حرکت و گام بعدی خود را تجهیز کنیم.

حسن رونده در حاشیه این جشنواره در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز اظهار داشت: باید برای مقوله جشنواره تعریف داشته باشیم و همانطور که در ستاد برگزاری جشنواره فراخوان تهیه می کنیم و در فراخوان مقدمه، موضوع و اهداف داریم، این موارد نیز باید در جشنواره تعریف شود که از جشنواره اول تا به امروز به چه مسیری باید برسیم و چه چیزی را ارزیابی کنیم.

وی افزود: باید مشخص شود مطالباتمان از این جشنواره چیست و آیا به اهداف خود رسیده ایم یا فاصله گرفتیم.

این کارگردان و مدرس تئاتر با بیان اینکه در جشنواره باید پتانسیلهای موجود را ارزیابی کنیم و ذائقه مخاطب را تشخیص دهیم، اضافه کرد: باید ببینیم ذائقه مخاطب در کدام جهت است و این پدیده اجتماعی را با باور شعار تئاتر برای همه، در راستای نیازهای مخاطبین ساماندهی کنیم.

رونده تصریح کرد: مقوله تئاتر با توجه به رسالتی که بر دوشش است اطلاع رسانی می کند و برای جامعه اجتماعی، مدنی ما شرایطی را به وجود می آورد که به وسیله این شرایط وضعیتها، خواسته ها، مطالبات و ضعفها را می توانیم به افرادی که دست اندر کار مقوله فرهنگی هستند، منتقل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: خود تئاتر در روح و ذاتش این پتانسیل را دارد که نسبت به موقعیت موجود اعتراض خود را بیان کند به طوری که اگر روحیه اعتراض را از نمایش خارج کنیم به یک پدیده کاملا بی هویت تبدیل می شود.

این داور تئاتر با اشاره به اینکه باید ببینیم در جشنواره های گذشته چه پژوهش، تحقیق، آسیب شناسی و نیازسنجی صورت گرفته، ادامه داد: باید به این موضوع توجه شود که جشنواره ها چه تاثیری داشته و چه بخشی از این نیازها و پژوهشها در اختیار مخاطب قرار گرفته است.

وی اظهار امیدواری کرد: برای جشنواره بیست و سوم این موارد به دغدغه ای تبدیل شود و بتوان این دغدغه ها را به سمت میز افراد برنامه ریز فرهنگی منتقل کرد.

رونده، نقش پژوهش، مطالعه و آگاهی نسبت به نیاز اجتماعی مردم را در مرحله اول جزو ضروریات تئاتر دانست و گفت: اگر کارگردانان به این سمت هدایت شوند به طور قطع می توانند آثاری خلق کنند که تاثیر گذار باشند.

وی مشکل تئاتر استان را سخت افزاری، نیاز سنجی و برنامه ریزی برای افق سالهای بعد عنوان کرد و افزود: مدیران فرهنگی استان باید بدانند سالهای آتی به کجا می خواهند برسند و افقی را برای خود و استان ترسیم و برای این مهم برنامه ریزی دقیقی کنند ضمن اینکه توجه به نیروهای جوان و خلاق موجود در شهرهای استان ضروری است.