کریستین کرسگارد استاد فلسفه دانشگاه هاروارد و فیلسوف اخلاق معاصر روز چهارشنبه هفدهم آذرماه در دانشگاه فرانکفورت به بررسی موضوع بنیان هنجاری عامل اخلاقی می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری مهر، موضوع سخنرانی کرسگارد در ذیل موضوع وعنوان کلی هنجاری بودن که از موضوعات مهم حوزه فلسفه است، قرار می‌گیرد.

هنجاری بودن مسائل گوناگونی را برای فیلسوفان به وجود آورده است که باید بدان پاسخ گویند. هنجاری بودن به معنای احاطه ارزشها و هنجارها بر زندگی انسان است. هنجاری بودن از پدیده‌های رایج زندگی روزمره است.

شاید هر فردی خود را عاری از رعایت برخی هنجارها و قوانین بداند. مطالعه جدی محیط پیرامون نشان می‌دهد که دایره‌ای از ارزشها، قوانین و هنجارها محیط پیرامون هر شخص را احاطه کرده که فرد ملزم به اجرا و انجام آنها است.

سؤال محوری در موضوع هنجاری بودن این است که هنجارها قدرت الزام آور بودن خود را از چه منبعی اخذ می‌کنند. آیا این ارزشها هستند که آنها ار الزام آور می‌سازند و یا قوانین.

هنجاری بودن همه آن چیزهایی را در بر می‏گیرد که ما باید به آنها فکر کنیم یا انجامشان دهیم و در نهایت آنها را ارزیابی کنیم. برای مثال، ما می‏گوییم که ما نباید در فکر کردن خود تناقض داشته باشیم یا ما باید به قول خود عمل کنیم.
 
کرسگارد استاد فلسفه دانشگاه هاروارد و از فیلسوفان اخلاق معاصر است. او سابقه تدریس در دانشگاههای ییل، شیکاگو، برکلی و کالیفرنیا در سانتا باربارا را دارد.