به گزارش خبرگزاری مهر، این مهمانان از کشورهای مختلف جهان برای حضور در جشنواره فیلم کوتاه به ایران سفر کردند.
*عبدالطیف احمد: متولد 1950 افغانستان است. وی دارای مدرک مهندسی از دانشکده پلی تکنیک کابل است و در سال 1975 آریانا فیلم را تاسیس کرد و به ساخت تیزر تبلیغاتی در زمینه صنعت افغانستان، نگارش فیلمنامه، کارگردانی و فیلمبردانی چند فیلم بلند سینمایی در آنجا پرداخت. احمد علاوه بر فیلمسازی سابقه فعالیت به عنوان رایزن فرهنگی افغانستان در تاجیکستان، تاسیس آریا فیلم در مسکو و رئیس مرکز فرهنگی در سفارت افغانستان در مسکو را دارد و در حال حاضر نیز مدیر موسسه افغان فیلم است.
*احمد رشوان: متولد اسکندریه، مصر، کارگردان، فیلمنامه نویس و تهیه کننده فیلمهای کوتاه، مستند و یک فیلم بلند است.
* آنتون ریباس: ساکن فرانسه و از مخالفان رژیم صهیونیستی است. وی به دلیل مواضع ضد صهیونیستی و سخنرانیهای منتقدانه خود در مخالفت با رژیم صهیونیستی شهرت دارد. او در سال 2010 به دعوت دانشگاه تهران، دانشکده مطالعات بینالملل یکی از سخنرانان آن گردههمایی با موضوع ضد اسرائیلی و لابی صهیونیست در فرانسه و اروپا بود.
*کارمن مارکز: متولد اسپانیا، کارگردانی صاحب نام و فیلمسازی است که همراه با راشد رضوان در جهت گسترش هنر فیلمسازی در میان جوانان اسپانیای نقش دارد. وی هم اکنون در مؤسسه رسانهای نخل به فعالیت میپردازد.
*دانیل هنری نیالوسی: متولد تانزانیا و مدیر جشنواره بینالمللی فیلم زنگباراست. این جشنواره بزرگترین جشنواره فیلم، موسیقی و هنر در شرق آفریقا است که سعی در گردآوری استعدادهای جوان از سراسر دنیا را دارد.
*اهمان یوخن: دارای مدرک دکترا، فارغ التحصیل آکادمی هنر در زمینه گرافیک و انیمیشن است. وی در جشنوارههای متعدد بینالمللی به عنوان انیماتور حضور داشته و در جشنواره بین المللی انیمیشن اشتوتگارت آلمان و استدیوهای مختلف ساخت انیمیشن به عنوان نویسنده و کارگردان، تهیه کننده تلویزیونی و بازرگانی فعالیت کرده است .
* لووس آیریش هانه لُر: مدرس و مسئول بخش آموزش و پرورش کودکان در موسسه ی ولکشُخشوله وی اس اچ اشتوتکارت است. وی مدیریت جشنواره فیلم کودکان اشتوتکارت نیز را در کارنامه شغلی خود دارد و به همراه همسر خود اهمان یوخن، سالهاست در زمینه رسانه مشغول به فعالیت است.
*عباس آرناووط: موسس و مدیر جشنواره فیلم کوتاه الجزیره و مدیر شبکه ماهواره ای الجزیره در سالهای 1997 تا 2000 و 2005 تا 2007.مدیر مرکز تولیدات شبکه ماهواره ای الجزیره در سال 2004 و 2005.رئیس بخش تولیدات شبکه ماهوارهای الجزیره بین سالهای 1996 تا 2002.مدیر بخش برنامه ریزی تلویزیون اردن بین سالهای 1993 تا 1996.کارگردان مستقل فیلمهای متعدد از 1993 تا 1980.
*هانس یوآخیم اشلیگل: متولد 26 ژانویه سال 1942 است. وی محقق و پژوهشگر در زمینههای زبان آلمانی و اسلاوی، فلسفه و فیلم شناسی در مونستر، گاتینگن، بوخوم و مونیخ است.
*مهین ضیاء: فارغ التحصیل روزنامه نگاری و ارتباطات جمعی از دانشگاه دریک ، آمریکا در سال 1996 است. وی در نویسندگی ، تدوینگری و فیلمبرداری در چندین پروژه فیلمسازی در پاکستان مشغول بوده است .
*خرگه عمر الازابل رودریگرزدر: متولد 1960 کوبا. مقام کارگردانی بیش از 100 فیلم مستند در کوبا و دیگر کشورها ساخته است. وی طی سالهای 1997 تا سال2003 رئیس منطقه ای شبکه برنامه سازی HDV مستقر در مکزیکو سیتی بوده است .از سال 2003 تا 2010 مدیرکل شرکت برنامه سازی موندولاتینو و استودیو تلویزیون هاوانا بود. او به عنوان استاد در چندین دانشگاه کوبا و مکزیک وهمچنین به عنوان سخنران در آلمان و فرانسه دعوت شده است.
*وین کولز جین: تهیهکننده، نویسنده و کارگردان برنامه های مستند و برنده جوایز متعدد بینالمللی است. وی دارای تحصیلات تکمیلی در سه زمینه مطالعات رسانه، هنرهای تجسمی و نمایشی است. فیلم های او انسانیت را در سطوح بین المللی به تصویر میکشاند و مخاطبین را درحوزه فرهنگ ها و ملت ها درگیر میکند.
*آبیشک پاتاک: متولد پونجاب، هندوستان است. وی کار خود را از سن 17 سالگی شروع کرد. وی در اولین فیلم خود "اومکارا" به عنوان مجری طرح فعالیت داشت. قبل از فیلم خود "یک قطره" به عنوان دستیار کارگردان در در فیلمهای "بیداری"، "سیگارکشیدن ممنوع" و... همکاری داشته است.
*آیلتون فرانکو جونیور: متولد برزیل تهیه کننده و مدیر جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه ریو دوژانیرو میباشد. این جشنواره، جشنوارهای رقابتی برای فیلمهای 16 و 35 میلیمتری است که سالانه در ماههای اکتبر یا نوامبر و حداقل در سه سالن در ریودوژانیرو برگزار میشود.
*آساکو کاگیاما: مستند ساز و خبرنگار. وی کار خود را بعنوان گزارشگر و گوینده از فیلم "تفنگداران، به خانه بروید" آغاز کرد فیلمی که در آن مصائب و مشکلات مردم، در مواجهه با پایگاههای نظامی آمریکا در ژاپن و کره جنوبی را به تصویر میکشد.
او سپس شروع با ساخت فیلمهای مستند در مقام تهیه کننده و گزارشگر با همکاری فوجیموتو یوکیهیسا بعنوان کارگردان به کار خود ادامه داد. پس از دو سال از شروع فعالیتش در آمریکا، فیلم "خدا، به داد آمریکا رسد" را در سال 2008 ساخت. از دیگر کارهای او "یک شلیک، یک جنایت" و "خدا، به داد آمریکا رسد" در سال 2010 می توان نام برد.
*کریستین ریچه: دارای مدرک پیشرفته حقوق اجتماعی و شاعر و تهیه کننده مستقل است. وی 12 سال پیش برای اولین به ایران سفر کرد و در آن زمان تصویر برداری فیلم مستندی درباره ابوالفضل جلیلی، کارگردان ایرانی را کلید زد.
*کلودیو موفا: متولد رم، ایتالیا، پروفسور تاریخ روابط بینالملل و مؤسسات آفریقایی و آسیایی در دانشگاه ترمو میباشد. وی تحقیقات زیادی در زمینههای مختلف انجام داده است و کتابهای زیادی از جمله “مشکل حال حاضر مهاجرتهای بینالملل” منتشر کرده است.
*دانیل گارسیو آیسیدو:متولد 1974 مادرید است. وی فارغ التحصیل رشته تدوین برنامه در سطح مدرک کارشناسی ارشد از موسسه تصویری مادرید است.
*اهلیمانا کاتیکا: وی تدوینگر بخش برنامههای برون مرزی صدا وسیمای بوسنی و هرزگوین است.
*ژان پل پاولز: متولد 1956، در لئوین بلژیک است. وی سالهای متمادی که در عرصه رسانه فعالیت میکند در جشنوارهها و رویدادهای گوناگون رسانه ای حضور داشته است. او در حال حاضر سمت مدیر عامل موسسه رسانههای اروپایی و آکادمی مدیریت رسانه را بر عهده دارد.
*کاتیا مالاتستا: متولد ایتالیا، مدیر جشنواره فیلم مذهب امروز میباشد. این جشنواره از سال 1997 که بصورت سیار میباشد به دیالوگی میان سینما و مذهب اختصاص داده شده است و در شهر ترنتو در کشور ایتالیا برگزار میشود.
*لساد جموسی: متولد 1957 تونس- دارای دکترای ممتاز سینما و تئاتر از جمله سوابق هنری، مدیریتی و فیلمسازی او می توان به تدریس زبان فرانسه، دستیاری آموزش در موسسه عالی هنرهای دراماتیک، استادیار، مدیر آموزش و مطالعات در موسسه عالی هنرهای دراماتیک، مدیر جشنواره بین المللی سفاکس، تدریس تئاتر، سینما و تاریخ هنر در دانشگاه سفاکس و عضو گروههای تحقیق در زمینه اشاره کرد.
*مگنس آرنسن: متولد 1981 در اوزلو نروژ. پس پایان تحصیلاتش در رشته طراحی گرافیکی، در سال 2002، به تحصیل در زمینه ی فیلمسازی در مدرسه ای فیلم و هنر نُرلند واقع در شمال نروژ پرداخت و چندین فیلم کوتاه را کارگردانی نمود جائیکه توانست به مطالعات بیشتر در رابطه با کارگردانی بپردازد.
*میگوئل پرز اولمو: متولد 1975 درشهر مادرید است. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد در زمینه صدا و تصویر است. ماریا اوستبای متولد سوئد، مدیر هماهنگی جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه آپسالا در سوئد است. این جشنواره مهمترین رویداد فرهنگی بینالمللی شهر آپسالا است که در سال 1982 بنیان گذاری شده است.
*نناد بروچاک: مدیر جشنواره فیلم تابور و جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه کرواسی وی کارگردان فیلمهای کوتاه، کلیپهای ویدئویی متعدد و مسئول برگزاری رویدادهای گوناگون مستقل فرهنگی در شهر محل سکونت خود، زاگرب است.
*الیور موکونا: خبرنگار مستقل وی برای نشریات متعدد از جمله، روزنامه لامآتین، د لَست تایم و همچنین سابقه فعالیت در رادیو تلویزیون بلژیک را در کارنامه خود دارد.
*بلانرو پل اریک: نویسنده و تاریخدان فرانسوی متولد 18 آوریل 1967 در متز فرانسه است. در کارنامه وی همکاری با مجله و نشریات مختلفی همچون مجله "تاریخ" و انتشار کتب تاریخی به چشم میخورد. او مشاور و نویسنده بسیاری از شرکتهای مختلف فیلمسازی و مستندسازی همچون شرکت "فیدیلیتی" است .وی همچین در ماه فوریه 2010 برای شرکت در جشن سی و یکمین سالگرد انقلاب اسلامی به سفارت ایران در فرانسه دعوت شد.
*ریاض شاهین: مدرس و مدیر جشنواره بین المللی فیلم کوتاه آزادی و مدیر جشنواره بین المللی فیلم غزه است.
*راشد رضوان: متولد اسپانیا، کارگردانی صاحب نام و فیلمسازی است که سعی در گسترش هنر فیلمسازی در میان جوانان اسپانیای دارد. وی هم اکنون در مؤسسه رسانهای نخل به فعالیت مذکور میپردازد.
*سرجه مارچند: متولد فرانسه، نویسنده و گزارشگر فرانسوی است که هم اکنون در لبنان ساکن است. سرجه به عنوان معاون تیری میسان فعال سیاسی و نویسنده کتاب جنجال برانگیز 11/9 موسوم به "دروغ بزرگ" فعالیت میکند. وی در شبکه خبری وولتیر که مبلغ آزادی بیان و اندیشه میباشد با تیری همکاری میکند.
*شاهانا بشیر بات: خبرنگار و مستند ساز پرس تی وی در کشمیر هند است. کشمیر هند مکانی است که در آن مسلمانان هر روز کشته میشوند و به همین دلیل به شدت از حضور خبرنگاران در هند مراقبت میشود در آنجا هیچ خبرنگاری دفتر ندارد و بایکوت خبری رسانهای وجود دارد و تنها خبرگزار ی که وجود دارد خبرگزاری پرس تی وی ایران است.
*تیری میسان: متولد فرانسه، خبرنگار فرانسوی، فعال سیاسی و نویسنده کتاب جنجال برانگیز 11/9 موسوم به "دروغ بزرگ" و پایه گذار شبکه خبری وولتیر که مبلغ آزادی بیان و اندیشه است.
*اونای اورمائیچِآ آرانزادی: وی جوایز متعدد به عنوان مستندساز و خبرنگار در حوزه درگیرهای مسلحانه کسب کرده است.
آرانزادی سوژه های خود از دل محیطهای پر خطر بیرون می کشد. زندگی با گروه فارک در کلمبیا، مصاحبه با طالبان در افغانستان و نفوذ به کمپ تمرینی گروهک ال شباب در سومالی از دسته فعالیتهای وی به شمار میروند. فیلمهای مستند و مستقل او درباره موضوعات بینالمللی از زاویه نگاه متفاوت یک خبرنگار از کارهایی هستند که رسانههای غربی مایل به نمایش آنها نیستند. وی از سال 2001 مدیر شبکه مستقل فیلم مستند است.
*زائودی مامیرگو: متولد چچن، مسکو، مدیر کل جشنواره بینالمللی سینمای مسلمان "منبر طلایی" است. این جشنواره که سالانه در تاتارستان برگزار میشود فضای مناسبی برای فیلمسازان مسلمان بوجود میآورد.