به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره کتاب سال سلام بعد از ظهر دیروز (شنبه 13 آذر) با حضور ناشران، نویسندگان، شاعران و تصویرگران در ساختمان سازمان برنامه ریزی و پژوهشی کتب درسی برگزار شد.
محمود پوروهاب دبیر جشنواره کتاب سال "سلام" در این مراسم گفت: معتقدیم این جشنواره متعلق به همه هنرمندان عرصه ادبیات کودک و نوجوان است. در این دوره از برگزاری جشنواره "سلام" نیز مانند دو دوره قبلی از 3 چهره پیشکسوت تجلیل و تقدیر به عمل میآید. شاید بهتر بود برای هر یک از این عزیزان مراسم تقدیر جداگانه ای برپا کنیم تا حق مطلب ادا شود.
وی گفت: مانند همه دوره های گذشته به همه ناشران کودک و نوجوان برای شرکت در جشنواره نامه نوشتیم و درخواست کردیم تا آثار چاپ شده در سال 88 را برای شرکت در جشنواره به دبیرخانه ارسال کنند. بیشتر ناشران مگر تعداد انگشت شماری آثار خود را برای ما ارسال کردند.
دبیر جشنواره سلام تاکید کرد: متاسفانه برخی از ناشران و نویسندگان از برگزیده نشدن کتاب خود گله مند بودند اما این دوستان باید توجه داشته باشند که جشنواره میدانی برای انتخاب بهترین اثر است و داوران هنگام داوری به نام نویسنده و ناشر آن توجهی نمیکنند.
وی افزود: به خاطر اینکه شبهه ای درباره داوری ها باقی نماند، کتاب داوران مورد ارزیابی قرار نگرفت. همچنین آثاری که در گروه سنی بزرگسال جا داشتند از دور داوری و قضاوت خارج شدند. در نتیجه 164 کتاب از چرخه داوری خارج شدند و در نهایت 426 اثر مورد قضاوت داروان جشنواره قرار گرفت.
پوروهاب گفت: در جشنواره امسال کفه آثار تالیفی نسبت به آثار ترجمه شده سنگین تر بود و نکته جالب حضور مجموعه شعرهای شعرای جوان و بعضا برگزیده شدن آنها در جشنواره بود. در زمینه تصویرگری نیز ضعف هایی در آثار مشاهده شد. به عنوان مثال برای شعری که منظوری دوگانه داشت تصویری کشیده شده بود که تناسبی با معانی آن شعر نداشت.
در ادامه این برنامه از محمود حکیمی، حمید گروگان و پروین علی پور به عنوان پیشکسوتان عرصه ادبیات کودک و نوجوان تجلیل شد و برگزیدگان جشنواره کتاب سال "سلام" معرفی شده و مورد تقدیر قرار گرفتند.